1. Оги се пише с главна буква Уважавайте българският език!2. Кики - не съм среден апартамент, по хоризонтално направление. По вертикално съм среден. 3. GbGzteaM - не знам кой ще е тоя ентусиаст да се качи на 7 етаж отвън на блока, и да ми натиска за да ми прави дупки по изолацията. От дъртите майстори знам, че правият ъгъл в строителството е от 80 до 100 градуса. 4. Днес докато ремонтирахме чистачката на колежката Сок от праскова, тя надълго ии нашироко ми разказа къде се слага мрежа, защо се слага там, как се полага лепило-шпакловъчната смес, и още тънкости от занаята, за което и благодаря. 5. Stefan Hadjov - парното одааааавна съм го спрял, ползвам им само топлата вода на тея. Нещата ще бъдат - 5 или 6 см стиропор, налепен, надюбелЕн, замрежЕн, шпаклован. След това - окачен таван от 2 пласта картон "деветка", с вата отдолу.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?
Collapse
X
-
Suppish написа:Фибрана освен за под и за изолация при къщите от земята на не повече от 50 см (при положение, че се вкопае и под земята малко) къде го слагате по стени и т.н. Той е толкова плътен, че не пропуска стената да диша и се получава кондез и влагата пълзи, избива и т.н. Най добре според мене е изолацийка със стереопорче, само че ако е апартамент поне 1 етаж под теб и един етаж над теб трябва да направят също (желателно заедно) изолация защото се губи ефекта или поне е много малък.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
..
И не забравяй точката на оросяване. Оттам се получават тези ,,култури,,по стените.Няма значение дали горния и долния комшия иска да се изолира.30см от двата етажа и си цар.След това ще идват у вас да се вайкат ,,ама що не обясни и аз щях да се включа,.Ял съм им попарата.Акъла бил като мензиса-до 18не ти ли дойде -не го чакай. :D :D :D :D
Коментар
-
Малко ъп на темата - вече ми налепиха двата "калкана" на блока, остана да се обърне към прозорците, и започва измазването. Да не казвам голяма дума, но вече усещам разлика, не е чувствителна, но се усеща - в стаята ми , която е най-силно изложена на лятното слънце, температурата се задържа с 2-3 градуса по-ниско отколкото преди. А в кухнята която е обърната на запад, и където преди ставаше като сауна - съвсем друго е! Основно външните щори помагат, а се надявам и вътрешната изолация - предстенна двупластова обшивка от влагоустойчив гипс-картон, с подплънка от 2 пласта стъклена вата, да помогне допълнително. Сега си почивам малко, че много се изморих, качвах си материали до 7 етаж, а и рамката на предстенната обшивка ми отне много време, защото трябваше да направя рамка и за обръщане към прозореца. Наблъсках и ватата, после ще затворя първият слой , а утре след като се порадвам на 6 нови Бравота на форумската среща, ще набия и втория слой. Май трябваше да пиша в "Похвали се"
Коментар
-
ogi28b написа:Малко ъп на темата - вече ми налепиха двата "калкана" на блока, остана да се обърне към прозорците, и започва измазването. Да не казвам голяма дума, но вече усещам разлика, не е чувствителна, но се усеща - в стаята ми , която е най-силно изложена на лятното слънце, температурата се задържа с 2-3 градуса по-ниско отколкото преди. А в кухнята която е обърната на запад, и където преди ставаше като сауна - съвсем друго е! Основно външните щори помагат, а се надявам и вътрешната изолация - предстенна двупластова обшивка от влагоустойчив гипс-картон, с подплънка от 2 пласта стъклена вата, да помогне допълнително. Сега си почивам малко, че много се изморих, качвах си материали до 7 етаж, а и рамката на предстенната обшивка ми отне много време, защото трябваше да направя рамка и за обръщане към прозореца. Наблъсках и ватата, после ще затворя първият слой , а утре след като се порадвам на 6 нови Бравота на форумската среща, ще набия и втория слой. Май трябваше да пиша в "Похвали се"VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ogi28b написа:аааа, не. Нали имам външни щори, те много спират слънцето! После ще кача снимки на стената отвътре която правя, остана ми малко картон да навия, и да обърна, ама ми свърши батерията на машинката, и докато чакам - форум...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Е понеже и аз се занимавах сс това, затова смятам че е по-разумно 2 9-ки. Както и да е, засега не съм правил нищо.Ето защо смятам 2 9-ки за по-добре - става 1.5 пъти по-дебело -> по-добра изолация, която търся, а не става кой знае колко по-тежко, и няма нужда да правя по-здраво окачване, от нормалното по норматив. Струва ми се по-добре на тавана да има : Пласт хартия - Гипс - Пласт хартия - Пласт хартия -Гипс - Пласт хартия - Стъклена Вата, отколкото Пласт хартия -Гипс х 1.3 - Пласт хартия - Стъклена ВатаИма време де, дотогава може да ми скимне да блъсна и паркет на тавана... Утре обръщам към прозореца, и шпакловам първа ръка.
Коментар
-
ogi28b написа:Е понеже и аз се занимавах сс това, затова смятам че е по-разумно 2 9-ки. Както и да е, засега не съм правил нищо.Ето защо смятам 2 9-ки за по-добре - става 1.5 пъти по-дебело -> по-добра изолация, която търся, а не става кой знае колко по-тежко, и няма нужда да правя по-здраво окачване, от нормалното по норматив. Струва ми се по-добре на тавана да има : Пласт хартия - Гипс - Пласт хартия - Пласт хартия -Гипс - Пласт хартия - Стъклена Вата, отколкото Пласт хартия -Гипс х 1.3 - Пласт хартия - Стъклена ВатаИма време де, дотогава може да ми скимне да блъсна и паркет на тавана... Утре обръщам към прозореца, и шпакловам първа ръка.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ogi28b написа:Е понеже и аз се занимавах сс това, затова смятам че е по-разумно 2 9-ки. Както и да е, засега не съм правил нищо.Ето защо смятам 2 9-ки за по-добре - става 1.5 пъти по-дебело -> по-добра изолация, която търся, а не става кой знае колко по-тежко, и няма нужда да правя по-здраво окачване, от нормалното по норматив. Струва ми се по-добре на тавана да има : Пласт хартия - Гипс - Пласт хартия - Пласт хартия -Гипс - Пласт хартия - Стъклена Вата, отколкото Пласт хартия -Гипс х 1.3 - Пласт хартия - Стъклена ВатаИма време де, дотогава може да ми скимне да блъсна и паркет на тавана... Утре обръщам към прозореца, и шпакловам първа ръка.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:Ами няма да споря за картона ... това е мое лично мнение след над 100 картонаджийски обекта през ръцете ми А иначе ... ако не е тайна ... кой слага дограмата ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар