Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте колеги - опасен радар

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

simeon3000 написа:
    На мен друго ми е чудно - такъв тип радари, въобще одобрени ли са от някой, минали ли са през метрологията. За старите пише в закона, а за тези?Нека някой, ако е наясно, да разясни. Акт по снимка ... дайте нещо да прочетем за тези радари или за стационарните.
    И аз това имах предвид. Наясно съм, че технологично е възможно (по дяволите, през 60-те години пратиха хора на Луната). Въпросът е по-скоро дали всичко е законно. Сертификати, тест в метрологията...ей такива неща. Че за едни везни на пазара искат да са минали през проверка и да имат стикер за точност...То и аз мога да изкарам фотоапарата, да нащракам 50 снимки за 1 час, да им лепна отдолу дата, час и някаква произволна скорост и да искам после глоби...Иначе ДА, това е начинът да се справим с лудницата по пътищата. НО всичко да е законно и да може да се докаже. Това ми е мисълта.

Коментар

simeon3000 написа:
      На мен друго ми е чудно - такъв тип радари, въобще одобрени ли са от някой, минали ли са през метрологията. За старите пише в закона, а за тези?Нека някой, ако е наясно, да разясни. Акт по снимка ... дайте нещо да прочетем за тези радари или за стационарните.
      Аз имам случай освен че ти пишат акт по снимка, ами и чичко полицай ти носи снимка на адреса на който се води регистрирана колата. А м/у другото колеги явно около Бургас това лято яко ще има патрулки с камери. Днеска видях както колегата е писал по пътя за Житарово и после малко преди Сарафово.
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

Re: Внимавайте колеги - опасен радар

svetkos_ написа:
        А и освен това, ако ограничението е 90, мога да карам със 100. Който и да ми каже обратното, трудно ще ме убеди. Миналия уикенд направих абсолютно това, за което споменах и нито веднъж, с насочен към мен радар, не спряха. За свидетел бяха баща ми и майка ми.
        Това за десетте километра вече го няма. Друг е въпроса, че така наречените ’куки’ нагласят радара да пищи с 10-20км. повече от ограничението. Тогава санкциите скачат доста и двайсетунките по-лесно се вземат.

Коментар

Аз мисля, че описах случката ясно. Ако не сте ме разбрали, да повторя. Колата караше зад джипа, който спряха. Бях далечко и не чух, но можеби пуснаха сирена, което вече си е специален режим на движение. Гадното беше, че спряха човека чак като влезе в ограничителен знак 60, а го засякоха по рано. Колега Immortal, дали има такива радари ли? Не бях виждал до сега. Но като си припомня от детството на автомагистрала Тракия имаше табели "Внимание, скоростта се контролира от вертолет". Площадката за излитане беше около мотел Ихтиман ако не се лъжа.

Коментар

fihi написа:
            Това за десетте километра вече го няма. Друг е въпроса, че така наречените ’куки’ нагласят радара да пищи с 10-20км. повече от ограничението. Тогава санкциите скачат доста и двайсетунките по-лесно се вземат.
            Това нагласяне, как става, че нещо не ми е ясно? А този тип камери с радари работят от две години по улиците на София, а и във форума е писано неведнъж по въпроса, какво им се чудите?
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Чудим се, че колата е в движение и засича колега. А теди с камерите ги има не само в София от две години.

Коментар

Vladim написа:
                fihi написа:
                Това нагласяне, как става, че нещо не ми е ясно?
                Шегуваш ли се, или говориш сериозно???

Коментар

аз пък видях някъде между софия и търново една полицеиска кола с едно изтубурчено отгоре над бурканите и мисля че беше камера ама беше много грозно аз се разминах с него и нямах време да го огледам

Коментар

naskobg написа:
                    Чудим се, че колата е в движение и засича колега. А теди с камерите ги има не само в София от две години.
                    Няма нищо сложно. Информация за движението на колата се взима от скоростомера да речем. Ако щеш и от GPS. Микропроцесор следи скоростта на колата и изчислява разликата между тази стойност и тази на засечената от радара кола. fihi защо да се шегувам? Просто искам да се аргументираш. Все едно да кажеш, че ченгетата базикат радарите, че да отчитат повече! Нали са пломбирани?
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

fihi написа:
                      Vladim написа:
                      fihi защо да се шегувам? Просто искам да се аргументираш. Все едно да кажеш, че ченгетата базикат радарите, че да отчитат повече! Нали са пломбирани?
                      Грешно съм се изразил. Извинявам се за което!
                      Друг е въпроса, че така наречените ’куки’ нагласят радара да пищи когато превишиш скоростта с 10-20км. повече от ограничението.

Коментар

fihi имаше съвсем друго предвид, не че някой бъзика радарите.Просто слагат радарите да засичат само коли които карат с 10-20 км/ч над разрешената.То е ясно, че почти никъде не се кара точно според ограниченията, затова никой не си губи времето да слага радара да те "хваща" ако си карал само с 5км/ч повече.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                          fihi имаше съвсем друго предвид, не че някой бъзика радарите.Просто слагат радарите да засичат само коли които карат с 10-20 км/ч над разрешената.То е ясно, че почти никъде не се кара точно според ограниченията, затова никой не си губи времето да слага радара да те "хваща" ако си карал само с 5км/ч повече.

Коментар

Радара се настройва при включването му да пиши при определена скорост. Нали не мислите, че си имат отделен радар за 20;30;50;100 и т.н. ограничения. Както се настройва будилник на телефон, например...по подобен начин се настройва и радара. Неписан закон е да се качват километрите с по 10 например...по осмотрение на контролния орган.Един ден се бях замислил нещо и след Търново / посока Варна /, забравих да намаля на ограничението при пешеходната пътека до езерото. Минах с около 80 по километраж, което е приблизително 73-74 реално. Както се стреснах като ги видях, така се и оцъклих, защото полицая само ми размаха пръст, но не ме спря.

Коментар

То това обяснява и защо мен не са ме спирали, а да не говорим за бащата. Иначе това, че са премахнали с +10 отгоре, съм го чувал. Но ми е влязло през едното и излязло през другото. Ама... :D Иначе е ясно, че ограниченията са, за да се спазват. И ако се спазват, едва ли ще има толкова много катастрофи! Но...
                              NOW: ???
                              Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                              Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Добре де ако полицейската кола е в движение и с радар и се движи по двупосочен път.... полицейската кола се движи с 90 км/ч и колата която се движи срещу нея се движи с 90 км/ч ... какво ли ще отчете?
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                                -------------------------------------
                                1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

Working...
                                X