Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подслушват ли GSM-те? (Странно съобщение при разговор)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз тъкмо щях да влизам в ролята на Бонд, Джеймс Бонд
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Аз сега ползвам когато работя вместо N95 един сони ериксон стар и забелязвам че като набирам някого ми изписва #31#08хххххх незнам защо така тряба да видя какво точно ми показва като съм с нокията.
      Обичам си работата.

Коментар

Suppish написа:
        Малко в страни от темата за телефоните, но пак в същият замисъл. Нали знаете на някой телефони преди да звъннат ако са близо до тонколони или сякакви говорители започва едно пулсиране от страна на говорителя през равен интервал и точно преди самото позваняване е постоянен непрекъснат звук (например като жужене) смятам, че на всички ви е ясно за какво точно говоря. Та това ми се случва от 2 до 5 пъти на ден, но нито един от 3-те апарата е до ПС-то нито звънят? Просто започва така да "жужи" за около 5 секунди и спира? Компютъра ми е нормално ПС не е лаптоп. Принципно има защо да се съмнявам дали има някъде у назе бръмбър ама как да проверя ?! А и на всичкото отгоре тука един FireWall дето съм качил, постоянно засича, че някой се опитва да влезе в компа. Та възможно ли е или си внушавам, щото тоя звук се появява дори и да са ми изключени телефоните.
        Това са нормални реакции на телефона - все пак нали се сещаш, че той е активно устройство. Периодично се прави сверка със местната/местните клетки. Ако искаш - ще ти изровя информация за протоколите на връзка, а и не само на GSM мрежата. Регистриране/Пререгистриране и различни други активности текат почти непрекъснато. Понякога телефонът решава, че клетката към която е вързан е слаба/претоварена и се прехвърля към следваща свободна... Местната клетка може да прати запитване за състоянието/нахождението на конкретния абонат. Нищо ненормално - аз за това не си държа телефоните край активни колонки - за да не ме дразни жуженето.
        Valentin_V написа:
        Аз сега ползвам когато работя вместо N95 един сони ериксон стар и забелязвам че като набирам някого ми изписва #31#08хххххх незнам защо така тряба да видя какво точно ми показва като съм с нокията.
        Защото си криеш номера
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

О да точно пренасочване ми изписва на нокията но какво е това пренасочване незнам.
          Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
            О да точно пренасочване ми изписва на нокията но какво е това пренасочване незнам.
            Изписва ти че имаш пренасочване защото имаш активна гласова поща или подобна услуга.а решетките с 30-то са щото имаш активен клир
            Bravo 1.2 16v
            Lancia Dedra 1.8 16v
            Suzuki GSXR250R

Коментар

Това бръмчене в колоните при телефон във включено състояние е нормално и се получава в няколко случая като 2 от тях са най вероятни:1. BSC/SMC Handover2. Location updatingЧувате го защото телефонът излъчва с доста по висока мощност - такава каквато операторът е задал в Broadcast Control Channel (BCCH).В изключено състояние телефонът НЕ приема и НЕ излъчва радиовълни. Мутрите си вадят батериите щото толкова им е акъла.Разбира се ако не ползвате специален апарат който имитира изключване а всъщност остава работещ, но повярвайте такива телефони не се продават току тъй Стандартен апарат винаги и безусловно след натискане на бутона за изключване прави опит за дерегистрация от мрежата и се изключва.Общо взето GSM е отворен стандарт и който се интересува защо телефонът му прави това или онова е добре да прочете малко, вместо да фантазира Макар че това "четиво" не е за всеки Ето диаграма на изграждането,оперирането и прекратяването на разговор инициран от телефона (Mobile Originated Call Procedure)В нея се вижда и Ciphering процедурата от която тръгна темата ...

Коментар

Re: Подслушват ли GSM-те? (Странно съобщение при разговор)

ogi28b написа:
                Колеги, от известно време насам, понякога като се обаждам по жисиемата, в началото на разговороа телефонът ми пиува, и се изписва следното съобщение: Cyphering not provided by operator. Unsecure transmission. И в горната част на дисплея се изписва малка иконка наподобяваща пътният знак "Внимание". След около 2 минути разговор, телефонът пак пиува, и съобщението става: Cyphering provided by operator. Secure transmission. Иконката изчезва.Телефонът е СЕ к750, някой дали знае нещо свързано с тези съобщения? Дали ме подслушват, поне да знам да им пратя поздрави...
                Случи ми се същото по време на разговор на връщане от София около Горна Малина телефона е SE W810 I.На други места в България не ми се е случвало.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

,,абонат с такъв номер не саществува,,

и аз да кажа нещо за мобилните тел.,които не го знае може да му е интересно,обаче мисля става само за абонати на глоб.,значи влизаш в пренасочване и кам заето активираш ном.с код.0891######## или др.ном.с код които насаществува,и като те набират и им затвориш автомат диктува ,,абонат с такъв номер не саществува,,става и кам др.пренасочвания пак същия текст.Тва е старо ма ако някой не го знае м/е да му хареса,пак и да му послужи.Може да няма враска са темата,ма сеа се сетих,ако някои знае др.тарикатски работи да драска. сажалявам така добре ли е,не сам,,чатър,,

Коментар

Re: ,,абонат с такъв номер не саществува,,

vin_d написа:
                    и аз да кажа нещо за моб.тел.,които не го знае може да му е интересно да си го вкара ма мисла става само за абонати на глоб.,значи влизаш в пренасочване и кам заето активираш ном.с код.0891######## или др.ном.с код които насаществува,и кат те набират и им затвориш автомат диктува ,,абонат с такъв номер не саществува,,става и кам др.пренасочвания пак същото.Тва е старо ма ако някой не го знае м/е да му хареса,пак и да му послужи.М/е да няма враска са темата,ма сеа се сетих,ако някои знае др.тарикатски работи да драска.
                    Хайде един модератор да се намеси, че на тоя отгоре НИЩО не му разбрах. Аман от чатъри.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Сега прекъсва на 1 час и е от съображение за сигурност! Демек ако телефона ви е в джоба и сам е набрал!
                      CSI in the CAR !!!
                      Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Едно време правих пренасочване "при заето" към номер на БТК - 029200177. Не знам откъде го знаех. Дори и в момента става. И една леличка казва: "Избрали сте несъществуващ абонатен номер. You have dialed a non-existing subscriber number."Така някой нежелан като му натиснех заето, и той се шашкаше, и после ме питаше дали не съм сменял ГСМ-а. Това не пречи по никакъв начин на отсрещния, все едно той чува сигнал заето, но вместо сиганлът, се чува лелката. Демек не се отваря линия за разговор.

Коментар

ogi28b написа:
                          Едно време правих пренасочване "при заето" към номер на БТК - 029200177. Не знам откъде го знаех. Дори и в момента става. И една леличка казва: "Избрали сте несъществуващ абонатен номер. You have dialed a non-existing subscriber number."Така някой нежелан като му натиснех заето, и той се шашкаше, и после ме питаше дали не съм сменял ГСМ-а. Това не пречи по никакъв начин на отсрещния, все едно той чува сигнал заето, но вместо сиганлът, се чува лелката. Демек не се отваря линия за разговор.
                          Да но прехвърлянето към бтк го заплащаш ти а като боднеш решетки не заплащаш нищо.после да не викаш некой ми краде минутите
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

Не само могат да подслушват ами могат да знаят къде си.Пробвай да си извикаш такси обаче дай някой друг адрес например на 2 км от мястото където си.Или пък като викаш такси изчакай да те попита какъв ти е адреса.В момента в който се свържеш диспечерката вече знае точно къде си.На мен - викам такси обаче съм в асансьора. Направо диспечерката ми каза адреса име пита това ли е адресът.Представям си какво става по разни масови събирания - протести и др. Може да се разбере точно колко човека са и точно кои са, кой в колко часа е дошъл и кога си е тръгнал.
                            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
                              Не само могат да подслушват ами могат да знаят къде си.Пробвай да си извикаш такси обаче дай някой друг адрес например на 2 км от мястото където си.Или пък като викаш такси изчакай да те попита какъв ти е адреса.В момента в който се свържеш диспечерката вече знае точно къде си.
                              Такаа, ако се опитваш да си поръчаш такси от НСО например, може би наистина ще познаят откъде им се обаждаш . Ако говорим сериозно, за какво й е на диспечерката да знае къде си, аз мога да поискам да поръчам например такси на приятел, който се намира в другия край на града. И какво, няма ли да отиде на адреса, който съм дал ?
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Riki888 написа:
                                ... На мен - викам такси обаче съм в асансьора. Направо диспечерката ми каза адреса име пита това ли е адресът ...
                                За малко да ти каже и между кои етажи се намираш... Замисли се малко откъде ти знае адреса. Май и друг път си викал такси от вас?Относно проследяването, дори на полицаите вече е забранено да проследяват и издирват ГСМ-ми без прокурорско разрешение.От форума на куките: http://www.police.ba4ka.com/viewtopi...005f6354b344b9
                                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                                X