Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1. Оги се пише с главна буква Уважавайте българският език!2. Кики - не съм среден апартамент, по хоризонтално направление. По вертикално съм среден. 3. GbGzteaM - не знам кой ще е тоя ентусиаст да се качи на 7 етаж отвън на блока, и да ми натиска за да ми прави дупки по изолацията. От дъртите майстори знам, че правият ъгъл в строителството е от 80 до 100 градуса. 4. Днес докато ремонтирахме чистачката на колежката Сок от праскова, тя надълго ии нашироко ми разказа къде се слага мрежа, защо се слага там, как се полага лепило-шпакловъчната смес, и още тънкости от занаята, за което и благодаря. 5. Stefan Hadjov - парното одааааавна съм го спрял, ползвам им само топлата вода на тея. Нещата ще бъдат - 5 или 6 см стиропор, налепен, надюбелЕн, замрежЕн, шпаклован. След това - окачен таван от 2 пласта картон "деветка", с вата отдолу.

Коментар

Suppish написа:
      Фибрана освен за под и за изолация при къщите от земята на не повече от 50 см (при положение, че се вкопае и под земята малко) къде го слагате по стени и т.н. Той е толкова плътен, че не пропуска стената да диша и се получава кондез и влагата пълзи, избива и т.н. Най добре според мене е изолацийка със стереопорче, само че ако е апартамент поне 1 етаж под теб и един етаж над теб трябва да направят също (желателно заедно) изолация защото се губи ефекта или поне е много малък.
      Панелните жилища не дишат. XPS се използва за изолиране на термомостове, защото при по-малка дебелина има по-висока ефективност. EPS се ползва за изолация на тухлени зидове. Добре е, като се шпаклова мрежата или да се застъпва по черните маркери (става на два слоя по целия обем) или да се сложи втори слой мрежа хоризонтално, съответно с втора ръка шпакловка. По този начин се избягва ефекта на градушката от 2005г. Сайдингът е технология, която е прекалено нова и не се изпълнява качествено. Излиза скъпо, защото освен изолационният материал (вата, минерална, каменна) се полага и завършващата фасада. За да е ефикасно обаче и да има ефект, трябва да се направи сандвич: ВАТА + EPS и отгоре красотите... Никой няма да го направи така, защото цифрата става яка. За това дадох съвет на Оги да действа с XPS или в краен случай с поне 5см EPS.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

..

И не забравяй точката на оросяване. Оттам се получават тези ,,култури,,по стените.Няма значение дали горния и долния комшия иска да се изолира.30см от двата етажа и си цар.След това ще идват у вас да се вайкат ,,ама що не обясни и аз щях да се включа,.Ял съм им попарата.Акъла бил като мензиса-до 18не ти ли дойде -не го чакай. :D :D :D :D

Коментар

Аз знам, че до 30 се чакаt

Коментар

Малко ъп на темата - вече ми налепиха двата "калкана" на блока, остана да се обърне към прозорците, и започва измазването. Да не казвам голяма дума, но вече усещам разлика, не е чувствителна, но се усеща - в стаята ми , която е най-силно изложена на лятното слънце, температурата се задържа с 2-3 градуса по-ниско отколкото преди. А в кухнята която е обърната на запад, и където преди ставаше като сауна - съвсем друго е! Основно външните щори помагат, а се надявам и вътрешната изолация - предстенна двупластова обшивка от влагоустойчив гипс-картон, с подплънка от 2 пласта стъклена вата, да помогне допълнително. Сега си почивам малко, че много се изморих, качвах си материали до 7 етаж, а и рамката на предстенната обшивка ми отне много време, защото трябваше да направя рамка и за обръщане към прозореца. Наблъсках и ватата, после ще затворя първият слой , а утре след като се порадвам на 6 нови Бравота на форумската среща, ще набия и втория слой. Май трябваше да пиша в "Похвали се"

Коментар

ogi28b написа:
              Малко ъп на темата - вече ми налепиха двата "калкана" на блока, остана да се обърне към прозорците, и започва измазването. Да не казвам голяма дума, но вече усещам разлика, не е чувствителна, но се усеща - в стаята ми , която е най-силно изложена на лятното слънце, температурата се задържа с 2-3 градуса по-ниско отколкото преди. А в кухнята която е обърната на запад, и където преди ставаше като сауна - съвсем друго е! Основно външните щори помагат, а се надявам и вътрешната изолация - предстенна двупластова обшивка от влагоустойчив гипс-картон, с подплънка от 2 пласта стъклена вата, да помогне допълнително. Сега си почивам малко, че много се изморих, качвах си материали до 7 етаж, а и рамката на предстенната обшивка ми отне много време, защото трябваше да направя рамка и за обръщане към прозореца. Наблъсках и ватата, после ще затворя първият слой , а утре след като се порадвам на 6 нови Бравота на форумската среща, ще набия и втория слой. Май трябваше да пиша в "Похвали се"
              Зимата ще усетиш азликата много по-осезателно. Просто лятото слънцето грее през прозореца и загрява.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

аааа, не. Нали имам външни щори, те много спират слънцето! После ще кача снимки на стената отвътре която правя, остана ми малко картон да навия, и да обърна, ама ми свърши батерията на машинката, и докато чакам - форум...

Коментар

ogi28b написа:
                  аааа, не. Нали имам външни щори, те много спират слънцето! После ще кача снимки на стената отвътре която правя, остана ми малко картон да навия, и да обърна, ама ми свърши батерията на машинката, и докато чакам - форум...
                  Май малко късно, но когато си пускал темата, Оги ... не съм присъствал в този форум ... Занимавах се с това до преди няколко месеца и мисля, че можех да ти дам добри съвети, но ... късно Както и да е ... в случай, че не си направил още окаченият таван, не слагай две девятки а си сложи един 12.5 и не се занимавай с глупости ...
                  Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Е понеже и аз се занимавах сс това, затова смятам че е по-разумно 2 9-ки. Както и да е, засега не съм правил нищо.Ето защо смятам 2 9-ки за по-добре - става 1.5 пъти по-дебело -> по-добра изолация, която търся, а не става кой знае колко по-тежко, и няма нужда да правя по-здраво окачване, от нормалното по норматив. Струва ми се по-добре на тавана да има : Пласт хартия - Гипс - Пласт хартия - Пласт хартия -Гипс - Пласт хартия - Стъклена Вата, отколкото Пласт хартия -Гипс х 1.3 - Пласт хартия - Стъклена ВатаИма време де, дотогава може да ми скимне да блъсна и паркет на тавана... Утре обръщам към прозореца, и шпакловам първа ръка.
                    Прикачени файлове

Коментар

Ами няма да споря за картона ... това е мое лично мнение след над 100 картонаджийски обекта през ръцете ми А иначе ... ако не е тайна ... кой слага дограмата ?
                      Fiat Forum Bulgaria

Коментар

ogi28b написа:
                        Е понеже и аз се занимавах сс това, затова смятам че е по-разумно 2 9-ки. Както и да е, засега не съм правил нищо.Ето защо смятам 2 9-ки за по-добре - става 1.5 пъти по-дебело -> по-добра изолация, която търся, а не става кой знае колко по-тежко, и няма нужда да правя по-здраво окачване, от нормалното по норматив. Струва ми се по-добре на тавана да има : Пласт хартия - Гипс - Пласт хартия - Пласт хартия -Гипс - Пласт хартия - Стъклена Вата, отколкото Пласт хартия -Гипс х 1.3 - Пласт хартия - Стъклена ВатаИма време де, дотогава може да ми скимне да блъсна и паркет на тавана... Утре обръщам към прозореца, и шпакловам първа ръка.
                        Добре си го замислил с два слоя гипскартон.Една препоръка от мене,въпреки че може би е късно:желателно е втория гипскартон да е залепен към първия с лепило С-200 и снадките да се разминават в застъпването с първия слой.Това премахва евентоални напуквания по снадките в бъдеще.На снадките при китването се слага армираща лента,но предполагам това го знаеш.Успех!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          ogi28b написа:
                          Добре си го замислил с два слоя гипскартон.Една препоръка от мене,въпреки че може би е късно:желателно е втория гипскартон да е залепен към първия с лепило С-200 и снадките да се разминават в застъпването с първия слой.Това премахва евентУални напуквания по снадките в бъдеще.На снадките при китването се слага армираща лента,но предполагам това го знаеш.Успех!
                          Ъъъ ... нещо аз ли не разбрах какво искаш да кажеш или ... ? Да залепи двата картона с Ц 200 за да не се напуква ? Ъъъъ ... Ъъъъъ .... ми .... то ... Ъъъъъъъ ... При положение, че са 2 листа картон ... ако искаш и нитове слагай .... няма как да не се напука ... а това с лепилото няма никакъв ефект ... никакъв ! Просто ти лепиш така само хартията на едното и другото ... и ефекта който може да се получи е след време така залепено, когато увисне с 1 мм /неизбежно/ просто долната хартия да остане за горната и долният пласт картон да стане още по-нестабилен ... Както и да е ... всеки с мнението си ... аз съм като цяло против двата картона, да не говорим за това Ц200 П.С. Лентата не е армираща, а стъклофазерна
                          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Лентата е стъклофазерна и армираща , двете не си противоречат.

Коментар

Ichkin написа:
                              Ами няма да споря за картона ... това е мое лично мнение след над 100 картонаджийски обекта през ръцете ми А иначе ... ако не е тайна ... кой слага дограмата ?
                              Ами и аз ако работя на чужд обект, бих го направил така, но вкъщи бих го направил иначе.Дограмата я слагаха двама пичове... Вики и Пепи, не знам дали ги познаваш. Пепи даже кара Браво 1.6 доколкото разбрах

Коментар

Много вата много нещо ще си намалиш квадратурата на апартамента.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X