Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за пералня - не ще да върти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за пералня - не ще да върти.

Здравейте,имам проблем с една пералня. Като я пусна барабана не ще да се завърти, почва да се клати насам-натам, ама дотук.Понякога, но много рядко успява и да се завърти. Без значение има ли дрехи или не.Марката е ARDO (или нещо такова, по-важното е, че най-вероятно е китайска).Та въпросната пералня е чисто нова но е купувана преди около 10 години, оттогава стои неразопакована.Миналата година решихме да я пуснем, обаче в бързината забравихме да махнем болтовете които държат барабана и се съмнявам някоя намотка да не е изгоряла.Ама само за десетина секунди е работила така, не ми се вярва толкова бързо да сдаде багажа.Та ако може да си кажете мнението. То е ясно, че без майстор май няма да се мине, ама все пак.Предварително благодаря за отговорите.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Re: Въпрос за пералня - не ще да върти.

trace написа:
    Здравейте,имам проблем с една пералня. Като я пусна барабана не ще да се завърти, почва да се клати насам-натам, ама дотук.Понякога, но много рядко успява и да се завърти. Без значение има ли дрехи или не.Марката е ARDO (или нещо такова, по-важното е, че най-вероятно е китайска).Та въпросната пералня е чисто нова но е купувана преди около 10 години, оттогава стои неразопакована.Миналата година решихме да я пуснем, обаче в бързината забравихме да махнем болтовете които държат барабана и се съмнявам някоя намотка да не е изгоряла.Ама само за десетина секунди е работила така, не ми се вярва толкова бързо да сдаде багажа.Та ако може да си кажете мнението. То е ясно, че без майстор май няма да се мине, ама все пак.Предварително благодаря за отговорите.
    Мотора чували се защото ако се чува това е ремъка , разпънал се е и превърта. На празно може да работи но сега прането и тежи.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Колега, италянска е. Преди 10 години влязох в ново жилище и си купих пералня и хладилник и си ралотят до сега без проблем.

Коментар

Трейси както казва Наско ,ако се чува мотора да върти значи е ремъка .От седене се е скапал .Ето ти телефон на един майстор който ходи и по адреси 0888710441 -Цецо се казва и ще ти свърши работа.Само му се обади предварително да се разберете.
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Пералнята почва да върти, обаче когато тя си поиска, без значение има ли дрехи или е празна.През останалото време барабана прави четвърт оборот и си мислиш, айдеее, сега тръгна,ама не, връща се наобратно. И така си се клатушка, напред-назад, без обаче да направи цял оборот.Все едно няма мощност да изкачи баира kik73bg: Ще му звънна на твоя човек. Въпроса е и да не струва много, че по-добре да тичам за нова.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
            Пералнята почва да върти, обаче когато тя си поиска, без значение има ли дрехи или е празна.През останалото време барабана прави четвърт оборот и си мислиш, айдеее, сега тръгна,ама не, връща се наобратно. И така си се клатушка, напред-назад, без обаче да направи цял оборот.Все едно няма мощност да изкачи баира kik73bg: Ще му звънна на твоя човек. Въпроса е и да не струва много, че по-добре да тичам за нова.
            Изкарай прането и ако започне да върти значи ремъка се е охлабил. Отвори и задния капак и погледни не е кой знае каква сложнотия. Така ще знаеш какъв е проблема ако е видим и ще знаеш като се обадиш на майстора какво да му кажеш.Направи тази проверка
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

trace написа:
              Според мен е ремък ,но все пак той ще каже .На мен преди време ми сменя ремъка и мисля че беше цената на ремъка и 20 лева някъде за работа.Но като му се обадиш все пак го питай .Успех :D
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Ремък се сменя много лесно, можеш и сам да го направиш това. Друг е въпроса че навярно проблема ти е от кондензатор, електролитни са и от това дълго стоене може да е изсъхнал и да не работи коректно, поради това и неможе електромотора да ти завърти добре барабана. Това обаче е само предположение. А това че не сте били махнали болтовете си мисля че не е никакъв проблем, те държат кожуха, за да не се клати на амортисьорите и пружините, при транспорт, не мисля че захващат и самият барабан. Щеше да е проблем ако беше изпрал така, какво подскачане щеше да стане като тръгне да центрофужи .....

Коментар

И аз мисля, че вероятно е заминал товарният кондензатор на мотора. Струва 7-15лв. зависи откъде го купиш. Сменя се за десет минути!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

само аз ли си мисля,че бялата е станала вследствие не само стоенето,а най-вече,защото не е махнал товарните болтове,може да е заминало там нещо и да превърта
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Човек, не че моето мнение ще е компетентно, но имах сходен проблем и се оказа програматора. Беше от по старите преални (предполагам и твоята е такава) с полу-механичен програматор. Новите са напълно електронни. Виж все пак ремъка, отзад се сваля само една ламарина и блесва (поне при моето Беко е така) барабана, ремъка, и двигателчето се подават отзад. Ако мислиш, че е от двигателя виж дали мирише на лак и дали пуши като я пускаш. Ако само се клатушка и прави полу обороти, може при навиването на секциите да са объркали полюсно фазните групи на статорната намотка и е кофти, защото не е в гаранция.

Коментар

абе колеги от всичко може да е .всички сте избройли верни предположения спрямо симптомите .може да е от товарните болтове и да не опъва ремъка,разхлабен ремък,програматор,кондензатор на мотор и т.н. такива повреди не се гадаят , а се вика някой компетентен и той на място установява .знаете ли колко приятели ми задават въпроси по телефона и ме питат от кво може да е ако има само 1-на вероятна повреда може да е кажа ,но тук в случая има поне 5 - 6 вероятни причини, така че нека да дрънне на майстора на който и дадохте телефона и готово

Коментар

Според мен или има изгоряла намотка на ел.двигатела или програматора прави шашми.А това нещо правили го и на центрофуга?
                          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Според мен това не може да се получи за толкова малко време от болтовете дето не си ги махнал.Аз бих махнал задния капак или каквото е там само за да може да се вижда какво става и пускам.Поне ще се види ако е ремъка ако няма нищо обаче ще се присъединя към колегата "6ma7ka7a" по въпроса с програматора.
                            Fiat Punto 1.7TD
                            Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

10 години е стояла, а сменял ли си й масла, филтри, антифриз :D

Коментар

Working...
                              X