Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Лан карта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз пък да отбележа,че някой карти работят САМО с прав кабел и според мен това му е проблема,лан картата-новата не може да обърне сигнала,защото кабела му е кроснат и все едно нищо няма в нея,показва Х и съответно впн-а изписва 678-няма връзка със сървара!!!Моят съвет е,стига си се анимавал с простотии,явно не можеш да се справиш сам и колко още лан-карти ще смениш и пробваш,докато разбереш? Накрая ще ти излезе по-скъпо...върви в офиса на доставчика си,кажи,че имаш проблем и скрий лаптопа,все едно го няма,имаш само настолния и нямаш нет на него,да видят какво е! Като дойде техник,виж какво ще каже и ако не го оправи и каже,че трябва да правиш нещо,кажи му,че нищо не разбираш и ще му платиш на ръка,за да ти реши проблема!Няма да ти вземе повече от 15лв...без пари не става брато,с "пръдня боя не се прави" а защо направо не си вземеш един рутер и да си решиш проблема?
    ex.Мареа ТД100

Коментар

zippo_forever написа:
      Техник съм във фирма , която е доставчик на нет. Ако проблема ти е в MAC адреса , при проба да се свържеш ще ти изпише "проверка на потребителско име или парола ". Това е ако потребителското име , паролата или МАК адреса на компиутара ти са различни от тези запаметени в сървара на доставчика ти. Ако проблема е в лан картата ти или сигнала достигащ до нея, надписат е "Connecting through WAN Miniport (PPPOE)... ". Щом имаш сигнал на лаптопа си , значи очевидно проблема не е в сигнала. Пробвай да си сложиш ЛАН картата на настолният компиутар на 10 мегабита.Това става по следният начин : START > Control Panel > Network connections . Следва десен бутон в/у ЛАН картата > Properties > Configure > Advanced > Link Speeed/Duplex Mode. Като го маркираш и в мениуто от дясно пише "Auto mode". Променяш го на " 10 Full mode" и запаметяваш прозореца. Това е един от вариянтите който трябва да проваш . При нас голяма част от проблемите се отстраняват по този начин. УСПЕХ .
      :D :D :D Много благодариа. Точно така се оправи проблема. Много благодарности и на другите колеги за саветите. Поздрави на всички
      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
      Совалката средно на LPG
      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Не си оправил проблема, а само си го прикрил. Според мен причината е дълъг/повреден/калпав кабел между розетката и суича в този ред. Работа на доставчика е да го установи. Лаптопските карти палят на много дълги кабели, факт. PCI-ките за 10 лв - не.
        Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
        Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
        Ex: Marea 2.4 JTD 2000
        Ex: Brava 1.6 1997
        Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

venioid написа:
          Не си оправил проблема, а само си го прикрил. Според мен причината е дълъг/повреден/калпав кабел между розетката и суича в този ред. Работа на доставчика е да го установи. Лаптопските карти палят на много дълги кабели, факт. PCI-ките за 10 лв - не.
          Верно? Имам 10 левови карти дето палят на 300 метра кабел, но рядко лаптоп ще запали на толкоз. Хайде без крайни мнения. Евтините мрежови карти с чипсети RTL81xx може и да не палят и на 10метра кабел, но пък струват по около 6лв. Мрежовите карти за които аз говоря са Compaq с интелски чипсет, вярно втора употреба са, но работят като слънца.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Е, мисля стана ясно за кои "10 левови" карти говоря. И аз имам една торба Интелки и Броадкоми, за които горенаписаното не важи, въпреки реалната им цена в момента. Просто споделям мнението си за проблема на човека, щото съм се сблъсквал с подобни случаи и то немалко.
            Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
            Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
            Ex: Marea 2.4 JTD 2000
            Ex: Brava 1.6 1997
            Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Колега, до колкото разбрах имаш два кабела чрез които ползваш интернета нали? Не си уточнил тия два кабела към какво са вързани рутер или суич? Принципно грешка 678 най - често означава прекъснат кабел или изгорял/забил суич по трасето. Затова пробвай с кабела чрез който връзваш лаптопа да подкараш и настолния. Ако и с него ти дава 678 явно че проблема не е в кабелите а в невъзможноста на лан картата да засече сигнала. Ако обаче ти дава 678 само с единия от тях а с другия си тръгва нормално на 100 мегабита това означава че кабела в една или друга степен е прецакан и е за смяна или че има забил суич по трасето. Това че си успял да подкараш на 10 мегабита сигнала не е решение на проблема, защото скороста ти се ограничава многократно, ще можеш да сваляш с максимум мегабайт двеста и петдесет к. Друго важно нещо което трябва да провериш е дали лан картата има драйвери които трябва да се инсталират, понеже в network connections може да ти показва вградената лан карта и за това като вкараш кабела в новата да ти показва X понеже гледаш вградената в която няма кабел, а новата не се показва заради неинсталирани драйвери.

Коментар

пардон,ама темата е отпреди два месеца и колегата е казал,че го решил,май не четеш?абе всички ли спазвате прилежно наръчника на начинаещия форумджия
                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                X