Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бетонно барбекю? Мнения!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо такова искам да направя...После ще облицовам итонгите с декоративен камък, а бетонните плочи ще се опитам да ги облицовам с мрамор, защото до вилата се намира дооооста лесно отпадъчен такъв, идеален за ’направи си сам’ проекти

Коментар

Пещ става хубава и от обикновени тухли измазани с глина .Това го направих миналата година за една събота и неделя. Отгоре залепих циглите върху глината и сложих два улука отстрани и пей сърце. Вратата е от бракувана печка Мечта . Пробвана е няколко пъти и резултата е отличен . Жалко че тук нямам снимка и барбекю направено собствено ръчно и е много удобно.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Kuku написа:
        Повдигам тая тема, с ясната представа, че е от преди 3 /ТРИ/ години, НО дори и днес, същото бетонно барбекю се продава на бсолютно същата "промоционална" цена А повдигам темата, защото имам намерение до края на този месец да се обзаведа с нещо подобно и бих искал да попитам за някои съвети.Изчетох няколко теми в Направи-си-сам-форума, но там обсъждат някакви барбекюта с пещи за прасета, огнища за буркани, кумини за ТЕЦ и прочие сложнотии..... а на мен ми трябва по-скоро барбекю тип ’скара’ - без кумин, без нищо.... просто задигната скара Въпроса ми е, освен задължителен фондамент (или друг вид стабилна основа), огнеопорни тухли около същинската нагряваща се част задължителни ли са, защото на някоко места дори ми преопъчаха обикновени тухли единички, а едно момче даже каза, че си е направил огнището от Итонг, лепен и измазан с огнеопорен теракол Идеята ми е, да излея бетонна плоча в земята, да иззидам страничните колони с итонг или четворки, да излея плот за барбекюто и върху него да направя П-образна форма на своеборазното огнище от обикновени тухли единички.Общата себестойност на проекта е около 100лв. и не ми се дават повече пари, за да мога да си купя хубава шатра, маса, столове....
        Огнеупорните тухли не са евтини, но ще ти дам идея от каде можеш да си ги набавиш . В старите акумулиращи печки има огнеупорни тухли достатъчни за горивната камера на едно барбекю. Жалко че си ми далечко веднага бих ти ги доставил имам около 50бр. но не ми се хвърлят , по-добре някой да ги ползва по предназначение.
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Само не с итонг!!! Пука се много красиво!!!Аз съм ги ял тея кифтета.... иииии миналата година го облякох барбекюто отвътре с огнеупорни тухлички от Баумакс - 3см. дебели. Дадох към 100 лв. за тухлички - по 3-4 лв. броя.Огнеупорни тухли се зидат с шамот. Като се вдигне температурата шамота се опича и става като едно цяло с тухлите.п.п. като правих барбекюто четох, че има съотношение между дупката отпред и дупката на комина - мисля, че беше 6:1...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Atanas71 написа:
            Огнеупорните тухли не са евтини, но ще ти дам идея от каде можеш да си ги набавиш . В старите акумулиращи печки има огнеупорни тухли достатъчни за горивната камера на едно барбекю. Жалко че си ми далечко веднага бих ти ги доставил имам около 50бр. но не ми се хвърлят , по-добре някой да ги ползва по предназначение.
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аз мисля да взема от най-дебелите итонги 30х30х60 - надявам се да няма проблем с напукване.Другия вариант е да зидам с четворки, вместо с итонг, но тогава ще трябва първо да ги измажа и после да лепя декоративен камък Или третия вариант е да зидам с бетонни блокчета за ограда, вместо с итонг Сега изниква следващия въпрос - над така изграденото до тук барбекю, подходящо ли ще е да сложа фуния от вентилационни тела (железен комин), за да не зидам и комин нагоре, че там няма да се справя със сигурност

Коментар

Кики, ако ще гори огън в това барбекю забрави всякакви неогнеупорни истории. Камъка е решение, но и той не носи дълга употреба на огън. Итонга не издържа на температура по ред причини, като едната е, че той си е достатъчно сух сам по себе си - като го доопече огъня става като брашно. В началото на темата писах - горивна камера от желязо, а отвънка ако искаш и с гуменки я облепяй. Ако ще правиш нещо само да ти е красиво, но няма да го ползваш по предназначение - можеш да ползваш итонг.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Въпроса е, че то реално няма да има горивна камера.Искам да направя един вид повдигнато огнище

Коментар

Купи си тухлички, за основата, излей плочата и зидай с огнеопорни тухли. Ако искаш да е с формата на полусфера се ползва фазер който се огъва и се зида по него, като изсъхне се маха.Колегите са прави за итонга, и аз съм ги ял тия кифтета, с една камина /камера/ която трябваше да се облицова комина. Първата вечер смърдя на изгнили мръсни чорапи киснати в зелев сок и на следващата вечер се сцепи на 6 места, отделно почна да се пилее материала. самия итонг е суха пяна получена от химическо разтваряне на пясък.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Добре, ами с бетонни блокчета (коминни тела) между двете плочи, вместо итонг?

Коментар

кола

Ни е имаме но правени. Едното е голямо от поне 30 годиниИмахме СТОЛ и преди работеше всеки ден та хранеха поне 150 човекапечеха пържоли и кюфтета. Скарата е от хубави винкели да не прегаря Важното е и комина как ще се направи да не пуши .Иначе е по хубаво ако човек има място и е решил да е зидано .Зида се с огнеупорна пръст и такива тухли щото цимента се пука.http://shop.astefbg.com/userfiles/pr...product_86.jpg
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Kuku написа:
                          Добре, ами с бетонни блокчета (коминни тела) между двете плочи, вместо итонг?
                          Абе да ти кажа ако ще го правиш като хората най добре е да намериш 6 бетонни платна и да го излееш от бетон като основа. Зависи пак каква ти е идеята. Но иначе тухлите единички вършат чудесна работа, дори и са вторя употреба, после облицоваш с ломен камък и готово, а за самата камера вече е ясно огнеопорни тухли.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да, където ще гори огъня е ясно Въпросите останаха за зидането под огнището, с какво да заместя итонга

Коментар

Kuku написа:
                              Да, където ще гори огъня е ясно Въпросите останаха за зидането под огнището, с какво да заместя итонга
                              За там тухли единички нямаш ли ? Щото аз разбрах че тях ги имаш ...
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не, нищо нямам - тепърва ще купувам всички материали и за това първо питам

Коментар

Working...
                                X