Здравейте,имам проблем с една пералня. Като я пусна барабана не ще да се завърти, почва да се клати насам-натам, ама дотук.Понякога, но много рядко успява и да се завърти. Без значение има ли дрехи или не.Марката е ARDO (или нещо такова, по-важното е, че най-вероятно е китайска).Та въпросната пералня е чисто нова но е купувана преди около 10 години, оттогава стои неразопакована.Миналата година решихме да я пуснем, обаче в бързината забравихме да махнем болтовете които държат барабана и се съмнявам някоя намотка да не е изгоряла.Ама само за десетина секунди е работила така, не ми се вярва толкова бързо да сдаде багажа.Та ако може да си кажете мнението. То е ясно, че без майстор май няма да се мине, ама все пак.Предварително благодаря за отговорите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за пералня - не ще да върти.
Collapse
X
-
Re: Въпрос за пералня - не ще да върти.
trace написа:Здравейте,имам проблем с една пералня. Като я пусна барабана не ще да се завърти, почва да се клати насам-натам, ама дотук.Понякога, но много рядко успява и да се завърти. Без значение има ли дрехи или не.Марката е ARDO (или нещо такова, по-важното е, че най-вероятно е китайска).Та въпросната пералня е чисто нова но е купувана преди около 10 години, оттогава стои неразопакована.Миналата година решихме да я пуснем, обаче в бързината забравихме да махнем болтовете които държат барабана и се съмнявам някоя намотка да не е изгоряла.Ама само за десетина секунди е работила така, не ми се вярва толкова бързо да сдаде багажа.Та ако може да си кажете мнението. То е ясно, че без майстор май няма да се мине, ама все пак.Предварително благодаря за отговорите.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Трейси както казва Наско ,ако се чува мотора да върти значи е ремъка .От седене се е скапал .Ето ти телефон на един майстор който ходи и по адреси 0888710441 -Цецо се казва и ще ти свърши работа.Само му се обади предварително да се разберете.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Пералнята почва да върти, обаче когато тя си поиска, без значение има ли дрехи или е празна.През останалото време барабана прави четвърт оборот и си мислиш, айдеее, сега тръгна,ама не, връща се наобратно. И така си се клатушка, напред-назад, без обаче да направи цял оборот.Все едно няма мощност да изкачи баира kik73bg: Ще му звънна на твоя човек. Въпроса е и да не струва много, че по-добре да тичам за нова.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Пералнята почва да върти, обаче когато тя си поиска, без значение има ли дрехи или е празна.През останалото време барабана прави четвърт оборот и си мислиш, айдеее, сега тръгна,ама не, връща се наобратно. И така си се клатушка, напред-назад, без обаче да направи цял оборот.Все едно няма мощност да изкачи баира kik73bg: Ще му звънна на твоя човек. Въпроса е и да не струва много, че по-добре да тичам за нова.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
trace написа:Пералнята почва да върти, обаче когато тя си поиска, без значение има ли дрехи или е празна.През останалото време барабана прави четвърт оборот и си мислиш, айдеее, сега тръгна,ама не, връща се наобратно. И така си се клатушка, напред-назад, без обаче да направи цял оборот.Все едно няма мощност да изкачи баира kik73bg: Ще му звънна на твоя човек. Въпроса е и да не струва много, че по-добре да тичам за нова.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Ремък се сменя много лесно, можеш и сам да го направиш това. Друг е въпроса че навярно проблема ти е от кондензатор, електролитни са и от това дълго стоене може да е изсъхнал и да не работи коректно, поради това и неможе електромотора да ти завърти добре барабана. Това обаче е само предположение. А това че не сте били махнали болтовете си мисля че не е никакъв проблем, те държат кожуха, за да не се клати на амортисьорите и пружините, при транспорт, не мисля че захващат и самият барабан. Щеше да е проблем ако беше изпрал така, какво подскачане щеше да стане като тръгне да центрофужи .....
Коментар
-
Човек, не че моето мнение ще е компетентно, но имах сходен проблем и се оказа програматора. Беше от по старите преални (предполагам и твоята е такава) с полу-механичен програматор. Новите са напълно електронни. Виж все пак ремъка, отзад се сваля само една ламарина и блесва (поне при моето Беко е така) барабана, ремъка, и двигателчето се подават отзад. Ако мислиш, че е от двигателя виж дали мирише на лак и дали пуши като я пускаш. Ако само се клатушка и прави полу обороти, може при навиването на секциите да са объркали полюсно фазните групи на статорната намотка и е кофти, защото не е в гаранция.
Коментар
-
абе колеги от всичко може да е .всички сте избройли верни предположения спрямо симптомите .може да е от товарните болтове и да не опъва ремъка,разхлабен ремък,програматор,кондензатор на мотор и т.н. такива повреди не се гадаят , а се вика някой компетентен и той на място установява .знаете ли колко приятели ми задават въпроси по телефона и ме питат от кво може да е ако има само 1-на вероятна повреда може да е кажа ,но тук в случая има поне 5 - 6 вероятни причини, така че нека да дрънне на майстора на който и дадохте телефона и готово
Коментар
-
Според мен това не може да се получи за толкова малко време от болтовете дето не си ги махнал.Аз бих махнал задния капак или каквото е там само за да може да се вижда какво става и пускам.Поне ще се види ако е ремъка ако няма нищо обаче ще се присъединя към колегата "6ma7ka7a" по въпроса с програматора.Fiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар