Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужен ли е такъв форум например в Австрия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нужен ли е такъв форум например в Австрия?

Снощи коментирахме с един познат една неосъществена идея на Тодор Колев за едно предаване за колите в България и Австрия, т.е. как се поддържат колите в двете страни. Оказа се че идеята е просто без перспектива з/о в Австрия имало закон който не ти дава право току така да си бърникаш в колата за щяло и нещяло, т.е. ако съседа ти те види че се опитваш да си ремонтираш колата в двора си може да те докладва в полицията и тя да ти направи акт, причината е че не си оторизиран за такава дейност и може последствията от твоята дейност да са фатални.Та това ме наведе на въпроса в заглавието. Вие как мислите?
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Тъпотия ми се струва това, а дали е истина изобщо. За Германия съм 100% сигурен, че няматакъв закон.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

И аз го слушах това предаване на 01.05, но не беше ли за Швейцария? За тях няма да се учудя - имат традиции в подобни малоумия още от времето на Калвин.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Защо си мислите, че този форум е само за ремонти "направи си сам"?Не е ли форумът ни обединение на любителите на марката?Във всички европейски (и не само) държави има подобни клубове и форуми.Ето примерен списък: http://www.fiatforum.com/links/fiat-related-3/А и вдигнатият капак на колата не означава, че непременно се прави някакъв ремонт. Може просто да си проверявам нивото на течностите или да доливам препарат за измиване на стъклото. И това ли трябва да се прави в сервиз?

Коментар

Lane Staley написа:
          И аз го слушах това предаване на 01.05, но не беше ли за Швейцария? За тях няма да се учудя - имат традиции в подобни малоумия още от времето на Калвин.
          Може и да сме сбъркали държавата, но като цяло има логика в това "не правете това в къщи", а от друга страна те могат да си го позволят и да разчитат на качествени услуги за разлика от кварталните майстори дето се навъдиха под път и над път у нас, оказва се в един момент че има неща които за мое удовлетворение знам повече от тях и затова не разчитам на тях, за сега само стенд за предница ползвам в сервиз.Колкото до интересите е вярно нали затова сме тук в този форум.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Аз не споря за държавата, просто си спомням, че тогава си помислих нещо за Калвинизма. Всъщност не знам дали е правилно да ти забранят да човъркаш - има някаква логика, но не съм напълно убеден, че съм съгласен с нея. Помня и друго от това което Тошко каза - обаждаш се да кажеш, че еди кой-си кара опасно или с превишена скорост или изобщо нарушава ЗДП, казваш си името и после ти намаляват данъка ( не знам кой точно ) с определен процент. Това ме кефи повече. ( Аз съм порта, аз съм порта )
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Там забраните не са толкова заради човъркането, а заради цапането (екология). При нас е масово маслото - у канала, антифриза - и той. Никой нищо няма да ти каже, ако не цапаш и не вдигаш шум. Ама с легена с маслото под ръка, няма да стане То и в София има много места, където ще те овикат, ако си разхвърляш колата. Или по главните улици на градовете.
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                Там забраните не са толкова заради човъркането, а заради цапането (екология). При нас е масово маслото - у канала, антифриза - и той. Никой нищо няма да ти каже, ако не цапаш и не вдигаш шум. Ама с легена с маслото под ръка, няма да стане То и в София има много места, където ще те овикат, ако си разхвърляш колата. Или по главните улици на градовете.
                Аз не мога да си представя да има забрана да си човъркам нещо по колата! Нещо като хоби ми е!! Но мисля че ти си прав! И аз си сменям маслото сам, обаче след това отиде в старата туба а старата туба я излях в един сервиз... ее бяха ми познати ама не мисля че някъде ще ви откажат освен ако са големи скъперници!!
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

simeon3000 написа:
                  Без да съм сигурен, аз също подозирам подобна причина.Колкото до овикването за свинщините около самоделните ремонти - така е и така трябва да бъде!Преди около месец шурея ме помоли за помощ за да разнищим старата му кола.Беше претърпяла ПТП, бракувана и реши да я продава на части.Трябваше да го направим пред блока му в Овча Купел 2.Той беше свалил от нея всичко без двигателя, скоростите и окачването.Когато отидох и видях за какво става въпрос - лошо ми стана!На паркинга имаше една огромна локва от масло, спирачна течност, нафта...Човека отвивал където и какъвто болт намерил и от тук-таме бликали разни течности Докато работихме поне 4 човека минаха и ни нахокаха.Умрях от срам тогава и как не ни викнаха куки - не знам...
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Тука в форума са най посещавани техническата част и тази за приказки т.е. струва ми се че тука пишат хора главно които искат да си ремонтират едно или друго по колата без да ходят на сервиз.А все пак е редно да има някакъв закон да не си човъркат сульо и пульо по спирачките окачване и кормилна система без да си имат и понятие само със съвети на бащи и комшии които едно време сами са си правили москвичите, понеже могат да застрашат живота на другите.Иначе това с отворения капак е малко смешно.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Мен точно поради хиляди такива причини ме дразни членството в ЕС. Yellow_Flash_Colorz_PDT_47
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

infineon написа:
                        Тука в форума са най посещавани техническата част и тази за приказки т.е. струва ми се че тука пишат хора главно които искат да си ремонтират едно или друго по колата без да ходят на сервиз.А все пак е редно да има някакъв закон да не си човъркат сульо и пульо по спирачките окачване и кормилна система без да си имат и понятие само със съвети на бащи и комшии които едно време сами са си правили москвичите, понеже могат да застрашат живота на другите.Иначе това с отворения капак е малко смешно.
                        За отворения капак го писах символично.

Коментар

NikMar,Колега, Година и половина живях за Линц, Горна Австрия. Поради ангажимент към местния клуб, който сега играе в Бундеслигата на Австрия, живеех на има-няма 200 метра от стадиона. Пред него има един огромен паркинг. И както човек би се досетил от това, което пиша... там си ръчкаха по колите. Говоря за времето, когато беше слънчево. Така, на спомен, мога да кажа, че поне 10 пъти съм гледал хора, които си ремонтираха нещо по колата. Просто всекидневно минавах покрай паркинга. Разбира се, това беше в преиода 2004 - 2006. Сега, след 3 години, може да се е променило. В Германия пък за 3 месеца живот мога да кажа същото за това, което съм видял. Живеех в едно хубаво селце и няколко пъти като минавах транзит през друго селце съм виждал подобно нещо. Това пък беше 2006 лятото. И сега един друг случай, за който знам със сигурност. Има едно селце на 100 км. от Хамбург - Трапенкамп. Известно е с това, че доста от българските отбори, най-вече ЦСКА, са ходили там на подготвителни лагери. Наистина е много приятно там. По стечение на обстоятелствата съм бил доста пъти. Там, например, трябва да си си подстригал "оградата" от храст, ако имаш такава. Но не го правиш ти, а викаш специални хора, които се занимават точно с това. След което им плащаш за свършената работа. И правиш това, защото от време на време минава инспекция, която може да те глоби. За това, което говоря, заставам зад думите си. Същото, междудругото, съм го виждал и в Австрия. Но за там, където съм бил, не съм се интересувал. Хората се грижат. А ние дай само да съсипваме. (имам в предвид една маса от хора, които само мрънкЯт) Ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Малко се отклоних, ама...
                          NOW: ???
                          Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                          Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Working...
                          X