peho написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закона за задължително изучаване на Български език в училища
Collapse
X
-
Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
-
peho написа:ele, ти сега правиш ли се че не разбираш за какво ти се говори или наистина не разбираш. Има и друг вариант, намесваш се от време на време за да не замира спора. Съвсем ясно е, че става дума за заличаване на българската нация, благодарение на политиката на управляващите "държавата", наречена България. Тук, освен въпроса за българския език, могат да се включат много други ’"мъдри" решения на политиците ни. Не си говорим тук за това кой какво иска и дали някой му се меси на избора. Става дума че тук е България и българският език е официален и задължителен за всички, които са български граждани. Не може да отидеш в една община на населено място с преобладаващо етническо население и да няма кой да отговори на въпросите ти, понеже не говорят български ( или се правят че не говорят ), да влезеш в магазина и да трябва да се разбираш със сочене на желаната стока и оживено да обясняваш, размахвайки ръце, какво искаш. Тук е България и във всички обществени места трябва да могат да ми говорят на български.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kuku написа:Фишки чъкмак ацеле емтекpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Ele, знаеш, че не съм ти фен, но за горния пост шапка ти свалям. Изненадам съм от толерантността ти - качество което трудно може ти се припише въз основа на войнствените ти постове.Израснал съм с "турци", учил съм с такива, служил съм с такива в казармата. И ги уважавам точно толкова колкото и "българите". Колеги ми се дразнят когато като ме питат дали някой е турчин им отговоря: "Не, не е - има български паспорт." Далеч съм от това да уважавам някого само защото е "българин" и да мразя друг защото е "турчин". Просто това не е моят начин на мислене.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ele, посочи ми в мнението ми, къде съм използвал думите потурчване и турчин. Също така ми посочи мястото където съм проявил нетърпимост към когото и да било, от каквато и да било етническа група, посочи ми и мястото където съм споменал, че нашите държавни служители трябва да владеят само български и никакъв друг език. И да те попитам някъде обида спрямо теб или други потребители на форума видя ли в мнението ми? Ти като толкова много защитаваш и се бориш за зачитане на права и закони и си страхотно толерантна, защо не зачиташ мнението на другите, които не са напълно съгласни с теб и да спориш с тях без да им казваш че им "хлопа дъската"?! Ако ти си доволна от управляващите ни и смяташ, че те водят политика на просперитет за държавата ни, ще имаш възможност да гласуваш пак за тях, а ако пък смяташ че от тях нищо не зависи, е тогава нямам какво да кажа.
Коментар
-
Намерихте си виновен май. Айде сега развейте байряка тука, пък после идете си отворете немската бира, пуснете си американския филм или сръбската музика, сложете една италианска пица на масата, или пък пекнете едно ’кордонблю’ от тея готовите, прочетете поредния парцал на Дан Браун, докато жената пере блузката...пардон...тишърта с надпис ’I love USA’, и шапката с надпис ’CocaCola’ (щото ги даваха безплат...пардон, фрии преди няколко години на една заб...пардон, хепънинг), а също и поло...пардон...суичъра. Браво, българский левове!
Коментар
-
peho написа:ele, посочи ми в мнението ми, къде съм използвал думите потурчване и турчин. Също така ми посочи мястото където съм проявил нетърпимост към когото и да било, от каквато и да било етническа група, посочи ми и мястото където съм споменал, че нашите държавни служители трябва да владеят само български и никакъв друг език. И да те попитам някъде обида спрямо теб или други потребители на форума видя ли в мнението ми? Ти като толкова много защитаваш и се бориш за зачитане на права и закони и си страхотно толерантна, защо не зачиташ мнението на другите, които не са напълно съгласни с теб и да спориш с тях без да им казваш че им "хлопа дъската"?! Ако ти си доволна от управляващите ни и смяташ, че те водят политика на просперитет за държавата ни, ще имаш възможност да гласуваш пак за тях, а ако пък смяташ че от тях нищо не зависи, е тогава нямам какво да кажа.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:......Ти, като си толкова ербап - що не се цаниш учител и да ги учиш на български? ........ele написа:......Не за първи път не се води спор, а вика, обижда (разбира се мен някой като (ако) ме обиди, едва ли (ще) получи предупреждение), но тези, които мислят различно, трябва да бъдат натикани в миша дупка - ей тъй-за спорта. .....
Коментар
-
Вече се чудя дали не съжалявам, че пуснах тая тема или тя наистина имаше място в нашия форум. Целта беше, на който му е мила България и се чувства Българин, да гласува против закона. Призовавам ви да водим интелигентен спор и да не се караме и обиждаме, заради възгледите си. Наистина, погледнато отстрани, е грозно и който влезе в нашия форум, мисля че ще си направи съответния извод за нас. Нека не падаме по ниско от нашите политици, на каквито така или иначе не случихме!Fiat Marea TD100
Коментар
-
batproho написа:Скъпи Ми Колега iuly_vn не че оправдавам безчинствата на османските поробители дори напротив но да казваш че "братушките руснаци" са ни дали право на избор и не са безчинствали и изнасилвали само показва че въобще не познаваш историята Ни.Ако имаш все още живи баби попитай Ги макар че малко от тях биха си признали че са се крили по таваните понеже загорялата за женска плът руска войска Ги е гонила за да си освободи нагона.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
От Българин до Български гражданин разликата е огромна.Официален език в дадена държава не означава, че само на този език може да се говори в нея.Означава, че официалните документи в тази държава се издават на този език, означава, че като идеш в съд, полиция, община и т.н., там ще се говори на този език, и документите, които ще ти дадат да подписваш, ще бъдат на този език.Има изискване за да си Български гражданин да знаеш Български език. Как и къде ще го научиш обаче държавата не я интересува.Доколкото разбирам аз, дори да се приеме такава поправка в закона, срещу която е подписката - това с нищо не отменя преподаването в училищата на Български език, нито се отменя задължителния хорариум от часове по Български език, нито пък се отменя задължителната матура по Български език.Не виждам повод за изкуствено създавани проблеми...Тук чета разсъждения, достойни не за европейски граждани, а на средновековни селяни. Извинете ме за израза, и аз съм от село.Доколкото аз знам, гагаузите около Варна са християни. Това, че говорят турски език не означава нищо. Татарски (близък до турския) говорят и хората, които се смятат за потомци на Волжките Българи. А и (пра)българският език е бил или от тюркската езикова група, или от персийската. Напълно възможно е, специално гагаузите да са остатъци от запазили се пра-български родове, които по времето на Османската империя са приближили езика си до официалния отомански турски. Гагаузите в Бесарабия по прицнип се считат за Българи, въпреки че говорят турски. Пример е Галя от Каризма. (Бившият й партньор Миро също е наполовина гагаузин).
Коментар
-
Immortal: Не рипам против теб За гагаузите точно това ми беше мисълта - говорят турски, вярват в христос, а помаците са наопаки. Но тук разни разбрали-неразбрали рипат. Аз имам и приятели турци (български мюсулмани) - много по-верни, честни и коректни са от българските българи ... Хм, бесарабско българче е и Руслан Мъйнов (Майнов, ако беше чисто българче) ... Виж, аз не подкрепям петицията, защото идеологията изобщо на самата петиция е фалшива - както и закона де А който скоро е ходил в Турция знае - там не сме НЕЖЕЛАНИ! До колкото знам - Бахриджин е един голям Българин, живеещ в Турция!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:batproho написа:Скъпи Ми Колега iuly_vn не че оправдавам безчинствата на османските поробители дори напротив но да казваш че "братушките руснаци" са ни дали право на избор и не са безчинствали и изнасилвали само показва че въобще не познаваш историята Ни.Ако имаш все още живи баби попитай Ги макар че малко от тях биха си признали че са се крили по таваните понеже загорялата за женска плът руска войска Ги е гонила за да си освободи нагона.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар