Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на стъкло . За колко време ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на стъкло . За колко време ?

Колеги някой сменял ли е скоро стъкло (предно) . Интересува ме за колко време долу-горе става цялата процедура и дали трябва да е сухо времето няколко дена след това Също така , понеже колата е с каско , застрахователя ми каза , че трябва да се напише фактура от скъкларската фирма , т.е до колкото разбрах трябва да платя , а после да ми преведат сумата За хората от ВТ , пратиха ме в сервиз Таврия
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Re: Смяна на стъкло . За колко време ?

RoMeO_156_GTA написа:
    Колеги някой сменял ли е скоро стъкло (предно) . Интересува ме за колко време долу-горе става цялата процедура и дали трябва да е сухо времето няколко дена след това Също така , понеже колата е с каско , застрахователя ми каза , че трябва да се напише фактура от скъкларската фирма , т.е до колкото разбрах трябва да платя , а после да ми преведат сумата За хората от ВТ , пратиха ме в сервиз Таврия
    Аз сменях предно стъкло , като смяна е 20минути но след това колата трябва да стои поне 2ч. ако е над 20градуса в покой. При студено време 3-4-5ч. зависи , но и самото силиконово лепило си има температурен диапазон на употреба. За сухо време не те интересува важно е да него миеш поне ден след това , не че ще пропусне вода а самите физически действия при миенето са опасни. Или обобщено на новозалепеното стъкло му трябва покой зада се втвърди лепилото в дълбочина зада е качествено залепването.Успех.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

При мен го залепиха миналия март месец, изчаках около 3-4 часа. Като отидох да я вземам колата беше навън и си валеше доста силен дъжд. Но никъде не капе
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Най-добрия вариант е, колата през деня да не ти трябва.Аз сменях още на следващия ден, след като купих Дедрата предното стъкло - беше пукнато при покупката - оставих колата сутринта в стъкларницата, и я взех след работа.Стъклото беше хванато с две ленти хартиено тиксо (или нещо подобно), което ми казаха да махна чак на другия ден. Така и направих.Нямам проблеми с течове и подобни.Има една подробност - преди да ти сложат стъклото - поискай да го видиш - това, което ще ти слагат. Огледай го добре, гледай през него от различни ъгли. Стъклата, които слагат понякога имат дефекти, като различни "течове" на стъклена маса. На пръв поглед не се забелязват, но като ти го монтират в колата, гледайки през него, образите почват да се кривят, което е страшно неприятно.На бившия ми шеф на Мерцедеса му слагаха 2 стъкла (с неизвестен производител), и двете бяха дефектни, накрая за тяхна сметка сложиха оригинално немско, което по принцип беше почти 2 пъти по-скъпо. В крайна сметка шефът ми получи оригинално стъкло на цената на фалшивите...

Коментар

Тедо сервиза "Таврия" са май най-добрите тука, не са те пратили на грешно място, но не знам какво стъкло ще ти слагат, ако е китайско или турско огледай добре, защото може да се получават изривявания или да стой мазно между пластовете. Огледай го по възможност преди да са го сложили, за да си спестиш един демонтаж в случай, че е некачествено.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря ви за съветите . Не се бях сетил да погледна през различни ъгли за изкривявания на образа :D

Коментар

Re: Смяна на стъкло . За колко време ?

Atanas71 написа:
              Аз сменях предно стъкло , като смяна е 20минути но след това колата трябва да стои поне 2ч. ако е над 20градуса в покой.
              хм.... намерих телефон на сервиза и ми казаха че трябвало да седи в покой 6 или 8 часа (забравих колко точно) . Явно пак ще се поотложи смяната .... Наистина китайски предлагали ....

Коментар

А някой може ли да пише за протокола къде точно е този сервиз Таврия?

Коментар

http://tavria-autobg.com/index.php/contact.html
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

fuoco написа:
                    Тук има и карта http://www.tarnovo-avto.net/index.php?linkID=638 , но става въпрос за ВТ , а гледам че си от София Казаха ми към 140 лв с монтажа , като стъклото има в горния край зелена ивица

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                      fuoco написа:
                      Тук има и карта http://www.tarnovo-avto.net/index.php?linkID=638 , но става въпрос за ВТ , а гледам че си от София Казаха ми към 140 лв с монтажа , като стъклото има в горния край зелена ивица
                      Това стъкло е турско и без да се обиждат някои колеги не струва. При вносителя идва на 48лв. Не ме питай те откаде знам Няма нищо общо с оригиналното освен размерите , двупластово е и с тази зелена лента много немско изглежда . Аз отказах да слагам такова и сложих втора употреба оригинално. Предложиха ми испанско до 10 дена но неможеше да чакам. Иначе в Булстрат ми изплатиха щета 186лв. без да им представям фактури и касови бележки. Ако ти предложат испанско на 180лв.с монтажа , вземай го. В пъти е по-добро качеството от този буклук със зелената лента Успех.
                      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Китайско ... турско .... и двете не ми вдъхват доверие Питах за друго , но казаха че само такова имали , ще питам за поръчка на испанско тогава . Поне продавачката си призна , че камъчетата не им прощават Аз съм в Уника и ме пратиха в конкретния сервиз , че работели уж само с тях във ВТ . А и искат фактура , иначе не давали пари ..Добре че е форума , да разбера истината За сега ще си карам така май , не е много пукнатото

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                          fuoco написа:
                          Стана ми ясно от картата, мерси. В София съм, но съм роден в Търново и от време на време ходя в тази посока.

Коментар

Atanas71 написа:
                            Предложиха ми испанско до 10 дена но неможеше да чакам. Иначе в Булстрат ми изплатиха щета 186лв. без да им представям фактури и касови бележки. Ако ти предложат испанско на 180лв.с монтажа , вземай го. В пъти е по-добро качеството от този буклук със зелената лента Успех.
                            Пак съм аз Питах ги за испанското и ми казаха наистина , че до 10 дена ще дойде , но струвало 174 лв и отделно 50 лв монтаж А ако искам фактура , още 20% Така като го смятам излиза 270 лв , надали застрахователя ще ми одобри фактурата

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                              Atanas71 написа:
                              Предложиха ми испанско до 10 дена но неможеше да чакам. Иначе в Булстрат ми изплатиха щета 186лв. без да им представям фактури и касови бележки. Ако ти предложат испанско на 180лв.с монтажа , вземай го. В пъти е по-добро качеството от този буклук със зелената лента Успех.
                              Пак съм аз Питах ги за испанското и ми казаха наистина , че до 10 дена ще дойде , но струвало 174 лв и отделно 50 лв монтаж А ако искам фактура , още 20% Така като го смятам излиза 270 лв , надали застрахователя ще ми одобри фактурата
                              Защо не попиташ застрахователя!Ако става си сложи по-скъпото!А аз лятото сменявах на Пунтото стъклото!Отидох тука при познат представител на Кобра!Питам го какво да правиме и какви стъкла има тои вика турски и китаиски и за това на теб няма да ти сменя стъклото ходи при друг да знам че не съм те излъгал аз или си купи оригинално 2-ра ръка!Взех си от едно пунто с удар отзад оригинално и всичко със смяна ми доиде 128лв!Момчето ми е много партия и вика че били много некачествени турските и китаиските ако не били криви то след година-две ставали на балончета!Тва ми обясни тои а не вярвам да ме излъже.Успех със смяната! :DP.S. Даже ми показа такива дето са станали на балончета а разправя че ги е монтирал преди това и после хората пак идват да си ги сменяват с оригинални защото им е изтекла гаранцията и няма спасение
                              Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                              Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                              Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                              Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Working...
                              X