Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крайно време е да напиша някой отзив. Абе то толкова топло дома не е било никога бе, радиатора ми електрическия едва работи, на пипане е като отгоре на телевизора - топло, но не е горещ, както е било други години за да сгрея стаята. И с лекота температурата се покачва и се задържа на 23 градуса. През деня, днес например - не пада под 21. През деня не отоплявам, само вечер. А пък на терасата в кухнята - е там вече е яката разлика Стои си 12-13 градуса от няколко дни. И в кухнята се усеща, самата кухня е по-топла. Разхождам си се по къс ръкав и по гащи из цялата къща, а преди - задължително с горна дреха. Абе то си е измислено. Скъпо, ама спестява за отопление, и носи много нематериална полза - комфорт. Pecho - ако четеш това - МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!

Коментар

ogi28b написа:
      Крайно време е да напиша някой отзив. Абе то толкова топло дома не е било никога бе, радиатора ми електрическия едва работи, на пипане е като отгоре на телевизора - топло, но не е горещ, както е било други години за да сгрея стаята. И с лекота температурата се покачва и се задържа на 23 градуса. През деня, днес например - не пада под 21. През деня не отоплявам, само вечер. А пък на терасата в кухнята - е там вече е яката разлика Стои си 12-13 градуса от няколко дни. И в кухнята се усеща, самата кухня е по-топла. Разхождам си се по къс ръкав и по гащи из цялата къща, а преди - задължително с горна дреха. Абе то си е измислено. Скъпо, ама спестява за отопление, и носи много нематериална полза - комфорт. Pecho - ако четеш това - МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!
      И аз сега ще слагам но вътре,тя къщата има от вън но сега ще направя и едната стена която е външна със фибран от синия 3 см.Сега ще кажа и защо ще слага и от вътре ами понеже когато запаля печката и топлината топли тухлите и мазилката а със фибрана който ще сложа вътре няма да позволява на топлото да стига до тухлите.Онзи ден бях във един познат който е направил така ами тя стената като печка.и топло,топло чак не ми се излизаше.

Коментар

Колега, по този начин използваш тухлите като акумулатор на топлина. Аз не бих го правил. Даже обмислям , след като вече имам външна изолация, да сваля вътрешната. Но може пък и да не е така, знам ли, не съм топлотехник .

Коментар

ogi28b написа:
          Колега, по този начин използваш тухлите като акумулатор на топлина. Аз не бих го правил. Даже обмислям , след като вече имам външна изолация, да сваля вътрешната. Но може пък и да не е така, знам ли, не съм топлотехник .
          И аз не съм ама ще пробвам ако няма ефект ще я махна все пак е само 1 стена.От опит глава не боли а и няма да ми излезе ни лев само дето ще трябва да се стегна и да намаля виното вечер.

Коментар

nai7 написа:
            ogi28b написа:
            И аз не съм ама ще пробвам ако няма ефект ще я махна все пак е само 1 стена.От опит глава не боли а и няма да ми излезе ни лев само дето ще трябва да се стегна и да намаля виното вечер.
            влез в този адрес www.napravisam.bg има доста полезна информация.
            Marea HLX 147ps

Коментар

Абе я се поинтересувай по-подробно, то отговорът е един - или има смисъл, или няма! Ако няма - за какво да губиш време? По-добре си къцай вино

Коментар

ogi28b написа:
                Абе я се поинтересувай по-подробно, то отговорът е един - или има смисъл, или няма! Ако няма - за какво да губиш време? По-добре си къцай вино
                То хубаво да си къцам ама много бързо ще го свърша а зимата едвам започва.

Коментар

Вино има, изолация няма...obi28b, не махай вътрешната изолация, знаеш ли каква работа си отваряш? Пък и по този начин, като премахнеш компонент от цялостната изолация вън-вътре, ще се вдигне топлопроводимостта на стените.Не съм следил цялата тема, но винаги е по-добре да имаш външна изолация, отколкото вътрешна. Вътрешната изолация също върши работа в определени случай. Ето един пресен пример от денс: правя ремонт на антрето на къщата в двора. Днес лепихме тръбни разводки за локалното парно, още не сме подвързали готварската печка с водна риза (кочто е ситуирана в кухнята). В антрето съм лепил дишащ фибран отвътре по стените, самото антре се затопли само от присъствието на 2-ма човека и "лепачката" за полипропиленови тръби.

Коментар

Working...
                  X