Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Сайдинг"/Стиропор/Фибран/Каменна вата - кое?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фибрана освен за под и за изолация при къщите от земята на не повече от 50 см (при положение, че се вкопае и под земята малко) къде го слагате по стени и т.н. Той е толкова плътен, че не пропуска стената да диша и се получава кондез и влагата пълзи, избива и т.н. Най добре според мене е изолацийка със стереопорче, само че ако е апартамент поне 1 етаж под теб и един етаж над теб трябва да направят също (желателно заедно) изолация защото се губи ефекта или поне е много малък.
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Под мен има, над мен - ще го правим заедно. А как мислите - дали да вдигна окачени тавани от гипс-картон, със стъклена вата под картона? Сигурно над половината топлина заминава нагоре.

Коментар

ogi28b написа:
        Под мен има, над мен - ще го правим заедно. А как мислите - дали да вдигна окачени тавани от гипс-картон, със стъклена вата под картона? Сигурно над половината топлина заминава нагоре.
        Е как да няма полза.Ползата е огромна.Топлото винаги е горе и ти 50%топлиш комшията отгоре.С изолация на тавана,топлината остава при тебе.Ако направиш на тавана и стените от вън,може и да си изключиш парното.Комшията под тебе ще те топли.Винаги съм твърдял,че ефективното отопление на едно жилище не е свързано с ефективното му подаване на топлина а с ефективната му изолация.Запознай се с технологиите на изграждане на така наречените ПАСИВНИ КЪЩИ,които в момента са хит на запад и ще се увериш.

Коментар

SokOtPraskova написа:
          kiro_of_the_day написа:
          ........Мрежата служи за арматура по всяка вероятност - 99.99% съм сигурен без да съм учил за това. :D
          Браво! ......
          Да, това го знае всяко дете. Обаче всяка една арматура върши работа, само ако е положена на правилното място. Ако мрежата, показана на снимката, беше положена в шпакловка на стената и след това стиропора залепен като се използва гребен за нанасяне на лепилото, а не топки, щях да се съглася че има някакъв смисъл от тази мрежа. В случая обаче не виждам никакъв смисъл от хвърчаща във въздуха мрежа, прихваната тук там с топките лепило. Може би все пак върши някаква работа, показва се на клиента колко много материали са вложени и заради това му е толкова скъпа изолацията. Ако смяташ че не съм прав в твърдението си, покажи инструкция със снимки как се полага изолация, но препоръчана от някой производител ан изолации,а не как вие го правите.Оги, паропропускливостта на панела и без това не е като на тухлата, за сметка на това пък топлопроводимостта му е много по-голяма от на решетъчната тухла. Добре си помисли какво ще си сложиш за изолация.

Коментар

Аз нямам инструкции със снимки как се полага изолация, след като казваш, че не е като на снимката - явно ти имаш. Може да ни покажеш. Лично аз не полагам изолации, нито фирмата ми е ориентирана към това, използваме ги като елемент от нашата работа. Аз си казвам мнението, както и още 20 човека тук - не държа да убеждавам някой, дали това е така или не. Снимката е направена с цел да покажа що годе изглежда, а EPS-а НЕ Е сложен върху панелка, а върху стена завършваща с OSB плокост, а лепилно-шпакловъчната смес не се слага на топки. Честно казано, използваме доста материали, че няма нужда да се доказваме, като слагаме ненужна мрежа, а къщата е направена с цел офис и е завършена отдавна, май няма да можем да се изкарваме пред клиентите, че влагаме много материали..за жалост..
            Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

@ogi28bГолям хитрец си.Пускаш една тема и започваш само акъл и опит да събираш.Четеш,и на края подбираш оптималното.Това форума е голяма работа.........

Коментар

SokOtPraskova написа:
                Аз нямам инструкции със снимки как се полага изолация, след като казваш, че не е като на снимката - явно ти имаш. Може да ни покажеш.....
                Ето една примерна, набързо намерена в мрежата http://www.baumit.com/baumit/bg/main...40/index.shtml

Коментар

От 4 или 5 години съм с фибран и още няма мухъл, плесен, гъби или каквито и да било подобни култури. :D
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    От 4 или 5 години съм с фибран и още няма мухъл, плесен, гъби или каквито и да било подобни култури. :D
                    Разбира се, няма и да имаш, защото стените ти са топли. Това се получава ако имаш студени стени, където да ти кондезира влагата от въздуха в помещенията.

Коментар

peho написа:
                      SokOtPraskova написа:
                      Аз нямам инструкции със снимки как се полага изолация, след като казваш, че не е като на снимката - явно ти имаш. Може да ни покажеш.....
                      Ето една примерна, набързо намерена в мрежата http://www.baumit.com/baumit/bg/main...40/index.shtml
                      Както е показал peho (т.4 от инструкцията), мрежа трябва да се слага, не защото някой така го прави, а защото това е правилния начин. На снимката на SokOtPraskova е много - добре показано как се прави.

Коментар

Оги, ти среден апартамент ли си?Защото, ако НЕ си среден апартамент, а краен - конденз, мухъл и прочие гадости те очакват с нетърпение...

Коментар

Колеги мрежата се слага от ВЪНШНАТА страна на изолацията ( :D :D :D )за да стане шпакловката здрава, не някой като мине и натисне с пръст и да стане дупката Колега peho , то че е по-хубаво с гребен по-хубаво, ама трябва стената ти да е идеално права, в което мнооого се съмнявам.Аз в момента удома слагам плочки и просто съм изумен как може всичко да е толкова криво :D :D :D Пода крив, стените криви, 1 прав ъгъл няма...аве супер лудница
                          Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

GbGzTeaM написа:
                            Пода крив, стените криви, 1 прав ъгъл няма...аве супер лудница
                            Прав ъгъл 90 градуса може да няма,но винаги сбора от четирите ъгъла в помещението е равен на 360 градуса.Това би трябвало все пак да те успокоява...........

Коментар

Отказвам се. Явно много хора тук четат избирателно и като виждам как са разбрали написаното от мен ме хваща страх

Коментар

оги, да знаеш че като си сложиш изолацията - ще почнат да ти се потят прозорците - дори и да си източиш антифриза сериозно аз лично съм доволен от изолация с експандиран , а не с екструдиран ( едно от търговските имена му е фибран)дори панела да не е паропропусклив - ако се сложи XPS(=фибран) нали - ако се вмъкне влага м/у него и панела - накъде ще излезе -- навътре към стаята --> влага --> мухълиначе колежката ’сок’ дава доста вярна информация но не трябва да се забравя че’More Than One Way to Skin a Cat ’ .. t.e. другите начини не са непременно грешни

Коментар

Working...
                                X