Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Автомобил вървящ с вода.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Първо - за "разбиването" на водната молекула на водород и кислород е необходима доста енергия. Едва ли само от топлината на димните газове на колата това може да стане.Второ - ако колата върви на водород (а не на вода - това е глупост), то трябва целия двигател да е от неръждаеми материали (напр. хромирана стомана), както и целия изходящ тракт. Иначе за 100 км всичко ще ръждяса, а за 1000 -ще се разпадне от високотемпературна корозия.Водородни коли има, и то не малко. Ако ставаше толкова лесно , в гаражни условия, директно с вода - нямаше да хвърлят милиони да правят водородни клетки.Но, в този свят нищо не ме учудва. Кой знае - може пък да са успели хората.
    И трето - много важно: Водород не се получава в домашни условия и най-вече не се съхранява в туба или лейка защото доколкото знам, ако водород в свободно състояние се смеси с въздух става много яка бомба........т.е. нищо не остава в близък периметър.
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Коментар

Нефта е на изчерпване , след 50-60 години съвсем ще е намалял , така че водородните автомобили ще са повече , но водородните двигатели за сега са много скъпи , пък четох че са "вечни" нямало да се нуждаят от ремонти , но има един проблем веодорода е лесно избухлив , като се справят с безопастноста тогава ше си купя такава кола :D

Коментар

"Рано е за подробни резултати. Доскоро шкодата нямаше платена гражданска отговорност и не можеше да се движи. По време на първия експеримент избирахме по-малки улички, за да не ни спре КАТ. Сега всички дължими такси са платени. Започваме нов етап от проучванията. Ще сложим по-големия резервоар и тръгваме към морето. Само така ще разберем как наистина действа водата върху бензиновия двигател",
        Това звучи несериозно.Епохално откритие ... на базата на шкода без гражданска,в статия по нета... Ех тея мармоти и тоя шоколад бе!

Коментар

Абе то тая статия беше от 168 часа още преди 4-5 месеца сигурно,не че това променя с нещо нещата.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

tyson написа:
            И аз мисля, че не е толкова невъзможно да се реализира, но за съжаление или ще му платят за доживотно мълчание или ще го убият
            Хм, на фона на намаляващите петролни запаси не е нужно да убиваш бялата лястовица - по-добре е да я позлатиш и да си запишеш патента на свое име, а после - само да си прибираш кинтите. А по темата - според мен - това си е поредната гърчава статия писана от болен за слава мозък от "168 часа"... Няма начин ДВГ да "гори" вода - просто водата няма какво да и се изгаря. А както по-горе Immortal писа - за да се "разпадне" водната молекула трябва доста по-голяма енергия от тази, която пък ще се получи от супер неефективния ДВГ на Шкода 120Е . Е, да не забравяме, че в схемата има и "магнитно ядро", чиято цел е да подпомогне термо-магнитния процес и да го превърне в "термо-магнитно ядрен" Тъпото е, че статията не е и виц - прекалено дълга е, не е и научна фантастика, защото няма наука (чудно как си спират газта/бензина всички шофиращи на газ) ...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Единствената смислена част в случая е, че благодарение на ниското КПД на бензиновия двигател се отделя много топлина, чиято енергия едва ли не използват за разлагане на вода. След това горенето на водород е ясно. Идеята е интересна.

Коментар

fuoco написа:
                Единствената смислена част в случая е, че благодарение на ниското КПД на бензиновия двигател се отделя много топлина, чиято енергия едва ли не използват за разлагане на вода. След това горенето на водород е ясно. Идеята е интересна.
                Кое и е интересното на идеята? Хайде пак вникни - хората искат да карат едва ли не само на вода
                Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                  fuoco написа:
                  Кое и е интересното на идеята? Хайде пак вникни - хората искат да карат едва ли не само на вода
                  Разлагат водата с електричество, не с топлина. Електролиза.

Коментар

naskobg написа:
                    jenshen73 написа:
                    fuoco написа:
                    За електролизата трябва електричество, енергия демек, а за получаването му пак трябва енергия - механична. Искам да седнеш и да посмяташ как може да стане. Опс, забравих - двигателя е водно-магнитно-ядрен
                    Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                      naskobg написа:
                      jenshen73 написа:
                      fuoco написа:
                      За електролизата трябва електричество, енергия демек, а за получаването му пак трябва енергия - механична. Искам да седнеш и да посмяташ как може да стане. Опс, забравих - двигателя е водно-магнитно-ядрен
                      Не се заяждам, така че ако обичаш не се заяждай и ти. Просто това им четох в сайта.

Коментар

Ако се разровите още малко ще откриете, че отдавна, ама много отдавна това изобретение е факт.Изобретателят е българин, но след като е дал гласност на изобретението си е загинал в автомобилна катастрофа.Съвпадение? Не мисля.Ако потърсите в нета ще видите и косачки за трева работещи на този принцип.Има и клипчета.Разберете едно - когато от едно нещо не могат да се изкарат кинти или поне още не е съобразено как то не вижда бял свят.И кой по-точно петролен магнат ще е очарован от идеята да изгуби милиарди, щото разбираш ли било открито евтино и екологично гориво?Ще се съберат на конференция с останалите ояли се магнати и ще решат проблема по най-стария метод:Има човек - има проблемНяма човек - няма проблемГрозно? Да и не само, но докато властват икономически интереси ще е така до края на света...
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

За първото - и кой е този българин, помогни ни де. След като го знаеш сподели. В кой вестник чете за него?Второ - клипчета от Youtube са наистина мноооого достоверни.Трето - брех, тия петролните магнати най-големите гъзари бре. Аз съм сигурен, че ще се намерят поне 100по-големи тарикати, дето с удоволствие ще искат да им го набият отзад.
                          Ex Fiat 126P
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Колега Trace, въобще не подценявай петролния бизнес. Нещата там са МНОГО дебели.

Коментар

Гледайте тези клипчета .....Не ми изглежда толкова трудно... http://www.youtube.com/watch?v=J9iWa...AWcGe8rL8&NR=1
                              BMW E90 320D
                              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

naskobg написа:
                                Колега Trace, въобще не подценявай петролния бизнес. Нещата там са МНОГО дебели.
                                Хич не ги подценявам, просто не вярвам в конспирации.Нещата винаги са по-прости отколкото си мислим.Тук бях написал, защо не вярвам на подобни глупости, ама решихвпоследствие да не се хабя толкова. Само едно ще питам:Според списания, интернет и т.н. оставам с впечатление, че най-малко 1000 човека по света са запознати с тази технология - защо мам.. му са живи още?Патроните ли свършиха? Не?Ами защо тогава още не е видяла бял свят тая "top secret" технология?Защо може да пуска клипове по нета, ама не може да отиде до патентното бюрои да почне производство? И в двата случая рискува живота си , нали ?Просто - защото я няма таз технология. Емо - убеди ме п.с. Това за кола движеща се с вода не е ново. Имам една книга, за съжаление не сесещам за името сега, трябва да я потърся, която е точно за разни измамници и разни афери (документална е).Тук по спомен ще разказвам, може нещо да не е точно. Та още в края на 19 или началото на 20 век (което е странно, тогава петрола трябва да е бил супер евтин), се появява кола движеща се с вода.Естествено след разследване всичко се изяснява, но явно опитите да ни излъжат имат последователи.п.с. за петрола може да прочетете тук, има интересна статия. За съжаление наводнение ми погуби списаниятапреди да ги сканирам всички. Ако някой има броеве със статията "Вечните огньове на Персия" и може да ги даде за ден-два да пише.http://trace.data.bg/p/files/AutoBil...3%20br.5%20May
                                Ex Fiat 126P
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Working...
                                X