Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лаптоп TOSHIBA Satellite L300-1F8_4GB

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

лаптоп TOSHIBA Satellite L300-1F8_4GB

колеги имам едно питане, защото не съм много наясно с няй-новите технологии.... въпроса ми е може ли на лаптопа от заглавието на темата да се инсталира уин ХР.... той няма ОС и ме интересува дали ако си го купя ще мога да му кача ХР или ще може само виста.... някъде четох, че дори лаптопите без ОС имат в пакета драйвери за виста..... ето го и него http://www.pcstore.bg/laptopi/toshib..._L300_1F8_4GB/ благодаря предварително
    фиата си е фиат

Може и XP без проблем само трябва да си интегрираш в инсталационното ЦД драйвери за САТА.Мисля че за този модел имаше драйвери за ХР в сайта на тошиба
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

За целта трябва да използваш програмката nLite П.П. По-късните рилийзи на УинХП със СП3 този проблем в инсталатора не е ли оправен?

Коментар

Re: лаптоп TOSHIBA Satellite L300-1F8_4GB

tskostov написа:
        колеги имам едно питане, защото не съм много наясно с няй-новите технологии.... въпроса ми е може ли на лаптопа от заглавието на темата да се инсталира уин ХР.... той няма ОС и ме интересува дали ако си го купя ще мога да му кача ХР или ще може само виста.... някъде четох, че дори лаптопите без ОС имат в пакета драйвери за виста..... ето го и него http://www.pcstore.bg/laptopi/toshib..._L300_1F8_4GB/ благодаря предварително
        Можеш да инсталираш Windows XP без никакви проблеми и интервенции по инсталационната медиа. Влизаш в BIOS-а на лаптопа с F2 намираш къде е IDE Mode и го променяш от AHCI на Legaci и си инсталираш Windows XP, препоръчвам ти обаче да сложиш 64 битова версия, защото 32 битовата Win XP не адресира повече от 3.5GB, а на конкретната тошиба - повече от 3GB. Понеже няма опция да зададеш обема на паметта заделяна за видео буфер, ще можеш да ползваш отколо 2.82GB реална RAM. Ако имаш въпроси - задавай.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: лаптоп TOSHIBA Satellite L300-1F8_4GB

tskostov написа:
          купувай и слагай екс пи,ако не можеш сам,носи го на някоя фирма,ще го направят за някой лев и няма да се занимаваш с идиотии,но искай да ти запишат драйверите на харда,че да знаеш после след преинстал какво пак да сложиш!!! НЕ СЛАГАЙ БЪГАВАТА ВИСТА,не само мое мнение е,че тая ОС е пълен провал на майкрософт!
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Драйверите са достъпни на сайта на тошиба за европа. Не е нужно да го носи по фирми и т.н. Освен ако нищо не разбира от компютри. Процедурата е елементарна - тегли си драйвери за мрежовите карти (WiFi и LAN) на друг компютър с достъп до интернет, прехвърля си ги на флашка и след това си инсталира бозата на тошибата, слага си драйверите и от същото място сваля всички нужни драйвери. Ако не ме лъже паметта - този модел няма специални клавиши и не му трябва софтуер за тях. Всичко останало са общо 10 драйвера, ако не и по-малко.
            Steliyan's Life!

Коментар

Колега, ясно че от самото начало си питаш за ХР, но замислял ли си се за по-нова ОС? О, да - вистата е бъгава. Ама да не забравяме, че също така "те италианските коли са пълни боклуци" според всеобщите разбирания от типа "абе чух че..." Аз даже бих ти предложил да пробваш и Windows 7, да ме прощаваш за еретичните идеи. Иначе колегите са ти казали основните неща - САТА и 64-битова ОС.
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Влизаш в BIOS намираш ATA Controller и го спираш. И качваш XP без проблем . Но после е хубаво както каза колегата по горе да намериш и инсталираш драйвери за АТА... .
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                -------------------------------------
                1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

vesko написа:
                  Колега, ясно че от самото начало си питаш за ХР, но замислял ли си се за по-нова ОС? О, да - вистата е бъгава. Ама да не забравяме, че също така "те италианските коли са пълни боклуци" според всеобщите разбирания от типа "абе чух че..." Аз даже бих ти предложил да пробваш и Windows 7, да ме прощаваш за еретичните идеи. Иначе колегите са ти казали основните неща - САТА и 64-битова ОС.
                  за вистата и моето мнение е същото като на повечето колеги - не е от най-сполучливите, е може би ако се сложи на супер компютър, може и идеално да работи, но определно е супер тежка ОС...... аз за това си питам основно за ХР, щото от 7 години вече си работя с ХР и съм си супер доволен..... а тоя УИН 7 какъв е, че нещо не схванах...
                  фиата си е фиат

Коментар

Това с вистата и супер-машината беше валидно преди 2,5 години като излезе вистата. Сега вече компютрите са достатъчно мощни за да се справят с нея. Windows 7 е следващата версия - тия дни излезе Release Candidate 1 - мисля, че все още е безплатна и ще е валидна 1 година. Дотогава ще има активатори за официалната версия и така, ъъъ исках да кажа - като излезе официалната версия ще си я купиш . Не съм пробвал да я сравнявам с виста на една и съща машина, но злите езици твърдят, че работи по-бързо.
                    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Да се включа пак, че ме нямаше Vista има смисъл да се слага, ако е 64 битова, ако има кадърен крак или е купена. Windows 7 има смисъл да се слага само да се разгледа и евентуално да се махне. Windows XP специално за този лаптоп си има смисъл, защото има драйвери за всичко и хвърчи прекрасно. Вярно, ако се сложи 64 битова версия - ще се ползват всичките 4GB рам, а и ще работи достатъчно бързо. Microsoft официално признаха провала си с Windows Vista обявявайки, че Windows XP ще се поддържа не до 2010, а до 2013г., а и със започването по спешност на бета тестове на Windows 7. Ръководителят на проекта Windows Vista дори пусна обръщение до медиите, че не е очаквал Vista да е толкова зле написана
                      Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                      X