Крайно време е да напиша някой отзив. Абе то толкова топло дома не е било никога бе, радиатора ми електрическия едва работи, на пипане е като отгоре на телевизора - топло, но не е горещ, както е било други години за да сгрея стаята. И с лекота температурата се покачва и се задържа на 23 градуса. През деня, днес например - не пада под 21. През деня не отоплявам, само вечер. А пък на терасата в кухнята - е там вече е яката разлика Стои си 12-13 градуса от няколко дни. И в кухнята се усеща, самата кухня е по-топла. Разхождам си се по къс ръкав и по гащи из цялата къща, а преди - задължително с горна дреха. Абе то си е измислено. Скъпо, ама спестява за отопление, и носи много нематериална полза - комфорт. Pecho - ако четеш това - МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Крайно време е да напиша някой отзив. Абе то толкова топло дома не е било никога бе, радиатора ми електрическия едва работи, на пипане е като отгоре на телевизора - топло, но не е горещ, както е било други години за да сгрея стаята. И с лекота температурата се покачва и се задържа на 23 градуса. През деня, днес например - не пада под 21. През деня не отоплявам, само вечер. А пък на терасата в кухнята - е там вече е яката разлика Стои си 12-13 градуса от няколко дни. И в кухнята се усеща, самата кухня е по-топла. Разхождам си се по къс ръкав и по гащи из цялата къща, а преди - задължително с горна дреха. Абе то си е измислено. Скъпо, ама спестява за отопление, и носи много нематериална полза - комфорт. Pecho - ако четеш това - МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, по този начин използваш тухлите като акумулатор на топлина. Аз не бих го правил. Даже обмислям , след като вече имам външна изолация, да сваля вътрешната. Но може пък и да не е така, знам ли, не съм топлотехник .
Коментар
-
nai7 написа:ogi28b написа:Колега, по този начин използваш тухлите като акумулатор на топлина. Аз не бих го правил. Даже обмислям , след като вече имам външна изолация, да сваля вътрешната. Но може пък и да не е така, знам ли, не съм топлотехник .Marea HLX 147ps
Коментар
-
Humppa
Вино има, изолация няма...obi28b, не махай вътрешната изолация, знаеш ли каква работа си отваряш? Пък и по този начин, като премахнеш компонент от цялостната изолация вън-вътре, ще се вдигне топлопроводимостта на стените.Не съм следил цялата тема, но винаги е по-добре да имаш външна изолация, отколкото вътрешна. Вътрешната изолация също върши работа в определени случай. Ето един пресен пример от денс: правя ремонт на антрето на къщата в двора. Днес лепихме тръбни разводки за локалното парно, още не сме подвързали готварската печка с водна риза (кочто е ситуирана в кухнята). В антрето съм лепил дишащ фибран отвътре по стените, самото антре се затопли само от присъствието на 2-ма човека и "лепачката" за полипропиленови тръби.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар