А за мене най-добрия вариант си остава да накладя огъня и после на една скаричка на жарта да метна мръвките ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бетонно барбекю? Мнения!
Collapse
X
-
Е човека може да има голям двор и изобщо да не му пречи едно зидано барбекю, пък и ако се направи добре си краси къщата и придава стил, иначе е ясно мръвка има ли винаги ще се намери начин да се опече. Според мен ако ще се зида е по-добре да не се използва метална кутия, по-добре е със тухлички направо и само една вратичка отпред, че да можеш да завреш и едно агънце да се опече.....ох почнах да огладнявам.....а е хубаво и една клапа да се направи на комина да не заминава толкова топлия въздух като остане само жар. Ако намериш от някъде стара акумулираща печка като я разглобиш и ще излязат огнеопорни тухли за цяло барбекю.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Зиданото барбекю не е просто една зидана печка . То трябва да има стил и елегантност , хубаво е добре да се помисли дали наистина го искаш в двора си. Ако решиш да си направиш разгледай моделите и така съчетай барбекюто да има семпъл стил ненатрапчиво и да се вписва в общия архитетурен облик. Моделите наподобяващи къщичи са много добри , влагането на кермидки и облицовачни плочки наподобяващи зидарията също дават добър изглед. :D Някой предпочитат облицовка с камък , тази облицовка е подходяща когато пътечките в двора са също от камък. Последно време имам наблюдение че доста често се използва така наречения незавършен тип облицовка. Примерно започнато е с камък но не се довършва и на места се оставя до някаде облицовано от там е оставено на зидария . Този вариант наподобява че все едно не са стигнали камъните за облицовка :D но е естетично решение. Просто ти нахвълям варианти а в НЕТ-а има много материали за разни Балбекю-та и много снимки. Успех в начинанието.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Humppa
Коментар
-
използвам темата на колегата да задам няколко въпроса към колеги който разбират или са правили подобно нещо.Миналата есен с баща ми вдигнахме градено барбекю,като остана единствено да се облепи външно.С затоплянето на времето си му дойде реда и на него.До последно мислихме да се облепи с естествени камъни,но сега се замислям и за някоя мозаечна мазилка.Някой има ли опит с лепило за ест.камък?знам че мога да попитам продавачите но предпочитам някой който го е използвал.може ли да се смесва-например с цимент?а до колегите от Пловдив-да ми препоръчате магазин/склад за такъв камък?/мисля че му казват "тикли"ето и самото барбекю издигнато от двама лайци в областаRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Humppa, послушай ме, ползвал съм и зидано и чугунено [изцяло чугунено].Второто е малко, лесно за местене. Като обла, ниска кофа, толкова голямо. На крачета.И кофата и скарата са чугунени. Кофата има малък отвор долу за въздух, с капаче.Е ... страхотно става на чугуненото, на зиданото не става така.Не знам защо, но разлика има.Самите италианци, знае се че са големи бохеми, разбирай ядене и пиене събота и неделя всички имат зидани в двора и почти никой не ги ползва.Ползват чугунени, малки. Ниски имам предвид.В България трудно се намират, все ламаринени съм виждал, но все пак потърси.Иначе онова в Италия, и то беше китайско, но печеше добре. 3-4 години използване [4-5 пъти седмично] и се чупят, но за 30-40 евро е прекрасно.А и не беше грозно, релефно такова, с разни фигури по него..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
vaskobravo написа:...ето и самото барбекю издигнато от двама лайци в областаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
покажи ми това което ти си направил отговарям ти1-барбекюто не е довършено2-кирпичената стена отзад ще се измазва3-цялата градина е в процес на ремонт4-на вкус и на цвят....нали знаеш-така че коментара ти ми се струва с тон който не ми харесва :D ако не можеш да помогнеш по някой въпрос,защо драскаш?не ми се струваш от хората трупащи мненияRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Повдигам тая тема, с ясната представа, че е от преди 3 /ТРИ/ години, НО дори и днес, същото бетонно барбекю се продава на бсолютно същата "промоционална" цена А повдигам темата, защото имам намерение до края на този месец да се обзаведа с нещо подобно и бих искал да попитам за някои съвети.Изчетох няколко теми в Направи-си-сам-форума, но там обсъждат някакви барбекюта с пещи за прасета, огнища за буркани, кумини за ТЕЦ и прочие сложнотии..... а на мен ми трябва по-скоро барбекю тип ’скара’ - без кумин, без нищо.... просто задигната скара Въпроса ми е, освен задължителен фондамент (или друг вид стабилна основа), огнеопорни тухли около същинската нагряваща се част задължителни ли са, защото на някоко места дори ми преопъчаха обикновени тухли единички, а едно момче даже каза, че си е направил огнището от Итонг, лепен и измазан с огнеопорен теракол Идеята ми е, да излея бетонна плоча в земята, да иззидам страничните колони с итонг или четворки, да излея плот за барбекюто и върху него да направя П-образна форма на своеборазното огнище от обикновени тухли единички.Общата себестойност на проекта е около 100лв. и не ми се дават повече пари, за да мога да си купя хубава шатра, маса, столове....
Коментар
-
даже и ще ти останат от тея 100лв..хах..Ето ти една идея.Почнах го миналата година в момента го завършвам.До 1ва плоча е от обикновени стари тухли(за да е по стабилно).От там нататък итонг и 2ра плоча бетон.Итонга можеш да си го моделираш в каквито форми искаш.Плочите си ги изливах на земята.За целта сковавам с летви големината и дебелината на плочата на земята върху найлон.Изливам бетона и после махам летвите и вдигам плочата от наилона(земята),и вдигам на тухлите.Залепям с каменит за тухлите.Става много бързо.Само се чака да дръпне бетона(плочите) 2 дена.Слага се и арматурка малко.Горната част и комина ми е в итонг,както и тея конзоли които съм опънал по ръбовете на барбекюто.Общо взето с итонг си правиш каквито искаш форми.Вътре ще го обличам с огнеупорни плочи.Те са малко по скъпите в цялата работа,но мисля да не слагам а да го измажа само отвътре с каменит..Имай предвид че съм го правил за да работи предимно и само на ток(електрическа скара),но с огнеупорни плочи няма ядове.Имам комшия по същия начин с итонг и огнеупорни плочи го е направил.Няма ядове 4 години си пали въглищата без да е мръднало...За целта ти трябва една торба цимент,малко чакъл пясък и 2 торби вар за зидарията,една торба 25кг каменит,малко стари тухли,10на блокчета итонг и си готов..FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Обикновените тухли прегарят и се подуват, след което започват да се ронят. Държат на топлина, но не и на тая температура до която ще се нагряват. Направи си горещата част от огнеупорни тухли.Огнеупорния теракол си го ползвай за лепило. Не ти трябва да го измазваш отвътре, само му направи еднакви фугите и ще изглежда готино. От външната стрна си облицовай по твой вкус.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
van_dal написа:Е човека може да има голям двор и изобщо да не му пречи едно зидано барбекю, пък и ако се направи добре си краси къщата и придава стил, иначе е ясно мръвка има ли винаги ще се намери начин да се опече. Според мен ако ще се зида е по-добре да не се използва метална кутия, по-добре е със тухлички направо и само една вратичка отпред, че да можеш да завреш и едно агънце да се опече.....ох почнах да огладнявам.....а е хубаво и една клапа да се направи на комина да не заминава толкова топлия въздух като остане само жар. Ако намериш от някъде стара акумулираща печка като я разглобиш и ще излязат огнеопорни тухли за цяло барбекю.Мерцедес-SPRINTER 312 - 2,9TDI 122кс...МОЩНИЯ КАТЪР
ФОРД И ЦИГАНИН ЗИМАТА НЕ РАБОТЯТ - Лично наблюдение...Някой да ме обори??????Мицубиши Каризма , бензин , автоматик, климатроник
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар