Ами вместо на 6 см, стената съм я дръпнал на 9 от оригиналната стена. Тея 3 см, на 3.40 метра дължина = 0.102 кв. м по-малко жилищна площ (терасена площ) А и се стремя към пасивен апартамент Винаги съм се чудел на хората, които казват - ще намалиш площта. На много места съм го чувал. Нормалната предстенна обшивка е от 5 до 7 см пред стената, и освен ако мебелите не са супер точно изчислени до последният милиметър, никога не можеш да усетиш реално стеснението. Както и понижение на тавана от 6 до 9 см не може да се сравни с ползата от изолацията която се получава.Измислих нов начин за тавана - м/у двете "деветки" ще сложа от това което го слагат под лам. паркет, ама не точно него, ами има едно с алуминиево покритие отгоре, мисля че се използва при ОВК инсталациите, ама не съм сигурен. Така ще стане:Картон - фолио за овк - картон - вата. Как ви се струва?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Ами вместо на 6 см, стената съм я дръпнал на 9 от оригиналната стена. Тея 3 см, на 3.40 метра дължина = 0.102 кв. м по-малко жилищна площ (терасена площ) А и се стремя към пасивен апартамент Винаги съм се чудел на хората, които казват - ще намалиш площта. На много места съм го чувал. Нормалната предстенна обшивка е от 5 до 7 см пред стената, и освен ако мебелите не са супер точно изчислени до последният милиметър, никога не можеш да усетиш реално стеснението. Както и понижение на тавана от 6 до 9 см не може да се сравни с ползата от изолацията която се получава.Измислих нов начин за тавана - м/у двете "деветки" ще сложа от това което го слагат под лам. паркет, ама не точно него, ами има едно с алуминиево покритие отгоре, мисля че се използва при ОВК инсталациите, ама не съм сигурен. Така ще стане:Картон - фолио за овк - картон - вата. Как ви се струва?Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Не знам с фибранче дали има смисъл - много скъп ще дойде тоя таван: Фибран, дюбели, картон, удължени анкер-пирони - 6х65 поне... вярно че ще си е за мен, и ще искам да ми е готино, ама чак толкова Ама сега нямам пари , имам пари само да си платя телефоните, или интернета. Трябва или да не говоря, или да не влизам във форума. Жалко за приятелите, 1 месец няма да се чуваме С к’во да я шпакловам тая тераса?? Има ли смисъл от тая "зелената" шпакловка, която е за зелен картон? Преди като работех такова, никога не съм шпакловал...
Коментар
-
Еми аз ще ти препоръчам на Ригипс - Стандарта, който е за фуги ... или обикновено гипсово лепило на боро ... В същност всички марки които са за фуги на картон ти вършат работа ... на Норгипс Стандарта, също не е лош а ... важното е дне се сбъркаш с лепило да шпакловаш, че ще стане една шпакловка ... :DFiat Forum Bulgaria
Коментар
-
Прееди да съм прочел поста ти, в един магазин "едвам ме навиха" да взема на ригипс шпакловката, ама се оказа хубава, а преди като работех , това беше най-долнопробният материал. Допреди малко запълвах фугите.Днес отвън външните изолатори обърнаха към този прозоррец, който се вижда на снимката. Много ми се иска да си направя таваните , ама там дето е мат’ряла искат пари.... А съм си измислил много готино осветление да си направя, поне за мен е интересно.
Коментар
-
ogi28b написа:Прееди да съм прочел поста ти, в един магазин "едвам ме навиха" да взема на ригипс шпакловката, ама се оказа хубава, а преди като работех , това беше най-долнопробният материал. Допреди малко запълвах фугите.Днес отвън външните изолатори обърнаха към този прозоррец, който се вижда на снимката. Много ми се иска да си направя таваните , ама там дето е мат’ряла искат пари.... А съм си измислил много готино осветление да си направя, поне за мен е интересно.Fiat Forum Bulgaria
Коментар
-
ogi28b написа:Представи си как си лягаш инад главата ти има звездна карта на северното небе? Таван изцяло от картон, както съм планирал, под него - увиснал таван , над който има осветление, а в увисналия таван - дупчици , представляващи звезди....После ако не ме мързи ще го покажа в разрез.Fiat Forum Bulgaria
Коментар
-
ogi28b написа:Ето, то не е нещо сложно откъм изпълнение, ама после отваряне на дупчиците на точните места ще е интересно.Fiat Forum Bulgaria
Коментар
-
ogi28b написа:Най-после шпакловах стената така, както на мен ми харесва. Утре ако ми остане време след монтажа на новия воден радиатор, ще набия първа ръка бояSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Е сега се скарахме вече ... Дай първо къщата, после колата ... в колата не можеш да спиш и готвиш ... макар, че аз си чистя колата 1 пъ в седмицата а къщата 1 път в месеца, ама ще се направя сега на светец да ти се скарам Оги ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_34Fiat Forum Bulgaria
Коментар
-
Колата ми да не е наред, а да си направя къщата ?!?!!? Тези 4 дни без кола бяха едни от най-тежките в живота ми. Не без кола, без Бравата Без JTD-то... Преди време ми се случи 2 дни да карам пежо 206, и бях като умрял. Днес като запалих, все едно ново сърце ми монтираха jenshen73 - снимки на шпакловката, или на монтажа на радиатора ? Предвид темата - мисля че за шпакловката. Нали вече съм направил снимки достатъчно? Е, като боядисам, ще има още. Макар че това е просто стена...
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар