TIP написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подслушват ли GSM-те? (Странно съобщение при разговор)
Collapse
X
-
Orcinus
PREDATORst написа:По принцип всички модели телефони имат някакво ниво на криптиране на връзката,това че не всяка клетка потдържа криптирана връзка е друго,затова понякога телефона ти изписва че не се потдържа от оператора.Влез в настройките на телефона и отмени сигурноста за разговорите и телефона ще престане да те предупреждава.Иначе всички телефони до 1 се подслушват(мобилни).Но системата за запис се активира от ключови думи като:оръжие,наркотици,убий и тям подобни.После се прослушват записаните разговори и ако не са съмнителни се игнорират ако обаче разговора клони към заговор или подготовка за престъпление имея на дадения телефон и номера на картата се ускат на денонощно подсушване :D
Коментар
-
deadairplane
-
Доколкото знам записа на разговора се извършва от оператора и след това разследващите органи само го изискват. А за "cyphering" имам някакви бегли спомени че го имаше като опция в настройката на базовите станции ама го изключвахме. Може би са почнали да сменят базовите станции в София.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Яка параноя трещи и тоя форум... Хайде да Ви я подсиля: дори изключен телефонът Ви и без SIM карта, но с батерия в него си е потенциален бръмбар... Най-сигурното да не Ви подслушват е да изкарате батерията и така... Най-сигурното е - да си правите среща на места без обхват А като почнат да Ви дават по новините ще се правя, че никога не съм Ви давал подобни съветиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus написа:PREDATORst написа:По принцип всички модели телефони имат някакво ниво на криптиране на връзката,това че не всяка клетка потдържа криптирана връзка е друго,затова понякога телефона ти изписва че не се потдържа от оператора.Влез в настройките на телефона и отмени сигурноста за разговорите и телефона ще престане да те предупреждава.Иначе всички телефони до 1 се подслушват(мобилни).Но системата за запис се активира от ключови думи като:оръжие,наркотици,убий и тям подобни.После се прослушват записаните разговори и ако не са съмнителни се игнорират ако обаче разговора клони към заговор или подготовка за престъпление имея на дадения телефон и номера на картата се ускат на денонощно подсушване :DBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
niko_ymn написа:Около 2002-ра 2003-та ми беше направило впечатление, че ако проведеш разговор над 30 минути - някъде около 30-тата минута ти прекъсва ... и предполагам това беше така, защото файла, на който се записва можеби достигаше някакъв зададен лимит на големина. Сега вече с тези лууп карти не знам как е.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
jenshen73 написа:Яка параноя трещи и тоя форум... Хайде да Ви я подсиля: дори изключен телефонът Ви и без SIM карта, но с батерия в него си е потенциален бръмбар... Най-сигурното да не Ви подслушват е да изкарате батерията и така... Най-сигурното е - да си правите среща на места без обхват А като почнат да Ви дават по новините ще се правя, че никога не съм Ви давал подобни съвети
Коментар
-
deadairplane написа:Orcinus написа:Туй може да се отнася за някои западни служби, ама не и за нашите. Че се подслушват някои хора - да, ама чак няколко милиона абонатаEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Малко в страни от темата за телефоните, но пак в същият замисъл. Нали знаете на някой телефони преди да звъннат ако са близо до тонколони или сякакви говорители започва едно пулсиране от страна на говорителя през равен интервал и точно преди самото позваняване е постоянен непрекъснат звук (например като жужене) смятам, че на всички ви е ясно за какво точно говоря. Та това ми се случва от 2 до 5 пъти на ден, но нито един от 3-те апарата е до ПС-то нито звънят? Просто започва така да "жужи" за около 5 секунди и спира? Компютъра ми е нормално ПС не е лаптоп. Принципно има защо да се съмнявам дали има някъде у назе бръмбър ама как да проверя ?! А и на всичкото отгоре тука един FireWall дето съм качил, постоянно засича, че някой се опитва да влезе в компа. Та възможно ли е или си внушавам, щото тоя звук се появява дори и да са ми изключени телефоните.MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Suppish написа:Малко в страни от темата за телефоните, но пак в същият замисъл. Нали знаете на някой телефони преди да звъннат ако са близо до тонколони или сякакви говорители започва едно пулсиране от страна на говорителя през равен интервал и точно преди самото позваняване е постоянен непрекъснат звук (например като жужене) смятам, че на всички ви е ясно за какво точно говоря. Та това ми се случва от 2 до 5 пъти на ден, но нито един от 3-те апарата е до ПС-то нито звънят? Просто започва така да "жужи" за около 5 секунди и спира? Компютъра ми е нормално ПС не е лаптоп. Принципно има защо да се съмнявам дали има някъде у назе бръмбър ама как да проверя ?! А и на всичкото отгоре тука един FireWall дето съм качил, постоянно засича, че някой се опитва да влезе в компа. Та възможно ли е или си внушавам, щото тоя звук се появява дори и да са ми изключени телефоните.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
ееееееееееее къде отивате вие, може би...Като ти е включен телефона, казват че било от смяна на клетките - като се натовари една , те прехвърля на друга. Обаче като си слушаш радио, и го чуеш, може просто в самото радио на водещия да му звъни ГСМ-а, и да се отразява на микрофона при него. А за файъруола - качи си такъв дето не ги засича, за да не ти пищи постоянно То и антивирусна като си качиш, почва да ти намира вируси, за това не съм си качил, и нямам вируси.
Коментар
-
Ако звъни на комшията ти телефона и сте близо и двамата до стена или сигнала е силен, също е възможно да ти забучат колоните. Също така, като отпадне някоя клетка или те прехвърля на друга GSM-а ти се пререгистрира в мрежата на оператора, на който си. Това е все едно да го изключиш и включиш отново. Колкото до спирането на разговора на определен интервал, още е така. За Мтел това време е 60 минути. Не е бъг, не е и защото "няма памет", просто така е зададено, за да се предотвратят недоразумения при затваряне или неволно набиране, както каза някой колега по-гореFiat Brava 1.4 12V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар