Инспириран от темата на колегата ( http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42285&start=0 ) се присетих за първия допир с компютър ... в някакъв Център за Работа с Деца, на някакъв Правец 8 или в на мама работата на Правец 16 Споделете вашите...Чувствайте се поздравени с:http://www.vbox7.com/play:33897fc4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Първият допир с компютър ...
Collapse
X
-
bubachko
При мен има няколко "първи" разделени на по-големи периоди... Най-първия беше при баба, в Централна поща в София, водеше ме при някаква колежка там да щракам... жълто-черничък монитор, ко е било идея си нямам. Втория беше при леля ми, в Биологоческия факултет - там играх на някакъв Правеж на пилето дет подскача на кубчета. После в почивната на тати на морето имаше компютърна зала със 8-чки дет джиткахме "змията" и други игри...По-истинските първи бяха когато една приятелка си все за някаква малоумна цифра 486 DX2 66MHz с всички екстри и за пръв път се дивих на Вин3.11, после на Вин95 и все още помня как гледахме и се дивихме клипчетата от мултимедийната Енциклопедия Британика.След това вече почна сериозното, когато вече започнах да работя. Първия комп на който съм работил беше Макинтош и до 2003 не бях пипвал PC (имахме едно някакво в ъгъла дет го ползвахме за пишеща машина само), от където ми е и безмерната либоф към ябълките.
-
Първият допир с компютър......... Беше в далечните 88-89 г. тогава не беше излязъл и-нета на мода.Аз бях в 4 клас още тогава и се бях записал на "кражок" по компютри на който ходихме със съучениците след учебните часове. Компютрите си бяха Правец .Уважавам тези,които ме уважават!
Clube do Marea!
Коментар
-
някъде преди 19 години - Правец 8Ц - това на няколко места. още тогава ми се случваше да прекарвам по повече от 8 часа пред оня монохромен телевизор. имах книжки за BASIC и въвеждах примерните програми за да ги стартирам после на правец 16, 4 цвята екран! после на XT, оттам на 286 ей това беше голям скок. като му пуснеш турбото ... реже, реже. после 386 SX, DX ... 486 DX2 и DX4 !!! тва си беше живо чудо на 100MHz тактова честота! а като излезе първия пентиум ...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
bubachko написа:там играх на някакъв Правец на пилето дет подскача на кубчета.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Първите ми допири до клавиатура бяха в един "клуб компщтър" в НТС Ямбол - естествено Правец 82, с касетофон Унитра вместо флопита - някъде в далечната 1983-4...После ни учиха да програмираме на Фортран 77 на един "супер-компютър" (не помня как се казваше), руски, заемащ цяла стая... клавиатурите и мониторите (терминалите) бяха на горния етаж Работеше с перфокарти и с магнитофонни ленти...После пак Правец - 82, 8М и т.н.Първият ми собствен компютър си купих "на старо" за 100 долара - 286, 8 МХц, американски, WYSE се казваше... между другото все още работи.След това вече се почна - Пентиум 166МХц, после 1.7 ГХц, после разни лаптопи и какво ли не... сега мога интернет зала да отворя ако реша
Коментар
-
Ако сметнем IBM 360 с перфокарти и т.н. през 1982 г, а преди това на практика с ЕС 1020, това мога да кажа че е първия ми досег с ЕИМ.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Immortal написа:Първите ми допири до клавиатура бяха в един "клуб компщтър" в НТС Ямбол - естествено Правец 82, с касетофон Унитра вместо флопита - някъде в далечната 1983-4...Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Малииии, ква мания си беше - някъде към 8-9 годишен, значи е било 84-85 година, естествено жълт Правец 82 с касетофон у съседа - програмист в Изчислителния център в Хасково - е аз в Блока на Изчислитения живеех, и баща ми работеше там като наалник смяна машинна зала, та имаше доста платки из къщи....Имах си собствем Правец 8Ц с 2 флопита и принтер, матричен - някъде към 88-89 година.После първия 16 битов - Правeц на 4,63мгхц тактова с 216кб РАМ...И кат се почна... сега сина ми телефон с дисплей по малък от 2 инча не го брой за нищо и така на татък. Апропо - днес е наказан без компютър и е крайно тъжен.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
01.1988 - Свободен достъп до кабинета по информатика в междучасията, преписвах, а после си пишех програмки на Бейсик, компютрите бяха Правец 82Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Някъде около далечната 76 година, че чак вее не помня точно кога. На една огромна ЕИМ заемаща цяла зграда машина. Учехме в училище фортран и правяхме програмки и ходехме в изчислителния център да ги тестваме. Например да накараме машината да рисува и всевъзможни щуроттии от онова време. И всичко това се правеше на перфо карти. И след това голямата радост прословутия Правец.Ех спомени спомени.............
Коментар
-
Правец осмица... мирна главица! Да бе с правец седело да не бе Windows видело... и други такива :DАз съм закърмен на Windows 98 . Имах една барака 166 херцова, много зла машина бешеFiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар