Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за колите с десен волан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги ,много се спори по тази тема - "опасни ли са колите с десен волан????". аз лично смятам с камера или без камера за изпредварване тези коли са опасни който каквото ше да си разправя.много хора си ги накупиха че са на половин цена и всеки вика свиква се ,даже по яко да се кара така Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 .та то ако беше така бай тошо щешеда направи движението както е в великобритания а не като в русия и др нормални държави .по статистита катастрофите при изпреварване на коли с десен волан са се овеличили двойно само за 1 година.представете си колко народ е измрял по пътя заради някой мизерник дет неса му се давали 1000 лв за обръщане на волана ,въпреки че + тях пак щешед а му е по евтина колата отколкото да е купи с ляв волан. а от кат казват че 90 на 100 от българите нямат и камера за изпреварване ,не да идат да си обърнат дирекцията на волана,камери нямат ,за което им свалям шапка Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 всяко изпреварване е игра на руска ролетка с 3 патрона в барабана на пищола .ДАНО ДА ГИ ЗАБРАНЯТ ТИЯ АНГЛИЙСКИ КАЛЯСКИ

Коментар

А обръщането е друга тема. Части сбирщайн, най-често втора употреба, при бай Пешо или който и да е друг там, с флекс, оксижен и с бойното заклинание "Е сега ти видях сметката" обърна дирекцията. Нищо, че може да е малко накриво с повече луфтове, или че ръждата ще дойде след първата зима. Важно е отвън да е лъскаво и съседът да завижда, а ще мисли после.
      Lupo - The Monster
      Е83 3D

Коментар

1115 написа:
        Защото много от шофьорите в БГ са опасни и сега качени на тези коли.....мале мила.Пред офиса видях как се паркира джип с десен волан. 1...2мин вместо 10сек.
        Както и колежжката ele отбеляза, но ситуацията някаква по-особена ли е била, че онзи се е мъчил толкова? Иначе ако е нормално паркиране, не виждам какво би било чак толкова по-трудно Категорично трябва да се забрани регистрирането и вноса на коли с десен волан, според мен, като една от причините е че щоом някой внася такава кола, значи иска да мине евтино, значи няма да си направи труда да си смени фаровете, а те са с ляв наклон.... ------_____------_____ , вместо с десен:_____/------_____/--------

Коментар

ogi28b написа:
          1115 написа:
          Защото много от шофьорите в БГ са опасни и сега качени на тези коли.....мале мила.Пред офиса видях как се паркира джип с десен волан. 1...2мин вместо 10сек.
          Както и колежжката ele отбеляза, но ситуацията някаква по-особена ли е била, че онзи се е мъчил толкова? Иначе ако е нормално паркиране, не виждам какво би било чак толкова по-трудно Категорично трябва да се забрани регистрирането и вноса на коли с десен волан, според мен, като една от причините е че щоом някой внася такава кола, значи иска да мине евтино, значи няма да си направи труда да си смени фаровете, а те са с ляв наклон.... ------_____------_____ , вместо с десен:_____/------_____/--------
          а за това с фаровете несъм се замислял. значи на всички коли с ляв волан лявия фар е свален по на долу от десния ,а на тия бараки с десен волан десния фар,следователно левия ви вади окото докото се разминавате Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 и вие не виждате велосипедиста който кара в щарпата и след 2 месеца сте в затвора на топло за 5 -10 години заради икономийките на бай ганьо.ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВФИТЕ ,А ЗА НЕСПЕ4ЕЛИЛИТЕ - ОПИТАЙТЕ ПАК

Коментар

ogi28b написа:
            1115 написа:
            Лошото е че автоморгите се напълниха с автомобили внос от Англия и предлагат въпросните фарове за продажба. Автомобил влизащ от Англия в Континентална Европа задължително трябва да е снабден със специални лепенки на фаровете нещо което в България не съм виждал освен на един автомобил каран от англичанин. Според мен трябва при възникване на ПТП с автомобил с десен волан вината да я отнася шофьора му без значение на ситуацията.

Коментар

stenli написа:
              Според мен трябва при възникване на ПТП с автомобил с десен волан вината да я отнася шофьора му без значение на ситуацията.
              И аз съм много против тези автомобили, ама чак пък винаги в него да е вината... Ако ти отидеш в Англия с твоята кола и някой те натряска докато седиш на светофара мисля няма да си съгласен ти да си виновен затова, че си с ляв волан, нали?
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

stenli написа:
                Според мен трябва при възникване на ПТП с автомобил с десен волан вината да я отнася шофьора му без значение на ситуацията.
                да тва е малко пресилено ,но може пък да му трошат капачките на краката с бухалка ( ) или пък да отнася сериозна глоба .ако колата е транзит през бг или пък собственикът не е български гражданин или няма постоянно пребиваване в бг може да си кара .ама за ганьовците яко глоби и шамари

Коментар

gari_brasna4a написа:
                  а за това с фаровете несъм се замислял. значи на всички коли с ляв волан лявия фар е свален по на долу от десния ,а на тия бараки с десен волан десния фар,следователно левия ви вади окото докото се разминавате Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 и вие не виждате велосипедиста който кара в щарпата и след 2 месеца сте в затвора на топло за 5 -10 години заради икономийките на бай ганьо.ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВФИТЕ ,А ЗА НЕСПЕ4ЕЛИЛИТЕ - ОПИТАЙТЕ ПАК
                  Твърде песимистича прогноза, но е много близо до реалността.Колегата stenli kato kaza - напоследък наистина има страшно много коли с "ляво" насочване на фара, и с ляв волан. Явно са английски фарове купени от морга, а водачът или не му прави впечатление, или се чувства леко пре===, и не му се дават пак пари. Жалко че контролът на техническия преглед е толкова занижен.

Коментар

Вече почти всяка 10-та кола в нашия град е с десен волан Има и много бусове с десен волан, и това става вече прекалено... И на всичкото отгоре има много коли в мобилето които са били с десен волан и сега се предлагат за продан с обърнат... Ето една такава. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...lsПознах я по 2 признака че е обръщан волана, понеже имам такава само че кабриолет. Там където трябва да са копчетата за багажника и капачката за бензина няма нищо, защото не са ги преместили на шофьорската врата. Също отзад стопчето за мъгла и светлината за задна са огледално разположени. 100% англичанка е бил този Битъл Според мен е редно в обявите продавачите да казват че е обърнат волана...

Коментар

Ние веднъж не спорихме ли за това в друга тема?Както ele на първа страница е казала - няма начин да се избегне вносът на такива коли. Дори и да забранят регистрацията на коли с десни волани, нищо не пречи да си ги карат с британските номера. Ако колата си струва - просто отиваш на острова, регистрираш се на нечий адрес (всеки има поне по един приятел там), изчакваш 2 седмици да ти излязат документите и си регистрираш колата там. Данък собственост няма, пътен данък се плаща само ако караш колата на територията на ВБ, застраховката си я правиш тук, за прегледа си пасуваш и си цар. Имам комшия, който от 10 години си кара тук едно Опелче (Воксхол) и няма проблеми. Беше женен за англичанка, разведе се и си дойде с колата. От тогава си е с британските номера (и десния волан). Има си лепенки на фаровете.Карал съм за кратко такава кола - свиква се на десетата секунда - за скоростния лост и разположението на платното. Изпреварването е проблем, който се решава, както по-горе сте се сетили - с огледала или камера. Свиква се и на огледалата да се преценява разстоянието. Като го правиш всеки ден се свиква.Мои приятели в Англия са там с българските си коли - и те нямат проблем там.И малко не по темата - Много е интересен случая със Швеция - през 1967 год. обръщат движението си от ляво на дясно - т.е. от британски тип към европейски. Интересен факт е, че и преди да обърнат движението, т.е. когато са карали в ляво, колите им са били с леви волани. А в деня (по-скоро сутринта) на обръщане на движението по закон е станало следното : в 4:50 цялото движение спира на място. В 5:00 вече започва от дясната страна на пътя. Няколко месеца след това има строго ограничение на скоростта, за да няма инциденти "по навик". Чак след няколко месеца се възстановяват нормалните ограничения за скоростта по пътищата.А скоро излез една статия, че хванали един дядо да си кара в ляво все още. Човека живеел някъде в гората до някакво село и много рядко се качвал да кара кола, само когат му се наложило да ходи до близкото село. Та тръгнал той към някакъв град наскоро, и си карал в ляво. Чак в града го спряла полицията. Обяснил, че никога не е чувал, че движението е обърнато

Коментар

Това за Швеция е много интересно наистина. Представяте ли си как все ще има някой не чул не разбрал и ще бичи яко в насрещното и ще се ядосва на другите
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
                          А скоро излез една статия, че хванали един дядо да си кара в ляво все още. Човека живеел някъде в гората до някакво село и много рядко се качвал да кара кола, само когат му се наложило да ходи до близкото село. Та тръгнал той към някакъв град наскоро, и си карал в ляво. Чак в града го спряла полицията. Обяснил, че никога не е чувал, че движението е обърнато
                          Хората в Сибир от 1917 насам взривяват влакове щото не знаят, че ВОСР е свършила, така че и този швед не ме учудва
                          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                            Хората в Сибир от 1917 насам взривяват влакове щото не знаят, че ВОСР е свършила, така че и този швед не ме учудва
                            Tи не си човек бе. Ша се напикая от смях.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Това за Швеция го знаех, но не в такива детайли.Всъщност то е и единственото ценно в тази тема.Добре де - и факта относно фаровете Темата започва да прилича онази с фаровете и за това какви безумци и безсъвестни типове (убийци неедни) сме ние - тези, които не откриват този толкова важен и неоспорим фактор за безопасността на движението, какъвто е задължителното шофиране на фарове и през светлата част от денонощието! П.С: И пълния текст на вица:
                              Влак дерайлира в Сибир. Двама московчани се спасяват по чудо и шест дни треперят от студ. На седмият ден ги открива стар сибирянин с брада и пушка:- Откъде сте момчета?- От Москва.- И какво става с революцията?- Коя революция?- Тази която започнахме през 1917-та година?- Охо-о-о, тя победи. След това социализъм, комунизъм, перестройка. Сега вече строим капитализма.- Абе, хора, защо не съобщавате тук? Ние още влакове взривяваме!
                              Евъргрийн Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

style34 написа:
                                Това за Швеция е много интересно наистина. Представяте ли си как все ще има някой не чул не разбрал и ще бичи яко в насрещното и ще се ядосва на другите
                                Ето пълният текст на статийката, която ви преразказах накратко:http://www.volvoclub.org.uk/history/...бърнете внимание на снимката, в 04:50 колко хора и коли има на улицата Като остатък от тогавашното време - влаковете в Швеция при двойни линии се движат в ляво и днес.

Коментар

Working...
                                X