Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване на съюз, алтернативен на СБА.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Създаване на съюз, алтернативен на СБА.

--------------------------------------------------------------------------------Не смятате ли, че трябва да се създаде съюз на автомобилистите, който наисина да защитава правата им /ни/.Всички сме наясно, че СБА /Съюз на Българските Автомобилисти/ , не изпълнява задължението си да работи в интерес на автомобилистите в България.Този съюз трябваше да вдигне вой до небесата, когато се сменяваха регистрационните табели.Този съюз трябва да вдигне вой до небесата за инфраструктурата в България. Този съюз трябва да разбере защо, когато ти си минал с колата на червено ти пишат акт, а през това време 300 пешеходци са минали на червено, на тях никой не им прави забележка. /М/у другото има санкция за пешеходците в случая, по закон/.Този съюз трябва да разбере защо в ясен, слънчев януарски ден трябва да караме със светнати фарове.Този съюз трябва да се противопостави на това, че всеки с фуражка на главата може да спира и издевателства над всеки автомобилист.С една дума този съюз трябва да е всичко, което паразитната организация СБА не е.
    Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите

Хубаво де, но може ли да стане реалност? СБА е институция... поне откъм база...

Коментар

Humppa написа:
      Аз съм участник най-вече в Офроуд форума, но темата я пускам навсякъде, защото мисля, че на всички ни писна. Майната им на имотите на СБА. НИЕ трябва да направим нещо за себе си. Току що предложих и на други места: - Да определим дата напр. след около месец. На тази дата да започнем с първото си искане. Да ни спират само при извършено нарушение. Мястото се знае къде трябва да бъде. Ако трябва ще искаме разрешение от кмета.
      Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите

Коментар

Идеята е повече от прекрасна.Смятам, че няма да е голям проблем да накараме тази организация да заработи.Ако не негодните за това кадри да се премахнат и да се сложат хора с желание и воля да работят.
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Съюз не се прави с митинг, съюз се прави с едни документчета при едни адвокатчета. Много сте сериозни - започвате с глупави искания - ако не сте направили нарушение, ако колата ви е изправна и имате всички, изисквани от закона, неща, какво ви бърка, че ви спират? То пък, и както сте тръгнали, може и след 50 години все още да вдигате митинги с искания. Колко искания имате, между другото, може пък за 10 години да ги наместите. АКо искате някой да ви приеме сериозно - бъдете сериозни, а не вдигайте само пушилка.П.П. Над мен никога не са издевателствали. Дори не си спомням кога за последно ме спираха. А да, миналата година водих колегата до летището във Варна - спряха ме, погледнаха стикерите, и ме пуснаха да си ходя с пожелания за добра вечер и внимателно каране. Ако и на това му викате издевателство....
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            Съюз не се прави с митинг, съюз се прави с едни документчета при едни адвокатчета. Много сте сериозни - започвате с глупави искания - ако не сте направили нарушение, ако колата ви е изправна и имате всички, изисквани от закона, неща, какво ви бърка, че ви спират? То пък, и както сте тръгнали, може и след 50 години все още да вдигате митинги с искания. Колко искания имате, между другото, може пък за 10 години да ги наместите. АКо искате някой да ви приеме сериозно - бъдете сериозни, а не вдигайте само пушилка.П.П. Над мен никога не са издевателствали. Дори не си спомням кога за последно ме спираха. А да, миналата година водих колегата до летището във Варна - спряха ме, погледнаха стикерите, и ме пуснаха да си ходя с пожелания за добра вечер и внимателно каране. Ако и на това му викате издевателство....
            Жена, ти ще ми докараш някой банан, ама не мога да се стърпя:Защо вечно си контра? Като нямаш нещо градивно да кажеш замълчи си. Виж, опитай следното: при жените има едно място наречено G-точка. Според специалисти стимулирането му води до приятни усещания.Колега, въздържай се от подобни изказванияМодераторски екип на fiat-bg.org
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ele написа:
              Съюз не се прави с митинг, съюз се прави с едни документчета при едни адвокатчета...
              :D Казвах ви аз да черпите с пълни шепи от знанието ама...Колежке, ако ми дадеш адреса на поне едно "адвокатче", при което може да се регистрира съюз, те признавам. Щото аз мога да ти дам данните на доста адвокатчета, при които не може. Предполагам си имала предвид "съдийчета", но... И наистина, защо винаги в тебе това негативно отношение? Едва ли ще можем да те променим на тази възраст, ама все пак, задай си някои въпроси. Например, защо винаги с теб се заяжда някой - дали защото сме шовинисти и не търпим женско мнение, дали заради това, че си по-голяма от нас или...
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

trajal написа:
                Humppa написа:
                Аз съм участник най-вече в Офроуд форума, но темата я пускам навсякъде, защото мисля, че на всички ни писна. Майната им на имотите на СБА. НИЕ трябва да направим нещо за себе си. Току що предложих и на други места: - Да определим дата напр. след около месец. На тази дата да започнем с първото си искане. Да ни спират само при извършено нарушение. Мястото се знае къде трябва да бъде. Ако трябва ще искаме разрешение от кмета.
                С риск да се изкажа идиотски - ние постоянно сме в нарушение, нали За организацията - първо избистрете идеята, подгответе проектоустав, след това учредително събрание и go on!А и вчера чух по радиото, че са приели нов закон за гражданските митинги и неподчинения, в които няма право да се събиваме там, където искате вие Т.е. орязаха ни още демократични права... ма като сме тръгнали с демокрация да градим светлия комунизъм - така е...

Коментар

trajal написа:
                  Да ни спират само при извършено нарушение.
                  Колега, ти или си се ентусиазирал прекалено много, или просто си пишеш ей така...Помисли - какво значи да те спрат само при извършено нарушение? Ами ако застрелят президента от сребристо сива брава, и има разпореждане да спират всички подобни за проверка, мен ми правят знак да спра на 40 км от мястото, ама аз им казвам - "На ===== ви в =======, не съм нарушил нищо!" и си заминавам без да спирам. Как си го представляваш това? Плюс това никой никога не може да ти докаже че си нарушил, за да те спре, както и ти не можеш да докажеш че не си, за да не спреш. И само да ти кажа - не само че трябва, ами след 2-3 нови години всички ЩЕ карат целогодишно със светнати къси или денвни светлини! Това е аксиома, и никой няма да го промени, поне не и в този Европарламент. Хубаво е да има организация, която да защитава интересите, но наистина разумни неща, а не такива които на някой му скимнало че нещо не го кефи, и айде .... Теб не те кефи че се кара със светлини в слънчевия януари, или че те спират профилактично, мен пък не ме кефи че някой от лявата лента минава направо, какво е предложението ти да се елиминира това?? Не ме кефи също че има коли в БУС-лентата, с това как ще се справи новият СБА? Нали освен да си гледаме интересите, трябва и да се изкорени мръсотията първо. Щото аз ако съм управляващ, ще ти кажа - къде бе, мой, ти задръстваш бус-лентите, а искаш да не те спираме за проверка... Извинявай ама се афектирам от недомислени предложения.

Коментар

Лельо, как така все някой ДРУГ ти е виновен за дереджето?Що изтрихте на леля поста?Тtrajal, кажи какво предлагаш - с мрънкане НИЩО не се прави!

Коментар

Съгласен съм с Оги. Събрали сте се да искате не неща дето са справедливи, а такива който вас лично си ви дразнят. Оставам с впечатление че искате да ви направят перфектни пътища, по които да карате както си искате. Никой да не ви прави забележка за нищо, защото, видите ли, вие имате перфектна преценка кое как трябва да е. Обаче нещо не виждам като бъдещ съюз на автомобилистите да искате навсякъде да има камери, по които да глобяват за 5км/ч над позволените. Това не е ли в интерес на безопасността на болшинството от автомобилистите в България? Защо не искате зверски контрол над пунктовете за ГТП? Защо не искате зверски контрол над хилядите знайни и незнайни газаджии, монтиращи бомби в багажниците на вашите членове? Защо не искате зверски контрол над автомобилните инструктори?Нещо от меда започвате, поровете се малко и в катрана. Освен това ако смятате, че нещо в СБА има нужда от промяна - нали сте членове, инициирайте подписка, събрание, свалете сегашната управа и си сложете своя. Стига да имате подкрепа на повечето автомобилист разбира се. Но пък ако нямате ще сте просто един съюз на автомобилисти, а не СБА.

Коментар

Всеки дърпа в различна посока , кой от кой повече разбира . Някои пък говорят така като че ли цял живот само с това се занимават. Други пак леля си зачекнаха. Няма дискусия . Има предложения . Няма обсъждане на предложенията. Има даване на съвети. Луда работа
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Atanas71 написа:
                          Всеки дърпа в различна посока , кой от кой повече разбира . Някои пък говорят така като че ли цял живот само с това се занимават. Други пак леля си зачекнаха. Няма дискусия . Има предложения . Няма обсъждане на предложенията. Има даване на съвети. Луда работа
                          1. Регистрира се сдружение2. Приема се устав, приоритети, цели, членовеЧак след това се действа. Подобни изказвания от рода на: Дай да се съберем и да протестираме да не ни спират без нарушение са, меко казано, несериозни. Ако спирането без нарушение е най-приоритетното искане.... май трябва да се замислите сериозно. Искания се представят и се постигате не с плакати на улицата. Както казах - ако искате да ви приемат сериозно - трябва да сте сериозни. А докато някое съществуващо или ново сдружение започва да действа, научете си правата, защото човек има само толкова права, колкото знае, че има.П.П. Можете и да пропуснете адвоката при оформяне на документите а регистрация.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Вчера ме спряха за проверка. Провериха ми всичко що е документ и ме пуснаха. Защо това да е ненормално?Ако нямате документи за това-онова....ясно, трябва да се притеснявате. Ако не ни спират без основателна причина....това означава само ако сгафим да ни проверяват документи, което пък е равно на безконтролие. Аз лично съм против това.Но съм съгласен със следните:Този съюз трябваше да вдигне вой до небесата, когато се сменяваха регистрационните табели. Този съюз трябва да вдигне вой до небесата за инфраструктурата в България. Този съюз трябва да разбере защо, когато ти си минал с колата на червено ти пишат акт, а през това време 300 пешеходци са минали на червено, на тях никой не им прави забележка. /М/у другото има санкция за пешеходците в случая, по закон/. Този съюз трябва да разбере защо в ясен, слънчев януарски ден трябва да караме със светнати фарове. Можем да направим съюз на българските автофоруми, това е мнооого стаа идея, и си е чиста алтернатива на СБА.Аз лично съм член на СБА, предполагам доста от вас също. Това е съюз на хората с лади, от едно време, работата му е да съществува.Имам приятели в СБА на много високи позиции, и може да поговоря с тях как виждат нещата.Сдружение, или организация не се прави лесно. Лесно е само на думи. Не съм сигурен че сме дорасли за такива неща.това означава събрание на УС на всички форуми, ръководство, избрано от тези ус, цял синдикат.
                            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

’айде като направите СБА-А (алтернативен), обадете се, шото искам да съм... ЧЛЕН!
                              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Working...
                              X