Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Промяна в акциза

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nastybg написа:
    Определено няма да се разминат така нещата, хората са почнали едни пари, които ще им бъдат спряни е така, не мисля. Ще стане просто - колата ти е 200 коня ми тя замърсява много повече околната среда с ..... от колкото браво 80коня, дай тука едни 2бона да се вложат в пречистване незнам си какво иии накрая май знаем къде ще отидат тия пари а ?
    По твоята логика Москвич, Трабант, Жигула и т.н. замърсяват по-малко от далеееч по-новите коли. Те са го измислили още преди да обявят, че акцизът отпада. Защото сме в изобретателна държава и трябва пари да се изкарват. Как ще му кажат - "Дай тука едни 2 бона...". Че ако на мен ми обявят подобно нещо, говоря само образно, после "ще стане страшно". (Използвам думи на депутат). Току-така подобни пари не се искат. Най-малкото си има закон, който принципно трябва да се спазва. Пък и едва ли Пенчо от Чепръчене ще даде 2 бона по твоята логика, след като може да му излезе по-евтино. Хората, намиращи се над нас, са го измислили. Все пак са "тарикати".
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

И така, да си дойдем на думата.Чист хипотетичен въпрос:Купих си днес кола -> 129 киловата.В понеделник отивам за регистрация в КАТ.Колко ще трябва да платя за бившия "акциз" или нещото като заместник?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        И така, да си дойдем на думата.Чист хипотетичен въпрос:Купих си днес кола -> 129 киловата.В понеделник отивам за регистрация в КАТ.Колко ще трябва да платя за бившия "акциз" или нещото като заместник?
        Абе вярно, няма ли кой да ни осветли какво стана с акциза??? Има ли го, няма ли го?!
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Все още е като в мъгла , за съжаление ... Утре дано има повече разяснение по въпроса А каква е колата , от любопитство :D
          Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Добре , а на мен друго ми е интересно - Този акциз като го няма по другите държави те компенсират ли го по някакъв начин или това си го правим само в България тоест като държавата изпусне кокъла за нещо да си го върне по друг начин ?

Коментар

Jivko Georgiev написа:
              Добре , а на мен друго ми е интересно - Този акциз като го няма по другите държави те компенсират ли го по някакъв начин или това си го правим само в България тоест като държавата изпусне кокъла за нещо да си го върне по друг начин ?
              В белите държави от ЕС го няма и си беше до голяма степен "нелегален" според законите на ЕС , не и според нашите А сега като отпадна , естествено искат да компенсират с нещо , например Еко такса 800 лв както се чуваше .... Големи еколози се извъдиха
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                Jivko Georgiev написа:
                В белите държави от ЕС го няма и си беше до голяма степен "нелегален" според законите на ЕС , не и според нашите А сега като отпадна , естествено искат да компенсират с нещо , например Еко такса 800 лв както се чуваше .... Големи еколози се извъдиха
                Да бе.... големи са еколози я да видят градския транспорт колко е екологичен ..... сигурно 1 Икарус на ден хвърля толкова боклуци колкото немогат да излязат от колите на целия форум ....

Коментар

Не се дължи акциз,дори колата да е закупена по документи 2009 г.Днес баща ми регистрира Алфата (2,0 V6 turbo) и единствената санкция е фиша за закъснението за регистрация.
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

абе и българите сме си свикнали да си ревем постоянно, а не се замисляме в европа какви екотакси и данъци се плащат, да не говорим за застраховките...и мисля, че е крайно време да се изкарат от улицата тези автомобили, които са нередовни...за акциза... ами давайте, който има възможност, преди да са измислили нещо и пак да ти резнат зелката...пп като няма акциз на кола от 250-300 к.с. данъка е около 400лв годишно, ама съм сигурен, че никой не си прави сметка да го плаща, нали???...
                    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                    e30 forever!

Коментар

Колегата с алфата, като я регистрирахте колко ви беше еко таксата и сигурен ли си че няма нещо друго заместващо акциза, щото ако е така до месец се сдобивам с машинка а и не стана ясно колите които са от ЕС и тези които не са и които са нови и не са кво се плаща и тн... някои знаещ и минал през това, моля да каже

Коментар

само за коли от ЕС няма акциз, да Щатите, например винаги си има
                        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                        e30 forever!

Коментар

Супер, просто перфектно а има ли вариант в бъдеще нещо да се промени по въпросният акциз и да бъде заменен щото както се каза в темата наще политици са мн интелигентни когато става въпрос за нещо подобно и мн бързо действат :P

Коментар

dolarcho написа:
                            Колегата с алфата, като я регистрирахте колко ви беше еко таксата и сигурен ли си че няма нещо друго заместващо акциза, щото ако е така до месец се сдобивам с машинка а и не стана ясно колите които са от ЕС и тези които не са и които са нови и не са кво се плаща и тн... някои знаещ и минал през това, моля да каже
                            Еко таксата е 170 лв.,а за данъка няма да коментирам.
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                              dolarcho написа:
                              Еко таксата е 170 лв.,а за данъка няма да коментирам.
                              Коя година е алфата и колко коня е да си направя сметка ?

Коментар

2000 г.,205 к.с.

Коментар

Working...
                                X