Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закона за задължително изучаване на Български език в училища

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Закона за задължително изучаване на Български език в училища

Научихме, че освен всичко, което ни докараха, нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!Защо не се даде публичност? Защо не беше съобщено в "Новините", например? Защото е повече от скандално! Защото ще провокира едно насила създадено етническо напрежение! Защото е поредната свръхнаглост от страна на властимащите, която ще даде повод за граждански протести в този крехък за тях предизборен момент!Няма държава, която да не изисква от гражданите си да не изучават нейният официален книжовен език. Ние отново ставаме прецедент в историята, за жалост с безумието си! Независимо от националността си, всички трябва да се съобразяваме със законите и правилата на държавата, в която имаме гражданство. Оказва се обаче, че всеки, който поиска, възползвайки се от политическото си положение, може да ги промени. Най-грозното в случая е, че българските политици отново позволиха това да се случи, както позволиха да се случат купища още неща, разрушаващи националните ни интереси като цяло и интересите на отделния българин в частност.Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, за да се противопоставим на поредния циничен акт, който управляващите извършиха. Безучастието спрямо безумието е по-лошо от самото безумие.На долупосочения електронен адрес можете да подкрепите българския език, като така подкрепяте България и себе си. http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html
    Fiat Marea TD100

аз дори не стъм разбрал,че за това става въпрос,в една медия така го бяха представили,че не било нужно да знаеш езика ,за да станеш БГ гражданин,а то било още по-лошо!!! Живеем в найпедалската държава,ще ме накарат да похарча две заплати и да ида пред парламента въоръжен с автоматично оръжие и ръчни гранати,ще взема доста с мен докато ме елиминират към модераторите-съжалявам ако с тоя си пост нарушавам правилата на форума,просто ми дотегна от своеволията на политиците...
    ex.Мареа ТД100

Коментар

Има ли пожарникари из форума, идеята е такава, някой трябва да хвърли една димка пред парламента и пожарните преди да тръгнат да са пълни с бензин или нафта, това е решението за нашите властимащи, всички на кладата. То е ясно гласят ни за обрязване и това си е, докога ще търпим да ни правят на маймуни и аз не знам, ето може да хвърлите и тук един поглед. http://www.segabg.com/online/new/art...44&sectionid=5
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ако може колегата да цитира точен текст. В проекта, който прочетох, няма такова нещо.не знам защо толкова се палите от неща, изнесени в медиите и раздухани в интернет. Всеизвестно е, че българските медии пишат всякакви лъжи, за да направят сензация. Единствено и само текстът има значение - нека, ако някой има този текст, защото този, който прочетох е от 29 Януари и може би не е актуален, да го пусне. Не може ей така да се подписват петиции, защото някой тъй казал.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele прочети статията от в. Сега, която пуснах и ми кажи, че пак са измишльотини, България се гласи да бъде отново поробена, няма да е толкова явно, но лека полека ще стане.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

отменят Българския като задължителен по пр. от Лютви Местан

Подкрепих петицията.Всичко се прави целенасочено, малко по малко, турци се назначават на ключови общински и административни постове ... турци изкупуват имоти на безценица ... за да може българите да бъдат отново превърнати в РОБИ ... и като нямат собствен език и собствена църква ... нормални похвати се това за изтриване на национално самосъзнание.
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Какво общо има статията с темата на тази дискусия???? Все драскач (журналист, но в днешно време всеки, който пише на що годе правилен български става такъв) може да измъдри такава статия - кой какво купил, кой какво искал да направи.... някакви доказателства? И аз мога да ви спретна такава статийка. За сензации се прави всичко - от обикновени и безобидни статийки, до пълно подвеждане на народа, като свинския грип например. Какво значи, България да е поробена? Роб е само този, който се мисли за такъв! Хич не ме грее кой каква религия има, кой какво изповядва и кой какво е купил - първо - всеки има право на избор по отношение на религия, пол, сексуални наклонности и подобни, второ - всеки сам трябва да поема отговорност за постъпките си, и трето - игри винаги ще има, ако не са арабите, ще са руснаците, ако не са руснаците, ще са американците и т.н. - все ще намерите за какво да ги оплюете във всеки един случай. Що не се впрегнете с Кремиковци и жалкия Митал, ама той не е мюсюлманин - що да се занимавате с него я!!! Не бъдете прости и доверчиви, колеги - това се цели с тези статии - да се озлоби народът, ако не един към друг, то към другите вероизповедания. И тъй - дайте да видим този гласуван проект и какво точно пише в него.

Коментар

Абе еле ти българка ли си или мангалка? Я дай една снимка да ти видим фереджето Писна ми от такива като теб,които ако гори чуждата къща само стоят и гледат безучастно,без да помислят,че пшожара ако се разрастне ще подхване и твоята после Същото е и тук,отвори си очите и проумей,че това същество Доган рано или късно ще бъде не само властта в сянка ,а и ще докара султана на резняците тук!!! Ще стане ако такива като еле продължават да гледат безучастно и мижат на парцали неразбиращо Отправям неофициално предупреждение за лична нападка към съфорумец.Следваща такава ще доведе до официално предупреждение.Модераторски екип на fiat-bg.org
                ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                  Абе еле ти българка ли си или мангалка? Я дай една снимка да ти видим фереджето Писна ми от такива като теб,които ако гори чуждата къща само стоят и гледат безучастно,без да помислят,че пшожара ако се разрастне ще подхване и твоята после Същото е и тук,отвори си очите и проумей,че това същество Доган рано или късно ще бъде не само властта в сянка ,а и ще докара султана на резняците тук!!! Ще стане ако такива като еле продължават да гледат безучастно и мижат на парцали неразбиращо
                  Всеки сам има право да избира каква религия да следва! Ти кой си, че да казваш кой да бъде християнин и кой не? До вчера ревахте във форума, как съм ви давала наклон на она работа като става въпрос кой как кара кола - ти що се опитваш да даваш наклон на оная работа на другите хора по отношение на религията? Всеки има глава на раменете си да реши сам! Що не ревнете срещу юдаизма или разните деноминации на християнските църкви? Мормоните са пуснали корени в България, ама никой нищо не казва за тях, защото нямат видима връзка с Доган - от къде знаеш, че не бутат пари, само и само да им дават разрешение за строеж на църкви тук? Споко - моята къща няма да се подпали, за да не се подпалят къщите и на другите - редно е църквата да започне да се занимава с църковни, а не светски дела. И стига сте спамили темата - няма нищо общо с българския език в българските училища!П.П. Повечето мангали са християни. Много от тях са много по-ревностни по отношение на християнската религия, ценности и църковни литургии, отколкото българите, които само влизат, палят свещ и излизат. Християнството не е само палене на свещ!

Коментар

И между другото повечето Цигани са християни а не мюсюлмани .
                    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

еле под "мангали" аз нямам предвид истинските цигани,а тия омесени псевдомюсюлмани у нас,плющящи и с гъза си свинско не казвам на никой каква вярва да изпшовядва,но няма да толелирам опитите да се заличи българското,унижовайки нещо с което се гордеем вече толкова векове- Българският език Не ги толелирай и защитавай и ти,защото защитавайки една "кауза" ти заставаш зад нея и се оприличаваш с идеалитеи...айде сега кажи,че няма лошо в това да мачкат всичко българско и ще накараш доста хора тук да полудеят от гняв!И не мисля,че няма общо с темата,изобщо не е спам,а си е направо по самата тема,мисли моля те първо и после пиши
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Re: отменят Българския като задължителен по пр. от Лютви Мес

niko_ymn написа:
                        Подкрепих петицията.Всичко се прави целенасочено, малко по малко, турци се назначават на ключови общински и административни постове ... турци изкупуват имоти на безценица ... за да може българите да бъдат отново превърнати в РОБИ ... и като нямат собствен език и собствена църква ... нормални похвати се това за изтриване на национално самосъзнание.
                        Както и това да добавя, а именно защо във Варна беше приет наскоро проект за трета джамия. Защо, след като няма нужда от такава, поради факта че в първите две никой не влиза. Това е повече от нагло. Проекта беше отменен от кмета, поради възмущението на будните протестиращи в подобна интернет-петиция. Преди години комунистите искаха да ни правят част от Съветската държава, а сега новите политици нямат нищо против да станем турска такава. Аз лично само и като си помисля за политическите им безумия, се учудвам какви продажници ни командват. Е политици, за вас сега явно важи максимата- ,,Интереса клати феса". Да ама не! Ние сме Българи!!! и се чувстваме като истински такива. Лично аз съм бесен на тия идиоти, които ни управляват!!! Лично аз ако бях политик, то поне нямаше да вървя против БЪЛГАРИЯ! А те хем искат да задържат власта си, хем вършат отвратителни за националната ни гордост безумия! Не, но аз това не мога да си обясня. Просто умът ми не го побира!!!
                        Fiat Marea TD100

Коментар

ele написа:
                          Какво общо има статията с темата на тази дискусия???? Все драскач (журналист, но в днешно време всеки, който пише на що годе правилен български става такъв) може да измъдри такава статия - кой какво купил, кой какво искал да направи.... някакви доказателства? И аз мога да ви спретна такава статийка. За сензации се прави всичко - от обикновени и безобидни статийки, до пълно подвеждане на народа, като свинския грип например. Какво значи, България да е поробена? Роб е само този, който се мисли за такъв! Хич не ме грее кой каква религия има, кой какво изповядва и кой какво е купил - първо - всеки има право на избор по отношение на религия, пол, сексуални наклонности и подобни, второ - всеки сам трябва да поема отговорност за постъпките си, и трето - игри винаги ще има, ако не са арабите, ще са руснаците, ако не са руснаците, ще са американците и т.н. - все ще намерите за какво да ги оплюете във всеки един случай. Що не се впрегнете с Кремиковци и жалкия Митал, ама той не е мюсюлманин - що да се занимавате с него я!!! Не бъдете прости и доверчиви, колеги - това се цели с тези статии - да се озлоби народът, ако не един към друг, то към другите вероизповедания. И тъй - дайте да видим този гласуван проект и какво точно пише в него.
                          Чл. 16, т. 4 от действащия сега Закон за народната просвета гласи, че държавните образователни изисквания се прилагат включително за усвояването на книжовния български език.В Законопроекта, предложен от правителството, е записано тази точка да отпадне. Параграф 2 на законопроекта разпорежда: ,,В чл. 16 т. 4 се отменя.
                          Fiat Marea TD100

Коментар

Е това беше върхона подигравка с Българския народ хора не трябва да допуснем това нещо защо предполагам знаете какво ще стане с Родопите.Дано този закон не бъде приет защото е една голяма глупост.Просто незнам вече на къде отива тази държава само немога да ръзбера ние сме прекалено толерантни или просто сме едни големи непукисти.
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Мдаммм...хвърляме си боклука през прозореца, пазарим се като за последно (напоследък купувача НАСТОЯВА за коментар от поне 30%), хвърляме си фасовете на улицата, хартиите от мазната баница се търкалят по земята, нагъва се здраво боза, любимото занимание е кибик по кафетата, караме без да спазваме предимство, масово в селата сме на септични ями, прането виси по балконите...обаче нееее, не сме ориент ние, ние сме европейци и размахали гордо юмрук се борим с гадните турци, мангали, а с другата ръка люпим семки.

Коментар

Working...
                              X