Научихме, че освен всичко, което ни докараха, нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!Защо не се даде публичност? Защо не беше съобщено в "Новините", например? Защото е повече от скандално! Защото ще провокира едно насила създадено етническо напрежение! Защото е поредната свръхнаглост от страна на властимащите, която ще даде повод за граждански протести в този крехък за тях предизборен момент!Няма държава, която да не изисква от гражданите си да не изучават нейният официален книжовен език. Ние отново ставаме прецедент в историята, за жалост с безумието си! Независимо от националността си, всички трябва да се съобразяваме със законите и правилата на държавата, в която имаме гражданство. Оказва се обаче, че всеки, който поиска, възползвайки се от политическото си положение, може да ги промени. Най-грозното в случая е, че българските политици отново позволиха това да се случи, както позволиха да се случат купища още неща, разрушаващи националните ни интереси като цяло и интересите на отделния българин в частност.Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, за да се противопоставим на поредния циничен акт, който управляващите извършиха. Безучастието спрямо безумието е по-лошо от самото безумие.На долупосочения електронен адрес можете да подкрепите българския език, като така подкрепяте България и себе си. http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закона за задължително изучаване на Български език в училища
Collapse
X
-
аз дори не стъм разбрал,че за това става въпрос,в една медия така го бяха представили,че не било нужно да знаеш езика ,за да станеш БГ гражданин,а то било още по-лошо!!! Живеем в найпедалската държава,ще ме накарат да похарча две заплати и да ида пред парламента въоръжен с автоматично оръжие и ръчни гранати,ще взема доста с мен докато ме елиминират към модераторите-съжалявам ако с тоя си пост нарушавам правилата на форума,просто ми дотегна от своеволията на политиците...ex.Мареа ТД100
-
Има ли пожарникари из форума, идеята е такава, някой трябва да хвърли една димка пред парламента и пожарните преди да тръгнат да са пълни с бензин или нафта, това е решението за нашите властимащи, всички на кладата. То е ясно гласят ни за обрязване и това си е, докога ще търпим да ни правят на маймуни и аз не знам, ето може да хвърлите и тук един поглед. http://www.segabg.com/online/new/art...44§ionid=5--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Ако може колегата да цитира точен текст. В проекта, който прочетох, няма такова нещо.не знам защо толкова се палите от неща, изнесени в медиите и раздухани в интернет. Всеизвестно е, че българските медии пишат всякакви лъжи, за да направят сензация. Единствено и само текстът има значение - нека, ако някой има този текст, защото този, който прочетох е от 29 Януари и може би не е актуален, да го пусне. Не може ей така да се подписват петиции, защото някой тъй казал.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
отменят Българския като задължителен по пр. от Лютви Местан
Подкрепих петицията.Всичко се прави целенасочено, малко по малко, турци се назначават на ключови общински и административни постове ... турци изкупуват имоти на безценица ... за да може българите да бъдат отново превърнати в РОБИ ... и като нямат собствен език и собствена църква ... нормални похвати се това за изтриване на национално самосъзнание.
Коментар
-
Какво общо има статията с темата на тази дискусия???? Все драскач (журналист, но в днешно време всеки, който пише на що годе правилен български става такъв) може да измъдри такава статия - кой какво купил, кой какво искал да направи.... някакви доказателства? И аз мога да ви спретна такава статийка. За сензации се прави всичко - от обикновени и безобидни статийки, до пълно подвеждане на народа, като свинския грип например. Какво значи, България да е поробена? Роб е само този, който се мисли за такъв! Хич не ме грее кой каква религия има, кой какво изповядва и кой какво е купил - първо - всеки има право на избор по отношение на религия, пол, сексуални наклонности и подобни, второ - всеки сам трябва да поема отговорност за постъпките си, и трето - игри винаги ще има, ако не са арабите, ще са руснаците, ако не са руснаците, ще са американците и т.н. - все ще намерите за какво да ги оплюете във всеки един случай. Що не се впрегнете с Кремиковци и жалкия Митал, ама той не е мюсюлманин - що да се занимавате с него я!!! Не бъдете прости и доверчиви, колеги - това се цели с тези статии - да се озлоби народът, ако не един към друг, то към другите вероизповедания. И тъй - дайте да видим този гласуван проект и какво точно пише в него.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Абе еле ти българка ли си или мангалка? Я дай една снимка да ти видим фереджето Писна ми от такива като теб,които ако гори чуждата къща само стоят и гледат безучастно,без да помислят,че пшожара ако се разрастне ще подхване и твоята после Същото е и тук,отвори си очите и проумей,че това същество Доган рано или късно ще бъде не само властта в сянка ,а и ще докара султана на резняците тук!!! Ще стане ако такива като еле продължават да гледат безучастно и мижат на парцали неразбиращо Отправям неофициално предупреждение за лична нападка към съфорумец.Следваща такава ще доведе до официално предупреждение.Модераторски екип на fiat-bg.orgex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Абе еле ти българка ли си или мангалка? Я дай една снимка да ти видим фереджето Писна ми от такива като теб,които ако гори чуждата къща само стоят и гледат безучастно,без да помислят,че пшожара ако се разрастне ще подхване и твоята после Същото е и тук,отвори си очите и проумей,че това същество Доган рано или късно ще бъде не само властта в сянка ,а и ще докара султана на резняците тук!!! Ще стане ако такива като еле продължават да гледат безучастно и мижат на парцали неразбиращоВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
И между другото повечето Цигани са християни а не мюсюлмани .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
еле под "мангали" аз нямам предвид истинските цигани,а тия омесени псевдомюсюлмани у нас,плющящи и с гъза си свинско не казвам на никой каква вярва да изпшовядва,но няма да толелирам опитите да се заличи българското,унижовайки нещо с което се гордеем вече толкова векове- Българският език Не ги толелирай и защитавай и ти,защото защитавайки една "кауза" ти заставаш зад нея и се оприличаваш с идеалитеи...айде сега кажи,че няма лошо в това да мачкат всичко българско и ще накараш доста хора тук да полудеят от гняв!И не мисля,че няма общо с темата,изобщо не е спам,а си е направо по самата тема,мисли моля те първо и после пишиex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: отменят Българския като задължителен по пр. от Лютви Мес
niko_ymn написа:Подкрепих петицията.Всичко се прави целенасочено, малко по малко, турци се назначават на ключови общински и административни постове ... турци изкупуват имоти на безценица ... за да може българите да бъдат отново превърнати в РОБИ ... и като нямат собствен език и собствена църква ... нормални похвати се това за изтриване на национално самосъзнание.Fiat Marea TD100
Коментар
-
ele написа:Какво общо има статията с темата на тази дискусия???? Все драскач (журналист, но в днешно време всеки, който пише на що годе правилен български става такъв) може да измъдри такава статия - кой какво купил, кой какво искал да направи.... някакви доказателства? И аз мога да ви спретна такава статийка. За сензации се прави всичко - от обикновени и безобидни статийки, до пълно подвеждане на народа, като свинския грип например. Какво значи, България да е поробена? Роб е само този, който се мисли за такъв! Хич не ме грее кой каква религия има, кой какво изповядва и кой какво е купил - първо - всеки има право на избор по отношение на религия, пол, сексуални наклонности и подобни, второ - всеки сам трябва да поема отговорност за постъпките си, и трето - игри винаги ще има, ако не са арабите, ще са руснаците, ако не са руснаците, ще са американците и т.н. - все ще намерите за какво да ги оплюете във всеки един случай. Що не се впрегнете с Кремиковци и жалкия Митал, ама той не е мюсюлманин - що да се занимавате с него я!!! Не бъдете прости и доверчиви, колеги - това се цели с тези статии - да се озлоби народът, ако не един към друг, то към другите вероизповедания. И тъй - дайте да видим този гласуван проект и какво точно пише в него.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Е това беше върхона подигравка с Българския народ хора не трябва да допуснем това нещо защо предполагам знаете какво ще стане с Родопите.Дано този закон не бъде приет защото е една голяма глупост.Просто незнам вече на къде отива тази държава само немога да ръзбера ние сме прекалено толерантни или просто сме едни големи непукисти.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
Мдаммм...хвърляме си боклука през прозореца, пазарим се като за последно (напоследък купувача НАСТОЯВА за коментар от поне 30%), хвърляме си фасовете на улицата, хартиите от мазната баница се търкалят по земята, нагъва се здраво боза, любимото занимание е кибик по кафетата, караме без да спазваме предимство, масово в селата сме на септични ями, прането виси по балконите...обаче нееее, не сме ориент ние, ние сме европейци и размахали гордо юмрук се борим с гадните турци, мангали, а с другата ръка люпим семки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар