Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размисли без страсти...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    96 лв/ден умножено по 20 дни = 1920 лв на месец
    И аз не съм съгласен с тази сметка - средно на месец има поне 21-2 работни дни Поне аз така ги сметнах в началото А и винаги могат да увеличат банковата комисиона
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Направих възможно най-простата сметка за да бъда разбран. И щот съм си прост де Много сте отворени бе ( Ганчо и ти ), скачате на мен, а кат ви баламосват се правите на ощипани моми.П.С. Са да не се засегнете, знаете че ме кефи да се дърлим.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Моето мнение:Всеки сам си заслужава съдбата или по друг начин казано "Не е луд този дето яде баницата, а тоя дето му я дава"...Ще се върна на примера за магазинера дето кара кола за 100 000лв., а продавачката му дето работи по 12 ч. е на заплата 350лв.Магазинера кара кола за 100 000лв. защото е рискувал като предприемач - могъл е да загуби много, но е могъл и да спечели много, за разлика от продавачката, която не рискува нищо. Друг е въпросът как е спечелил тези пари, че да си позволи тази кола и дали изобщо тази кола му трябва. На негово място бих си купил кола за 5000 лв. и бих инвестирал останалите пари в нов магазин, като бих помислил и за продавачката...... Ако си плаща всички данъци както е в една нормална държава с един магазин няма да може дори и да се изхрани Има един лаф "....може -прави го....." и познайте защо? Защото има такива продавачки които му работят по 12 часа на ден за 350лв. примерно... Продавачката от друга страна явно не може почти нищо друго за да е продавачка. В общия случай за продавач изискванията са никакви - трябва да може да смята поне и да познава парите. Освен това винаги остава "сухо" в магазина, т.е. продавачката "избива" от фири, брак, закръглявания и други там далаверки на дребно....така че съвсем спокойно си докарва поне още една заплатка на месец.....Но истината е че в 90% от случаите във взаимоотношенията работодател-работник винаги единия е ощетен. Ако работодателя е толерантен и държи на персонала си в повечето случаи това се тълкува погрешно от работниците, които започвата да спекулират (убедил съм се в последното лично). Ако е гаден и подъл към работниците си това е в негова вреда - никой свестен работник няма да се задържа задълго при него.В моя трудов опит винаги съм се придържал към едно основно правило: Никога не стой без работа! Когато започнеш на ново място първо покажи какво можеш, мисли за фирмата като своя и се стреми да научаваш нови неща. Ако си попаднал където трябва задължително ще те оценят, ако не - просто си сбъркал фирмата и тя не те заслужава.

Коментар

пак екшън има тук. Аз бачкам в сферата на ИТ така да се каже, та имам сериозни наблюдения върху заплащането. дори при нас е ниско, въпреки че средната заплата е около 2000 лв, а има немалко по -дърти кадри, които са над 2 и са малко под 3 бона. и все пак е ниско. това са 1000 евро средна заплата за високо платен навсякъде по света труд. ами социалните помощи навън са по 900 евра. няма значение, че бил млад програмист- какво, трябва да почне на 400 лв ли? а как да живее докато се сети някой да му я вдигне на 2000? аз да давам, да се надявам, че ще ми я вдигнат, да му върша много работа и след година като ми писне и му кажа дай 2 бона, той да ми каже аре бегай бе и да дойде нов? а аз какво, една година за какво съм бачкал? освен това както някой отбеляза, не ме плаши толкова моментната заплата, а перспективата. не виждам как ако почна на 400 ще стане 2000 дори и до 5 години, а след 5 години,както сега използват кризата за оправдание и вдигат заплатите само с официалния лихвен процент, тези 2 бона ще са пак 400 лв. тук също има 2 аспекта- пъво официалната инфлация е съвсем нереална- 14,3 беше ако не се лъжа за 2008- еми добре, ама какво е паднало: луксозните стоки, напр. мезонети, лодки, бижута и други такива неща дето не интересуват по-голямата част от народа, еле с 400 лв заплата. втория аспект е, че ако ми вдигат заплатата всяка година с официалния лихвент процент дори и теоритично аз не почвам да вземам повече, къде отива тогава стажа? след 10 години ще си имаш пак равностойността на 400 лв. това теоритично- а практически обедняваш, защото както казах официалната инфлация не е реалната инфлация, поне в моя живот, ако търсех яхта щях да се кефя, ама иначе.... единственото, което признавам е падането на газта. минималното заплащане трябва да скочи 4-5 пъти, без оглед на това, че нямаш опит. става дума за това, че в нормалните страни има правило- работиш ли, независимо какво, ако ще боклукчия, то имаш осигурен някакъв стандарт- е, не е висок, но да призная май се равнява на средния тук в Бг. бачкал съм като лапе по курортите и всички дето идваха бяха плочкаджии, бояджии и т.н. и 3 седмици кеф. колко от нас могат да си позволят 3 седмици в скъп курорт в Бг? а тези, които могат едва ли бачкат неквалифициран труд- по-скоро трябва да е от по-добре платения или поне средно доре платен
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

момчета ,прощавайте че се намесвам ама наистина има разлика между българия и софия ,и ние дето сме от българия искаме да получаваме поне колкото софианци ,ама не дават ......ами бачкам в либхер ,немска фирма , която не си е направила завода в софия , ами в село до пловдив ,и понеже съм нов работник максимума който съм взимал е 800лв,и познати които имам и бачкат в други сфери ми завиждат ....ами така е в българия ,не е софия няма да коментирам че познати букмейкъри в еврофутбол взимат по 400-500лв ,така че да вземем да се изнесем и ние в софия ,и когато цяла българия се изнесе в софия и вземе поне софиски заплати ,тогава ще се оправиме........а ,щях да забравя да спомена че едни познати от смолян ми завиждаха ,щото там заплатите били 300-400лв ,па и трудно се намирало работа, като цените по кварталните магазини бяха по -високи от пловдивските ........та така :чистачка в банка в софия получава повече от инжинер в смолян
            типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
            хюндай акцент 1.5 CNG
            киа каренс +метан

Коментар

Внимавай колега каво си пожелаваш! С тия 800 лв. и стандарта в София си жив зян. Бях в Лил тия дни и за малко бех у Париж (нормално) ... Ич не им ща заплатите с тия цени.

Коментар

Sev го каза няколко поста по-горе. Действително не работя на договор и не ме осигурява по никакъв начин работодателя. Знам че губя по един или друг начин много от това, но пък за момента съм осигурен от държавата тъй като съм редовен студент. No Name, уча в минно-геоложкия, специалността ми е Автоматика, инофрмационна и управляваща техника. Същата я имате и в ТУ. Lane Staley, сметките ти хич не са вярни и сега ще ти обесня подробно и пак ми спориш вече иди и питай в някоя фирма да се убедиш, защото ми омръзна да успорваш нещо, в/у което нямаш никакъв поглед - в случая конкретно работата с климатиците...Отиваш ти и си купуваш климатик ( няма значение кой магазин, ние работим с почти всички в София ). Идваме ние и ти го поставяме. Тук вече почват сметките. На СТАНДАРТЕН монтаж цената е 200 лв, която заплащаш ти. Тази цена е за климатици 9ка, 12ка и 14ка. За по-големите 18ка, 24ка - 240 лв, за 36ца 350 лв... Демонтаж на предишен климатик ( ако е имало там )- 110 лв. Докарването на климатика ( ако магазинът по един или друг начин не го е докарал е 20 лв ), ако си на 10тия етаж и нямаш асансьор, за да ти го качим по 5 лв на етаж ( все пак си тежат тези климатици )... Така и това са цени за стандартен монтаж, който включва най-лесното и според желанията на клиента за поставяне място и до 3 метра тръби. Над третия метър си плащаш по 30 лв на метър. Ако искаш да е на отвесната стена на блока, до която няма друг достъп освен спускане отгоре плащаш още 150 лв... За пробиване на втора стена ако е тухла 15 лв, ако е бетон 30 лв... Ако искаш да ти скрием тръбите в стената ( вкопаване и измазване ) за тухла е 30 лв на метър за бетон 50 лв... И вече започване ние да правим нашите сметки... На стандартния ти монтаж 200 лв ние взимаме 70 и си ги делим съответно и ако и тръбите ти минават през две стени дупченето на втората ( горе ти написах колко е ) идва пак при нас, вкопаването също, спускането ( алпинизмът също )... Всичко като допълнителна цена, свързано с материалите е за фирмата. Т.е. всяко едно допълнително нещо като труд извън стандарта се заплаща и труда, съоветно го взимаме ние. Така че при монтаж стартираме с 200 и може да стигнем до много повече... Така че аз най-малко при един монтаж мога да взема 35 и от там нагоре може и още да взема ( за 18ка и 24ка взимаме по 45, за 36ца по 60 ). За много клиенти сме правили и компромиси от труда си и сме правили много неща БЕЗПЛАТНО, но пак зависи от отношението, от финансовата възможност и така... В общи линии е на наша преценка... Преди 3 години започнах на 15 лв на монтаж!!!! И има как да се взима, познавам си много добре работата, така че спри вече да ми спориш, защото в тази сфера хич не си запознат. Има още много врътки, които естествено няма да о споделя, в който и да е форум... И служебен телефон си имам, и служебна кола.После, за да ти важи гаранцията от три години всяка следваща след монтажа трябва да имаш профилактика, която също заплащаш и струва 50 лв. От там също взимаме. Ако ни разкарваш ей така и при липса на фабричен дефект също си го плащаш идването - примерно "свети ми червената лампичка и климатикът не работи", еми да си прочел упътването, което сме ти дали на български. Има една готина приказка "Цял месец ръчкане по телефона спестява 20 минути четене на упътването".Сега вече може да смяташ в/у това, което ти написах!!! А и забравих да допълня, че 6 от 10 клиента оставят винаги бакшиши, било то 10, 20 или повече лева, но оставят. Оставя ли са ми и по 50, когато са били много доволни. И пак казвам, че толкова работа имаме 5 месеца в годината!!! През останалото време правим профилактики и ремонти и други неща, които са извънгаранционни и по желание на клиента. Средно на ден слагам по 4 климатика. И сметката, която аз бях написал за 15те работни дни я направих ако евентуално работя всеки месец от годината. През тези 5 месеца обаче по-горе работя по 25 дена на месец!
                www.CarProfi-BG.com
                Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Извинявам се за оф-а. В какво се състои профилактиката на един климатик? Другата седмица ще идват за такава годишна профилактика за удължаване на гаранцията и ми се ще да зная какво да искам.

Коментар

Първо се измерва температурата на входящия и изходящия поток въздух при вътрешното тяло... Разликата трябва да 18 градуса, това означава, че климатикът си върши работата ( това замерване се прави 5 минути след като компресорът във външното тяло е започнал да работи ). Следва замерване с манометър на налягането. За фреон 22 трябва да е около 3.5 бара, за 407с около 5 и за 410а около 7.5 бара ( това е в режим на охлаждане, ако има нужда се допълва ИЛИ изпуска фреон, за да са стойностите в нормите; дали ще се допълва или не може да се разбере още с първото замерване с термометъра ). СТрелката на манометъра НЕ трябва да играе... Проверява се дали сте си чистили филтрите, заменят се малките филтри с нови ( ако имат налични, макар че не е задължително ), и състоянието на топлообмениците ( изпарителите ). Ако има налепи по тях трябва да се почистят, макар че ако има десйтвително такива то са по вина на клиента и немърливо отношение към уреда...
                    www.CarProfi-BG.com

Коментар

crush написа:
                      ................
                      Евала бате. Жив и здрав да си ама мен лично не ме кефи да слагам климатици. Не че съм пробвал ама така си мисля. А и с тази липса на осигуровки... ей такива като твоя шеф поддържат яко сивата икономика.
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И кво викаш ако ви разкарам напразно, трябва да ви платя разходката хахахахахахахаха, как викаш ще ми ги вземете?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Като ти анулираме гаранцията
                          www.CarProfi-BG.com

Коментар

crush написа:
                            Като ти анулираме гаранцията
                            Агенция за защита на потребителите. Анулирана гаранция - на какво основание? Докажи, че си се разкарвал до нас, щото съм те извикал и то напразно. Но така е в България де - клиента винаги е виновен и прецакан. :P Малко като бакшишите - питаш го ще ме закараш ли до еди къде си и той ти се чуди все едно той ще ми плаща мизерника. Колегите - таксиджии да не се обиждат, но това е действителността, поне за 98% от вас. Ако не вярвате да пуснем една анкета. Както и да е, нека не се отклоняваме от темата.

Коментар

pakumba, прав си. За съжаление това е горчивата действителност. Заплатите в София са по-високи и това предполага е защото повечето фирми са в София. Фирмите отварят офисите си в София, защото тук най-лесно се намират кадри и други движещи фактори, а хората пък именно заради това идват в София, защото повечето фирми са тук. Просто кръга е много порочен и в скоро време държавата трябва да се намеси. като се има в предвид, че няма държава, не знам как ще оцелеем. crush, няма значение пак сме колеги и съседи по университети style34, това с такситата винаги най-много ме е удивявало. Тези бакшиши направо не знам как може така да се пазарят все едно наистина не аз на тях, а те на мен ще ми плащат. Веднъж един така ме ядоса, че му блъснах вратата в яда си. Иначе, сега като си взех бравото, явно съм много представителна, защото забелязах, че някои бакшиши ми даваха предимство и ме изчакваха до сега.

Коментар

Пускат те, защото си жена, не защото си с Браво

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Working...
                                X