Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размисли без страсти...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Размисли без страсти...

    Трябва ли качеството на продукта (извършената работа) да отговаря на големината на полученото възнаграждение (заплата)? Смятате ли, че типичното мислене на българите е като в оная поговорка "Они ми плащат колкото да не умрем, ама и я работим колкото да не заспим". Ами като добре си вършим работата има ли кой да го оцени или ще продължават да ни прееб@ват?Или как да накараме работодателите да плащат реалните заплати за работата, която сме им свършили?Те такива въпроси ми се въртят из главицата, та реших да спретна една тема, за да видя вие какво мислите...
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    #2
    Синдикати се наричат онези хубави организации, които вършат тази работа по света.За съжаление, у нас, като всяко друго нещо, и това не работи.Трябват малко "топки", да им захвърлиш всичко и да си бачкаш сам. Зависи от професията разбира се, но засега поне при мен се получава.Като не работя - няма папу... Колкото повече работя - толкова повече папу Дай боже всекиму.

    Коментар


      #3
      Immortal написа:
      Като не работя - няма папу... Колкото повече работя - толкова повече папу Дай боже всекиму.
      И аз така
      LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
      LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
      LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
      Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
      Grande Punto 1.2 LPG

      Коментар


        #4
        Само дето българина в повечето случаи има твърде голямо самочувствие за качеството на свършената от него работа. Това лъсва особено като си търси работа. Незнам дали сте правили интервюта за работа от позицията на работодател, но е нещо страшно.

        Коментар


          #5
          Та с две думи "Он Ме лъже че Ми плаща Я Го лъжем че работя".Това не е решение на проблема но за съжаление това е реалността в повечето случаи поради липсата на работещи синдикати и още ред причини.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

          Коментар


            #6
            Моя шеф има една приказка-"Докато бебето не заплаче,майка му не го храни".Тоест,колкото и да бачкаш ,докато не си пойскаш не ти дават-то и е така.

            Коментар


              #7
              Друга шефска приказка - ’Няма незаменими, има незабравими’.

              Коментар


                #8
                Зависи от работата. Ако си оператор в компютърен клуб цял живот ще си останеш на същите пари и същия стол. Ако работиш в банка примерно и работиш усърдно може да те повишат и да получаваш повече пари.
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                -------------------------------------
                1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

                Коментар


                  #9
                  Естествено, че заплатата е функция от свършената работа и, в идеалния случай, точно парично изражение на карйния продукт. Не разбирам хора, които се оплакват "Имам n брой висши, а ми плащат ххх лева" Ти може да си атомен физик, но ако работиш в свинеферма ще ти се плаща като за работник в свинеферма. Работодателите не плащат за потенциалните ти възможности, а за това което вършиш.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                  Коментар


                    #10
                    и на двете страни не им е лесно: на работодателя хич не му е лесно да намери мотивиран да работи и знаещ работник, ама от друга страна и да го намери не му се дават много пари за него ако може така да минем с 500 лв.... добре ще бъде. от друга страна на работника/роба/ като му дават 300 лв, па макар и за неквалифицирана работа- ами за какво да работи, то транспорта и яденето извън вкъщи като сложиш и може и на загуба да се окажеш от "работата" в по-нормалните държави работиш ли- имаш някакъв стандарт- независимо, че ти е неквалифициран труда. дори продавач да си пак можеш да си позволиш да си караш колата и да ходиш на почивка 1 път годишно в някоя държава като Бг например, а тук за да си позволиш някои такива неща трябва да си с висше и да си получаваш "добра" според всеобщото мнение заплата
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

                    Коментар


                      #11
                      ls1 написа:
                      Само дето българина в повечето случаи има твърде голямо самочувствие за качеството на свършената от него работа. Това лъсва особено като си търси работа. Незнам дали сте правили интервюта за работа от позицията на работодател, но е нещо страшно.
                      И явно има за какво! Много може да не стават, но много стават и знаят цената. Това, че ти "работодателят" искаш да гушиш повечко е твой проблем - работи си сам тогава! За съжаление се намират много закъсали, които се връзват на малките заплати и са готови на всичко! Това, разбира се, от своя страна държи самочувствието на работодателя на височко и той не иска да дава заплатки. Ако всички си знаеха местата и искаха точно толкова, колкото трябва и заплатите щяха да са по-добри, защото когато нямаш работници щеш-нещеш ще даваш парички иначе ще претупаш след има няма и седмица! За мен лично заплащане под 12 лв на час е подигравка с човешкия труд!!!
                      www.CarProfi-BG.com
                      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                      Най-атрактивните цени в София!

                      Коментар


                        #12
                        crush написа:
                        За мен лично заплащане под 12 лв на час е подигравка с човешкия труд!!!
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                        Коментар


                          #13
                          Айдеее, Рапунцел пак започна да се смее теглил предварително черта бяло Ти ако взимаш по-малко и си доволен, то аз не бих и аз взимам точно по толкова! И не бих се хванал на работа за по-малко!
                          www.CarProfi-BG.com
                          Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                          Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                          Най-атрактивните цени в София!

                          Коментар


                            #14
                            Баце, а ако на се хванеш на работа за по-малко, повече ли ще получаваш?

                            Коментар


                              #15
                              Много ви е лестно на Софиянцине,а ние от провинцията какво да кажем.Аз също искам и поне според мен заслужавам подобно заплащане,но тук не дават работодателите такава надница.Проблемът си е в нас самите,защото като се заселим някъде и много трудно се отделяме,докато хората по света живеят където им е работата.С две думи никой не ни е виновен,като не ти харества една работа си търси друга по-добра,макар че специало аз съм в тая фирма от 10год и много пъти съм се замислял за някаква смяна,но явно не ми стиска да рискувам,защото ако се "спъна" и след мен ще паднат доста.

                              Коментар

                              Working...
                              X