Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подслушват ли GSM-те? (Странно съобщение при разговор)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TIP написа:
    niko_ymn написа:
    Около 2002-ра 2003-та ми беше направило впечатление, че ако проведеш разговор над 30 минути - някъде около 30-тата минута ти прекъсва ... и предполагам това беше така, защото файла, на който се записва можеби достигаше някакъв зададен лимит на големина. Сега вече с тези лууп карти не знам как е.
    Не, бе обръщаха касетата и затова прекъсваше
    Сега Глобулите ме спират на всеки 60 мин.Сигурно вече имат "реверс" :D
    ===============================
    // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
    ===============================

Коментар

PREDATORst написа:
      По принцип всички модели телефони имат някакво ниво на криптиране на връзката,това че не всяка клетка потдържа криптирана връзка е друго,затова понякога телефона ти изписва че не се потдържа от оператора.Влез в настройките на телефона и отмени сигурноста за разговорите и телефона ще престане да те предупреждава.Иначе всички телефони до 1 се подслушват(мобилни).Но системата за запис се активира от ключови думи като:оръжие,наркотици,убий и тям подобни.После се прослушват записаните разговори и ако не са съмнителни се игнорират ако обаче разговора клони към заговор или подготовка за престъпление имея на дадения телефон и номера на картата се ускат на денонощно подсушване :D
      Туй може да се отнася за някои западни служби, ама не и за нашите. Че се подслушват някои хора - да, ама чак няколко милиона абоната

Коментар

Коментар

Доколкото знам записа на разговора се извършва от оператора и след това разследващите органи само го изискват. А за "cyphering" имам някакви бегли спомени че го имаше като опция в настройката на базовите станции ама го изключвахме. Може би са почнали да сменят базовите станции в София.
          Brava 1.6 ELX

Коментар

Яка параноя трещи и тоя форум... Хайде да Ви я подсиля: дори изключен телефонът Ви и без SIM карта, но с батерия в него си е потенциален бръмбар... Най-сигурното да не Ви подслушват е да изкарате батерията и така... Най-сигурното е - да си правите среща на места без обхват А като почнат да Ви дават по новините ще се правя, че никога не съм Ви давал подобни съвети
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Т’ва Световната конспирация навлезе и във Форума на Фиат
              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Orcinus написа:
                PREDATORst написа:
                По принцип всички модели телефони имат някакво ниво на криптиране на връзката,това че не всяка клетка потдържа криптирана връзка е друго,затова понякога телефона ти изписва че не се потдържа от оператора.Влез в настройките на телефона и отмени сигурноста за разговорите и телефона ще престане да те предупреждава.Иначе всички телефони до 1 се подслушват(мобилни).Но системата за запис се активира от ключови думи като:оръжие,наркотици,убий и тям подобни.После се прослушват записаните разговори и ако не са съмнителни се игнорират ако обаче разговора клони към заговор или подготовка за престъпление имея на дадения телефон и номера на картата се ускат на денонощно подсушване :D
                Туй може да се отнася за някои западни служби, ама не и за нашите. Че се подслушват някои хора - да, ама чак няколко милиона абоната
                Можеш да бъдеш сигурен в тва!Ти телефон 2 ръка ползвал ли си?А искаш ли да ти дам един дето с него със сигурност ще те слушат поне 2 месеца?
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

Коментар

niko_ymn написа:
                  Около 2002-ра 2003-та ми беше направило впечатление, че ако проведеш разговор над 30 минути - някъде около 30-тата минута ти прекъсва ... и предполагам това беше така, защото файла, на който се записва можеби достигаше някакъв зададен лимит на големина. Сега вече с тези лууп карти не знам как е.
                  Това е функция която и в момента съществува и е със цел да не сте си забравили телефона и да ви набива сметка. На всеки се е случвало някой да звънне и като вдигнеш от другата страна да се чува само страничен шум.
                  Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                  2000г.
                  Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

Коментар

jenshen73 написа:
                    Яка параноя трещи и тоя форум... Хайде да Ви я подсиля: дори изключен телефонът Ви и без SIM карта, но с батерия в него си е потенциален бръмбар... Най-сигурното да не Ви подслушват е да изкарате батерията и така... Най-сигурното е - да си правите среща на места без обхват А като почнат да Ви дават по новините ще се правя, че никога не съм Ви давал подобни съвети
                    Има доза истина в това. Но това важи за локализиране на телефона, не за слушане.

Коментар

deadairplane написа:
                      Orcinus написа:
                      Защо така? Нашите "служби" да не са негодни, или пък да нямат техниката за това?
                      Не, ама е по-лесно (пък и по-приятно) да си седнат заедно на маса в някое кръчме.Оги - дай да те отърва от телефона бързо срещу 20лв.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Малко в страни от темата за телефоните, но пак в същият замисъл. Нали знаете на някой телефони преди да звъннат ако са близо до тонколони или сякакви говорители започва едно пулсиране от страна на говорителя през равен интервал и точно преди самото позваняване е постоянен непрекъснат звук (например като жужене) смятам, че на всички ви е ясно за какво точно говоря. Та това ми се случва от 2 до 5 пъти на ден, но нито един от 3-те апарата е до ПС-то нито звънят? Просто започва така да "жужи" за около 5 секунди и спира? Компютъра ми е нормално ПС не е лаптоп. Принципно има защо да се съмнявам дали има някъде у назе бръмбър ама как да проверя ?! А и на всичкото отгоре тука един FireWall дето съм качил, постоянно засича, че някой се опитва да влезе в компа. Та възможно ли е или си внушавам, щото тоя звук се появява дори и да са ми изключени телефоните.
                        MB 280 S W108 67' - pickUp
                        MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                        ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                        Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                        office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Suppish написа:
                          Малко в страни от темата за телефоните, но пак в същият замисъл. Нали знаете на някой телефони преди да звъннат ако са близо до тонколони или сякакви говорители започва едно пулсиране от страна на говорителя през равен интервал и точно преди самото позваняване е постоянен непрекъснат звук (например като жужене) смятам, че на всички ви е ясно за какво точно говоря. Та това ми се случва от 2 до 5 пъти на ден, но нито един от 3-те апарата е до ПС-то нито звънят? Просто започва така да "жужи" за около 5 секунди и спира? Компютъра ми е нормално ПС не е лаптоп. Принципно има защо да се съмнявам дали има някъде у назе бръмбър ама как да проверя ?! А и на всичкото отгоре тука един FireWall дето съм качил, постоянно засича, че някой се опитва да влезе в компа. Та възможно ли е или си внушавам, щото тоя звук се появява дори и да са ми изключени телефоните.
                          Ти ме разби направо....
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Факт е И аз мога да го потвърдя.
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

ееееееееееее къде отивате вие, може би...Като ти е включен телефона, казват че било от смяна на клетките - като се натовари една , те прехвърля на друга. Обаче като си слушаш радио, и го чуеш, може просто в самото радио на водещия да му звъни ГСМ-а, и да се отразява на микрофона при него. А за файъруола - качи си такъв дето не ги засича, за да не ти пищи постоянно То и антивирусна като си качиш, почва да ти намира вируси, за това не съм си качил, и нямам вируси.

Коментар

Ако звъни на комшията ти телефона и сте близо и двамата до стена или сигнала е силен, също е възможно да ти забучат колоните. Също така, като отпадне някоя клетка или те прехвърля на друга GSM-а ти се пререгистрира в мрежата на оператора, на който си. Това е все едно да го изключиш и включиш отново. Колкото до спирането на разговора на определен интервал, още е така. За Мтел това време е 60 минути. Не е бъг, не е и защото "няма памет", просто така е зададено, за да се предотвратят недоразумения при затваряне или неволно набиране, както каза някой колега по-горе
                                Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Working...
                                X