Колеги, някой който живее в бургас и кара типо/темпра/делта/дедра с 1.8/8кл 103к.с да каже колко данък плаща. Питам защото по калкулатора в нета излиза 124.97 лв за 18 год. дарак, а един колега за хлопел зафира 1.6, 98г. 102 к.с плаща около 40 лв. (явно тези 2 к.с. над стоте му ги преспадат и от там вече взимат под внимание катализатора). Понеже мисля да взема една дедра за експерименти, ама данъка нещо не ми харесва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данък за 103 к.с в Бургас
Collapse
X
-
Re: Данък за 103 к.с в Бургас
Joro написа:а един колега за хлопел зафира 1.6, 98г. 102 к.с плаща около 40 лв.Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Re: Данък за 103 к.с в Бургас
RoMeO_156_GTA написа:Joro написа:а един колега за хлопел зафира 1.6, 98г. 102 к.с плаща около 40 лв.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Какво толкова трудно има да се прочетат 3 реда в тоя Закон за местни данъци и такси, чл. 55!? През 3 месеца - едно и също: колко плащате за не знам си колко коня. Плаща се за киловати, а не за коне. На бащата Дедрата е 74 киловата, и плаща по таблицата за кола от 58 до 74 киловата, и понеже има катализатор - плаща 1/2 от данъка си, а колата вече е в 15-та година откакто е произведена, коефициентът за старост е 1. А за Браво 1.6/16 се плаща много повече, защото е в горната графа, от 75 до не знам си колко киловата, и се губи отстъпката за катализатор, а коефициентът за старост е 1.5.Само че в Бургас общината може да реши тази година един киловат да струва 1.62 лв, а в София - 1.10 лв, и така Дедрата ще стане скъпичка. Joro - ако дедрата е 1.8/8 , взимай я смело 74 киловата е.
Коментар
-
Според аутодатата само един чешит дедър има 74 kw и той е след 96. А този който евентуално се каня да взема е 90-92. Както и да е. Или ще трябва да се премиря или да се опитам да скатая някой-друг кW, че и на темпрата данака и е 140 лв и още един над 100 лв. ще ми дойде много. Мерси все пак за отговорите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар