Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата, има ли такава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е не. Не съм съгласен. Града беше заринат от боклук, а ми твърди че нямало криза, айде де на кого ги приказва? Другите градове са определено в пъти по-чисти от София.Проблема с боклука не е от вчера, Бойко го праща в Цалапица, после в Силистра и в крайна сметка проблема си седи. И въобще Бойко не се напъва да го решава, щото ще става премиер за какво да се зори.А Станишев какво го погвате като че ли ги е изял парите човека, поне нещо добро е направил, почистил е един занемарен град. Докато на Бойко тактиката е да организира протести на полицаиите. Да беше измислил нещо по умно.

Коментар

Митак, ехх...детенце си ти... Ама как да ти го обясним а?

Коментар

Аз не мога да разбера защо съзирате някакъв план за дискредитиране на Бойко. Ами той и без такъв план досега е доказал, че няма нещо, с което да се е захванал, да го е довел до успешен край. Няма такова мрънкало като него, но вече всяка негова поява по телевизията предизвиква по-скоро насмешка. Дори и Иван Костов имаше добър период през годините, когато е в политиката - периодът, когато една година след изборите, на които дедо Симеон му би шута еди-къде си, си мълча. Бойко засега няма дори и такъв положителен период, когато мълчанието е злато.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз не мога да разбера защо съзирате някакъв план за дискредитиране на Бойко. Ами той и без такъв план досега е доказал, че няма нещо, с което да се е захванал, да го е довел до успешен край. Няма такова мрънкало като него, но вече всяка негова поява по телевизията предизвиква по-скоро насмешка. Дори и Иван Костов имаше добър период през годините, когато е в политиката - периодът, когато една година след изборите, на които дедо Симеон му би шута еди-къде си, си мълча. Бойко засега няма дори и такъв положителен период, когато мълчанието е злато.
          Абсолютно си прав! Ама обясни им го на колегите за които хората които като мислят различно от тях за деца, цигани или 70 годишни.

Коментар

Tornado написа:
            van_dal написа:
            Не знам какво смятате вие, ама аз смятам да хващам гората. Сега в събота ходихме на село на 15км. от града, на следващия ден се качвам в колата и прозорците чисти. В Търново като е паркирана на улицата и седна сутринта веднага пускам чистачките, че нищо не се вижда пт прахоляк, а дори сме на закътано място уж.
            Зависи и кое е селото.По нашата улица във селото постоянно има преминаващи автомобили и е като автомагистрала.Никой не спазва ограничението на скоростта и се вдига доста прах.
            Селото е Велчево след Присово посока Капиновския манастир и минават доста коли на моменти, но до 10 коли на час в най-натоварения момент, а къщата е точно до пътя. Просто самия въздух е чист, няма толкова прахоляк, а и природата и почвата поемат, докато сградите в града не поемат нищо.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Митак, аз не съм казал че си циганин. Под ’циганско мислене’ имах предвид една отличителна черта на тоя етнос, с която незнам дали си запознат. Примерно наемеш циганин да ти свърши работа за три дни, като всяка вечер му даваш 20лв. Той идва първия ден, вечерта взема парите, на другия го няма. Отиваш да го търсиш и го намираш чакарака в двора с чаветата, ядат кебапчета. Една стотинка да има в джоба - не мисли за утре. Затова ако не знаеш да ти кажа - на циганин се плаща след като свърши ВСИЧКАТА работа. Та аз под циганско мислене имах предвид точно това, днеска нека е чисто, па утре - голям праз.Айде да те питам нещо. Примерно аз стана министър председател. И обявя криза в пенсионното осигуряване. И създам кризисен щаб и раздам на пенсионерите по 3000лв пенсия. После обявя криза в заплащането на държавните служители. И им дам 8000лв заплати. А на студентите - 5000лв стипендии, щото и те в криза. А на всички останали - по 10000лв на калпак, да не чувстват световната икономическа криза. Ти доволен ли ще си? Ако да - значи си детенце, мислещо 5 минути напред, ако не - то тогава защо си доволен от решението на Серго за боклука?Обърна ли внимание, че в решението на правителството се предвижда впоследствие парите които се дават сега за чистене да се вземат от общината? Т.е. правителството харчи, общината плаща. Ето аз как виждам нещата. С примерни цифри. Пощистващите фирми искат 1000лв (пак казвам - примерно) за да чистят на ден. Бойко им дава 500лв/ден, защото реално толкова струва. Почистващите фирми спират да чистят, София се зарива. Идва Серго, обявява извънредно положение и почистващите фирми почват да чистят, като го таксуват 2000лв/ден. Които после Серго взема от общината. т.е. от твоя джоб. Серго с чужда пита помен прави. Питаш защо Бойко преди искал помощ, па сега реве че я получава. Веднага ти казвам. Защото Бойко искаше държавата да си помести дебелия тромав гъз и да раздвижи маститите си мързеливи чиновници и да почне да одобрява нужните документи за строеж на завод и за правене на нови депа. Защото Бойко примерно разбира че еди къде си може да се направи депо за боклук, подава съответните документи в разни министерство на околната среда и други подобни и почва да ЧАКА. Ти имал ли си работа с администрацията? Там ЧАКАШ, а ако посмееш да ПРОТЕСТИРАШ ти дават урок, що - щото могат. Бойко не е казал ’Пратете ми хора да чистят боклука’. Има една голяма разлика с предишните избори. Преди години Костов в арогантността си и за миг не допускаше, че царя може да го бие. И затова остави нещата на самотек. После царя си въобразяваше че народа е много доволен - и той загуби. Сега БСП и Серго са прекрасно наясно че следващите избори ще са много трудни и вероятно ще ги загубят - затова се борят като бесни кучета, не подбират средствата и на бас се хващам че отсега залагат подводни мини за следващото управление.Отвори си очите и не се оставяй да ти промиват мозъка с евтини трикове. Мисли.

Коментар

ls1 написа:
                Ето аз как виждам нещата. С примерни цифри. Пощистващите фирми искат 1000лв (пак казвам - примерно) за да чистят на ден. Бойко им дава 500лв/ден, защото реално толкова струва. Почистващите фирми спират да чистят, София се зарива. Идва Серго, обявява извънредно положение и почистващите фирми почват да чистят, като го таксуват 2000лв/ден. Които после Серго взема от общината. т.е. от твоя джоб. Серго с чужда пита помен прави.
                Само дето се оказа, че на новите фирми заплащането е по-високо отколкото на Новера.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

sugarboy написа:
                  Ами той и без такъв план досега е доказал, че няма нещо, с което да се е захванал, да го е довел до успешен край.
                  А кой е доказал обратното??? Не защитавам Бойко. Едно е ясно на всеки здраво мислещ човек - който и да ни управлява нищо няма да се промени. Всичко вече е така обвързано и зависимо от мафията, че или си с тях или те няма. Каузата е обречена.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Май не си наяссно с доста неща:
                    Питаш защо Бойко преди искал помощ, па сега реве че я получава. Веднага ти казвам. Защото Бойко искаше държавата да си помести дебелия тромав гъз и да раздвижи маститите си мързеливи чиновници и да почне да одобрява нужните документи за строеж на завод и за правене на нови депа. Защото Бойко примерно разбира че еди къде си може да се направи депо за боклук, подава съответните документи в разни министерство на околната среда и други подобни и почва да ЧАКА. Ти имал ли си работа с администрацията? Там ЧАКАШ, а ако посмееш да ПРОТЕСТИРАШ ти дават урок, що - щото могат. Бойко не е казал ’Пратете ми хора да чистят боклука’
                    И тебе мрънкащия Бойко те е заблудил. Когато някой има инвестиционни намерения и иска да строи нещо от къща до завод за боклук, депо и квото си щеш. Се изготвя проект и го внася за одобрение от ДАГ ( дирекция по архитектура и градоустройство в Столична община) и от там му издават разрешение за строеж, ако проекта е предварително съгласууван със съответните институции. Така че не ми обяснявай на мен колко пъти Бойко е искал да построи завод и от държавата му отказват. А много ясно че ако проектът не съответсва на нормативната база няма да бъде съгласуван от институциите. Така че да си направи сносен проект, да го вкара в ДАГ, да го съгласува с МОСВ и стига е хленчил. Ако всичко е окей ще мине.Освен това много ясно че след като Бойко неможе да си пребере боклука, държавата ще се намеси, няма да се спъваме в боклуци и да тънем в мизерия. И естествено че общината ще плати, защото тя събира такса смет. От къде Бойко ще знае колко струва събирането на боклук дане би да е събирал? Обявява се конкурс и печели фирмата с най-добра оферта. Много или малко това е по закон. Сравненията ти с пенсиите са повече от неуместни!!! Незнам дали се усети?Определено си личи че си му фен. След като му изтече мандата на Министър прецедател ти ще бъдеш разочарован както и всички други гласували занего, както Ви разочарова и царя. ама не си признавате.Сещам се как Бойко обещаваше да носи чували с боклук на гръб ако кризата се задълбочи. Ха ха ха смешник!!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

Не, не съм му фен на Бойко. Но ме дразнят профанските номера на Сергей.Аз на никой не съм фен, за съжаление. На мнение съм, че тоя народ си заслужава точно ей такива управници.

Коментар

mitakkk написа:
                        .......Определено си личи че си му фен. След като му изтече мандата на Министър прецедател ти ще бъдеш разочарован както и всички други гласували занего, както Ви разочарова и царя. ама не си признавате......
                        А ти доволен ли си от управлението на БСП, от което и да е тяхно управление?

Коментар

Оределено Станишев е в пъти по добър от Борисов

Коментар

Колега, ти не си наясно с много неща. От един кмет зависи много малко - има си общински съвет, който гласува. Няма кмет, който да знае колко струва изхвърлянето на боклука - Изхвърлянето на боклука става след конкурс и печели този, който предложи най-малко (по принцип, в действителност печели някой, който е на някой човек). Има два сценария: 1. ако конкурсът е спечелен честно и е избран най-евтината оферта, обикновено заложените пари не са достатъчно за редовно сметосъбиране - започват проблемите и градът е мръсен, защото никоя фирма не може да работи на загуба. 2. Ако е спечелил накой, който е човек на някой - тогава се дават огромни пари за същия резултат, както горе. С две думи, докато не започнат да се избират фирми с реални оферти, никога няма да има чист град. От друга страна, не е кметът този, който отговаря за това кой ще спечели търга, нито този, който гласува бюджета. Кметовете в България нямат много власт, могат да дават идеи, но ако тези идеи не се гласуват от общинския съвет - ще духат супата.Затова, колега, много си назад с материала. Построяването на завод също не зависи от кмета, а самото му построяване е един изключително дълъг период - поне 3-4 години за избиране на терен, одобрение, проекти, обявяване на обществена поръчка и започване на самото строителство. Нищо в управлението не е толкова просто, както ти си мислиш. Затова, вместо да плюеш Борисов, може да се обърнеш назад да видиш какво другите кметове са направили за София - аз не помня някой от предишните да се е появявал поне с някакви идеи. Вина в случая имат тези, които са подписали договора с Новера, ако един договор не е издържан, естествено, че никой няма да се напъва да го спазва. А в случая, с цялия театър около кофите с боклук се цели единствено и само подобряване на рейтинга на дадена политическа сила с цел грабване на заветните евтини кебапчета, щото с евтините кебапчета идват и много екстри. Просто гледаме как Станишев хвърля помия върху Борисов, който не си оставя магарето в калта и хвърля обратно.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ако трябва да избирам между Станишев и Борисов ще избера никой от двамата. Но определено предпочитанията са ми към Борисов - най-малкото защото като го питат - отговаря, Станишев съм го гледала само веднъж в едно предаване, водещата буквално се изнерви, защото първо не млъкна с хваленето на собственото си управление и второ, не отговори на нито един въпрос - непрекъснато увърташе, та да стигне до това както правителството му било направило, което даже и не беше тема на дискусията.
                              peho написа:
                              А ти доволен ли си от управлението на БСП, от което и да е тяхно управление?
                              Колегата явно е върл привърженик на БСП. Много ще ми е интересно да знам как управлението на Станишев е повлияло на живота ти (за колегата mitakkk е въпросът)- сигурно живееш модерно, в ново жилище, без кредити, с прекрасна работа и заплата поне 2000 и ходиш на почивка и лято и зима?????
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

mitakkk написа:
                                Обявява се конкурс и печели фирмата с най-добра оферта.
                                Кой печели викаш? Аз си мислех, че може да спечелят само хора, които карат коли за над 1 милион евро. Явно много се печели от боклук. И между другото се пише "председател"
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X