Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закона за задължително изучаване на Български език в училища

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Мдаммм...хвърляме си боклука през прозореца, пазарим се като за последно (напоследък купувача НАСТОЯВА за коментар от поне 30%), хвърляме си фасовете на улицата, хартиите от мазната баница се търкалят по земята, нагъва се здраво боза, любимото занимание е кибик по кафетата, караме без да спазваме предимство, масово в селата сме на септични ями, прането виси по балконите...обаче нееее, не сме ориент ние, ние сме европейци и размахали гордо юмрук се борим с гадните турци, мангали, а с другата ръка люпим семки.
    И да използвам тук да направя едно предупреждение, за сега го приемете като молба, не обръщайте темата в лични нападки един към друг, не ме пренуждавайте да налагам наказания ( аз или друг модератор, зависи кой първи ще реагира ).

Коментар

Всички много добре знаем какъв ни е манталитета, но смятам, че вървим към по-добре, поне байганювците стават по-малко с всяко ново поколение. А по въпроса до колкото знам законопроекта не е приет, но дори и предлагането му е силно оскърбително за българските говеда. То се видя тука, че ще водим дискусията всички срещу Еле, дано не се смята за нападка от модераторите. Еле можеш ли да ми обесниш защо смяташ, че всичко е на религиозна почва, като то не става въпрос изобщо за религия. Въпросът е в това, че поколения турци живеят в България и се наричат турци а не българи и си шляпат на турски на ляво и на дясно и са много и незнайно откъде повечето от тях имат много пари, а си нямат и на представа какво е да работиш.Скоро както е тръгнало и и сторията ни ще пренапишат и ще учим в училищата как Васил Левски е бил спахия и по време на служба група от раите го е хванала и го е обесила на едно дърво.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Байганьовците намаляват с всяко поколение?! Ти шегуваш ли се?! Иди до близката гимназия и погледай 10 минути, иди в близката градинка и послушай майките с колички, ще се уплашиш. Недей съди по твоето обкръжение, простаците не намаляват, просто ти си се научил да ги филтрираш около теб. Ако българския народ му е достатъчно силна културата и гена - ако ще на патагонски да говорят турците пак няма да ни бърка. Не забравяй, че ДПС имат малка парламентарна група, така че за това какъв закон се приема ритай против твоя българин депутат, а не срещу турчина. ДПС си пазят интереса, ако и ние си пазихме интереса нямаше да има такива закони. Не е виновен тоя дето яде баницата. А за трудолюбието на турците не отваряй дума моля те, защото и там си в грешка. Изобщо не са мързеливи, нямам идея откъде си останал с това впечатление. Това че някой ни е неприятен по исторически причини не значи че е мързелив, уродлив, мазен, гаден.

Коментар

van_dal написа:
          Всички много добре знаем какъв ни е манталитета, но смятам, че вървим към по-добре, поне байганювците стават по-малко с всяко ново поколение. А по въпроса до колкото знам законопроекта не е приет, но дори и предлагането му е силно оскърбително за българските говеда. То се видя тука, че ще водим дискусията всички срещу Еле, дано не се смята за нападка от модераторите. Еле можеш ли да ми обесниш защо смяташ, че всичко е на религиозна почва, като то не става въпрос изобщо за религия. Въпросът е в това, че поколения турци живеят в България и се наричат турци а не българи и си шляпат на турски на ляво и на дясно и са много и незнайно откъде повечето от тях имат много пари, а си нямат и на представа какво е да работиш.Скоро както е тръгнало и и сторията ни ще пренапишат и ще учим в училищата как Васил Левски е бил спахия и по време на служба група от раите го е хванала и го е обесила на едно дърво.
          Не смятам, че е на религиозна почва - всички започнаха да говорят за това, а линка, който си пуснал, няма отношение към проектозакона. Това кой какъв и каква религия е тема на друга дискусия. Какво ще пише в учебниците по история също е тема на друга дискусия! Винаги ми е било странно как ние искаме да ни приемат като европейци, но ние не можем да приемем другите? То дори и сега, когато българският език е задължителен, има хора, които не могат да четат, не могат да пишат и да говорят правилно. В родопските села има деца, които могат да кажат точно 2 думи на български. Правилен български говорят хора, които четат книги, защото днес един ученик знае какво е пълен и непълен член и какво е местоимение, утре тези неща се забравят. Мислиш ли, че на 18 някой може да направи разбор на едно изречение? Знаеш ли колко преводачи със завършена филология или друго висше има, които дори не могат едно изречение да построят правилно? Това на фона на задължителен предмет Български език! И да го махнат - едва ли ще се промени нещо значително. За да се научи езикът, трябв да се чете и пише - да се четат книги, статии, да се пишат есета, съчинения и подобни.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абсолютно вярно е че тънем в тотална неграмотност та дори и тук сред нас във форума за жалост се среща все по-често и по-често.Език и да се знае се забравя с тези чатове и други подобни в които се пише на всичко друго но не и на книжовен матерен език, така че колкото и да оплювате Колежката Елена в случая Тя е абсолютно права че трябва да се четат книги па макар и в електронен формат и да се пише правилно и грамотно за да не се забравя езикът Ни.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колеги нямам нищо против Турци,Цигани.Просто там е работата, че живеем в България и официалния език в тази страна е Български и неможе когато отида примерно на Юндола и спирам жена да ме опътят и тя ми вдига рамене и ми казва на развален български, че не разбира и в същия момент затварям стъклото и продължава да си говорят на турски, а неможе една дума на български да ми каже.И другото миналата година ходих до едно село близо до Кърджали влизам в магазина и питам за някой неща да купя и продавачката почти не ме разбра(а аз говорих на Български).Ей за такива прости и тъпи неща може човек да се ядоса и сега ако приемат този закон хората който живеят в тези райони където преобладава турско население съвсен ще забравят Български език защото най-вероятно ще го премахнат като задължителен език.И ще живеем в България но няма да има Българи.Това ще стане в един момент.
              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
                Колеги нямам нищо против Турци,Цигани.Просто там е работата, че живеем в България и официалния език в тази страна е Български и неможе когато отида примерно на Юндола и спирам жена да ме опътят и тя ми вдига рамене и ми казва на развален български, че не разбира и в същия момент затварям стъклото и продължава да си говорят на турски, а неможе една дума на български да ми каже.И другото миналата година ходих до едно село близо до Кърджали влизам в магазина и питам за някой неща да купя и продавачката почти не ме разбра(а аз говорих на Български).Ей за такива прости и тъпи неща може човек да се ядоса и сега ако приемат този закон хората който живеят в тези райони където преобладава турско население съвсен ще забравят Български език защото най-вероятно ще го премахнат като задължителен език.И ще живеем в България но няма да има Българи.Това ще стане в един момент.
                Тези хора как ще ги накараш да научат български: Със закон ли? Със санкции? Там не живеят българи - няма как да научат български. Не ги е грижа за образованието - жените се омъжват рано, секс-деца-клюки - за това не им трябва български, там са безгласни букви. Мъжете научават български, защото рано или късно им се налага да излязат и да работят другаде. В нито едно село няма да отиде български учител. Тези райони са загубени, ако не се изпратят българи.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                  ... и неможе когато отида примерно на Юндола и спирам жена да ме опътят и тя ми вдига рамене и ми казва на развален български, че не разбира и в същия момент затварям стъклото и продължава да си говорят на турски, а неможе една дума на български да ми каже.
                  Точно за Юндола нямам такова впечатление. Говорят си български, но живеят доста откъснато, нискообразовани са и говорят на силен диалект. И не съм много сигурен, но мисля, че в Юндола живеят помаци (етнически българи), а не турци.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Не съм я чел цялата тема, но съм сигурен, че в заглавието има поне две грешки, а на последната страница видях, че явно не се признават основни правила в българския език. И това го казва средностатистически БГ неграмотник... Не ни е виновен закона, който иска ще говори и пише правилно!

Коментар

майната му,писна ми вече,нека направят официалния език още сега турски,да махенм иконите и камбанариите на църквите като ги замением с минарета и ги направим джамии,да сложим чалмите и тюрбаните и всичко да ни е ОК...И без друго както сме почнали да подаваме задни части на рязаните карабини натам сме тръгнали
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                        майната му,писна ми вече,нека направят официалния език още сега турски,да махенм иконите и камбанариите на църквите като ги замением с минарета и ги направим джамии,да сложим чалмите и тюрбаните и всичко да ни е ОК...И без друго както сме почнали да подаваме задни части на рязаните карабини натам сме тръгнали
                        Е да не стигаме чак до такива крайности.
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

С двете си ръце подкрепям колежката Еле и колегата ls1.Моето мислене в случая е абсолютно същото.За селата около Кърджали мога да споря доста, ако искате. Напоследък работих в този район, свидетел съм как на бензиностанцията на Лукойл в Черноочене, турци си говорят помежду си на български (което дори мен ме учуди).Скачате да защитавате някакъв член в закона, а като стане дума за матури по Български език - подкрепяте премахването им?!?Българският език и Българщината, драги ми Патриоти, не се пазят със закон. По време на 500 годишното "робство" (кавичките не са случайни) не е имало закон за пазене на Българщината, и дори напротив, но въпреки всичко езикът ни и културата ни са се опазили като цяло (въпреки многобройните турски заемки и в езика, и в културата ни).Това е моето мнение, и безсмислени петиции няма да подкрепям.Масово младите пишат на маймуница, а после други ни били виновни...

Коментар

Тая "новина" не е ли на няколко месеца вече?Даниел Вълчев нали отговаря няколко пъти на подобни въпроси!Па ако започнете и да мислите малко, цена няма да имате...

Коментар

IMMORTAL ,,Българският език и Българщината, драги ми Патриоти, не се пазят със закон. По време на 500 годишното "робство" (кавичките не са случайни) не е имало закон за пазене на Българщината, и дори напротив, но въпреки всичко езикът ни и културата ни са се опазили като цяло (въпреки многобройните турски заемки и в езика, и в културата ни." Да де. Точно ,,тъй". А какво би казал ти, за тия хора които населяват... ааа обитават е по точната дума, тия местности. Ти виждал ли си рус, ама истински турчин. Щото повечето турци в България са руси. И със сини очи, за да се поуспокоиш. Лудогорието е пълно с такива. А и в Кържали. Не приятелю. Това са си чисти славяни. Обитавали преди 681-во лЕто, тия райони. Под Стара Планина. Славяни които почти са се претопили с Българите и са основали Българската държава. Една чиста кръв. Чиято държава се е разпростряла на три морета. Силна държава, която е пазила народа си с мощна флота и войска. После - външни интриги, предателство и какво е последвало. Турското робство! Срам и позор внесен насила отвън в една чиста и авторитетна държава! Точно това е последствието сега от 5 вековното робство. Чисти Българи които са били насила потурчени със ножа на врата. Това са днешните турци в България. А именно Българи които поради годините са забравли, изоставили, загърбили своята вяра, под страх от ятагана. Тия същите псевдо турци. Лично аз не съм комунист но една идея полууспешна, на... е Бог да го прости Т.Живков я признавам. Т.е. който се чувства турчин - в Турция, който Българин - България! Ако беше успяла сега щяхме да сме с поне една идея по напред. Е тия хора, днешните турци. не са виновни че дедите им са омекнали и склонили глава под кървавия ятаган и нахлузили феса. Но пък тия които не са, то сега ние се наричаме Българи. И сме го доказали навремето че заслужаваме да сме такива. С кръвта си. С убитите тогава деца и изнасилени майки. И руснаците приятелю, са нахлули във България в тогавашната война с Турция, но не са ни поробили. Дали са ни път, който сами да си изберем. Не са ни клали изнасилвали и грабили. Нали казвате и че всеки има право да изповядва своята Вяра. А тогава вий чували ли сте Българин някога в годините, да е налагал своята с нож в ръка. Не нали? Само турците са го правили. само те комай са били най известни със своята жестокост. Не не съм против тях, днешните Българо-Турци, защото и в други страни е имало титрани. Не съм и националист. Искам като Българин да се чувствам такъв в своята държава, защото тя е моята държава. Искам и тия които живеят в Родопите-бивши чистокръвни славяни да проумеят своята История, защото тя е тяхната История. Искат или не, това си е тяхното минало. Те почти всичките са Българи, понесли тежката съдба на времето.
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Скъпи Ми Колега iuly_vn не че оправдавам безчинствата на османските поробители дори напротив но да казваш че "братушките руснаци" са ни дали право на избор и не са безчинствали и изнасилвали само показва че въобще не познаваш историята Ни.Ако имаш все още живи баби попитай Ги макар че малко от тях биха си признали че са се крили по таваните понеже загорялата за женска плът руска войска Ги е гонила за да си освободи нагона.

Коментар

Working...
                                X