колеги та значи .. имам каско .. и съответно 2 щети .. които са от бая време .. умувах го мислих го но не го измислих каква лъжя да измисля че да мине номера .. едната щета е избеляла боя под задните стъкла .. а другата е на задния капак е леко сгънат .. и боята е паднала на 3 4 места .. ?! благодаря предварителноГрешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос, какво да излъжя пред затрахователите ? :)
Collapse
X
-
за съжаление избелялата боя сигурно няма да ти покрият като щета(поне в тея фирми където съм бил аз застрахован категорично са отказвали).А за това на задния капак аз минавам със следните обяснения:Колата беше паркирана на еди кой си адрес. При слизане сутринта до колата забелязах, че е ударена (описваш мястото и щетите). Пишеш, че извършителят е неизвестен.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
да знам колеги .. аз преди имах една щета на "паркинг" предна броня .. то това ясно ще мине за задния капак .. ами застрахователната компания АРМЕЕЦ , мисля да кажя че е от дъжд или нещо такова .. ?! само незнам ако ми искат протокол от кат .. какво трябва да отида в кат и да ги накарам да ми напишат протокол за дъжд ли .. кво незнам ?! принципно имам пълно автокаско .. и колата трябва да има снимки .. преди като е застрахована изцяло . а в книжката конспект има такава точка .. "природни бедствия" ?! ?ГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
Kuku написа:Задния капак е ясен - щета на паркинг.А избелялата боя много лесно може да стане като капака, ако се позанимаеш малкофиатче Браво 2.0
Коментар
-
Никъде не спомена дали щетите са настъпили преди или след сключването на застраховката.Ако не си сигурен, добре е да погледнеш дали не са отбелязани като забележки по време на огледа в маркировъчния пункт.Ако са отбелязани като такива - изобщо няма смисъл да се пробваш.А и това с боята ми се струва малко... дребнаво, за да смекча определението.Сега аз като имам избила ръжда на няколко места да хвана един пирон и да тегля една черта от единия край на колата до другия та белким каското ми покрие боядисването ли?Освен, че е дребнаво, има и друг момент:Всяка изплатена ти в рамките на застрахователния период щета намаля процентно оценката на следващата.Нали не мислиш, че застрахователя ще плаща безвъзмездно и по еднакъв начин всяка щета за целия период на каското?Добро е като идея но е далеч от реалността Да го кажем по друг начин: Ако в един момент имаш по-сериозна щета самия ти ще бъдеш ощетен в оценката, защото си "опукал" каското си за глупости.Ако обаче си в края на периода, този риск намаля до разумни граници За задната врата спокойно си я обяви като щета на паркинг - няма проблеми за това, че нямаш протокол.Говоря за Армеец.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:А и това с боята ми се струва малко... дребнаво, за да смекча определението.Сега аз като имам избила ръжда на няколко места да хвана един пирон и да тегля една черта от единия край на колата до другия та белким каското ми покрие боядисването ли?Освен, че е дребнаво, има и друг момент:Всяка изплатена ти в рамките на застрахователния период щета намаля процентно оценката на следващата.Нали не мислиш, че застрахователя ще плаща безвъзмездно и по еднакъв начин всяка щета за целия период на каското?Добро е като идея но е далеч от реалността .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
infirm написа:Лоша идея да снимаш колата заедно с номера в форум достъпен за всеки човек от цялата страна и да питаш "как да излъжа застрахователите" ...ГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
tomazo написа:.... и после по фактури боядисвам по 250 лв.детайла .Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:tomazo написа:.... и после по фактури боядисвам по 250 лв.детайла .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
infirm написа:Лоша идея да снимаш колата заедно с номера в форум достъпен за всеки човек от цялата страна и да питаш "как да излъжа застрахователите" ...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
s00rry написа:infirm написа:Лоша идея да снимаш колата заедно с номера в форум достъпен за всеки човек от цялата страна и да питаш "как да излъжа застрахователите" ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар