Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно, или поредната лъжа?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вярно, или поредната лъжа?!

Уважаеми Българи,Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..."Това е предложено от председателя на Коми ията по образованието и науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така.На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език.Ако одобрявате петицията можете да я препратите на ваши познати.http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

...туй много старо бе...
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Аз преди време съм се подписал ама сега пак ми го пратиха по скупето и викам а ? Ахаа?
      MB 280 S W108 67' - pickUp
      MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
      ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
      Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
      office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Не е вярно. Това е една от поредните СПАМ петиции. Също като мейлът за 3те цента в помощ на Александра.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Петицията може и да е фалшива, но проблема с пренебрегването на Българския език си стои.И то не заради малцинствата - далеч съм от такава мисъл, особено като знаете мнението ми по принцип за малцинствата.Огледайте се!Колко рекламни надписа на английски или друг чужд език виждате? Колко имена на фирми или търговски марки на латиница виждате? И колко на български?Стигнахме до там, че и на Българските държавни полицейски коли да пише POLICE, на линейките AMBULANCE и т.н.Представяте ли си на патрулките едно време да пишеше "People’s Militia" ?Аз си спомням времената, когато на бутилките кока кола пишеше Кока Кола, както и сега пише в Русия, а не Coca Cola (Цоца Цола ).Стигнахме до там, че във форума да има специално правило за писане на кирилица?Нима може, или някога е можело, Българският език да се изписва с друго, освен с кирилицата (не говоря за времената преди да е въведена кирилицата или за Банатския Български)?!Стигнахме до там, че на въпроса - що пишеш на шльокавица, да ми отговарят "ми щото ми е по-лесно". (!?!?!)Искаме всички да знаят правилен Български, а скачаме срещу матурите?Само един народ е е по-продажен от нас по отношение на азбуката ни - колкото и странно да е - сърбите. При тях уж официалната азбука е кирилицата, но дори и вестниците им излизат на латиница...Накрая ще се окаже, че на кирилица пишат само татарите (прабългарите) и монголците.П.С. Работя на компютър от 1986 година. От тогава компютрите си поддържат кирилица.

Коментар

Със доста голяма доза сарказъм питам - защо ни е българска азбука след като вече няма български народ?За да ме разберат повече хора:Ей драсти аве що се са да пишам това на кир кат и все таз нали иначе брао за форума ай чав.

Коментар

Immortal написа:
              Накрая ще се окаже, че на кирилица пишат само татарите (прабългарите) и монголците.
              Моля те, кажи ми, че си го написал това по грешка...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
                Immortal написа:
                Накрая ще се окаже, че на кирилица пишат само татарите (прабългарите) и монголците.
                Моля те, кажи ми, че си го написал това по грешка...
                Не е по грешка, но е друга тема

Коментар

Working...
                X