Казват, че хора, които практикуват ( работят със заплащане ) хобито си са истински щастливци. Аз лично не се оплаквам от моята работа, но за съжаление тя няма нищо общо с "извънкласните" ми интереси. От хобито си не мога да печеля, а работата ме е обсебила отвсякъде. Чувствам се зает и нерадостен на работното си място...Любопитен съм, има ли щастливци във форума ?... Ако има - от сега им казвам, че приятелски им завиждам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На кой работата му е хоби ?
Collapse
X
-
Re: На кой работата му е хоби ?
ntodorov написа:Казват, че хора, които практикуват ( работят със заплащане ) хобито си са истински щастливци. Аз лично не се оплаквам от моята работа, но за съжаление тя няма нищо общо с "извънкласните" ми интереси. От хобито си не мога да печеля, а работата ме е обсебила отвсякъде. Чувствам се зает и нерадостен на работното си място...Любопитен съм, има ли щастливци във форума ?... Ако има - от сега им казвам, че приятелски им завиждам.
-
Re: На кой работата му е хоби ?
ntodorov написа:Казват, че хора, които практикуват ( работят със заплащане ) хобито си са истински щастливци. Аз лично не се оплаквам от моята работа, но за съжаление тя няма нищо общо с "извънкласните" ми интереси. От хобито си не мога да печеля, а работата ме е обсебила отвсякъде. Чувствам се зает и нерадостен на работното си място...Любопитен съм, има ли щастливци във форума ?... Ако има - от сега им казвам, че приятелски им завиждам.Не че някаква мания съм бил развил ама ми е харесвало. През студентството започнах работа в една телевизия , където част от работата беше да превеждам световните новини. Ами след 1 седмица спрях да гледам други новини освен тези които ми се налагаше служебно. След като я напуснах тази работа си възвърнах стария навик почти моментално. А другото за което се сещам е
предполагам че знаеш приказката: "Когато и оная работа ти стане работа , не е работа".
Brava 1.6 ELX
Коментар
-
За да бъде едно работно място перфектно, трябва:1. Да ти доставя удоволствие работата, която работиш;2. Да ти е добро заплащането;3. Шефът и колегите да са готини.Ако едно от тези неща не е в ред, се чувстваш дискомфортно.На първото ми работно място само първото от тези условия беше на лице,На второто - първите двеа сега елиминирах и No.3 (сам съм си шеф) и всичко е ОК
Напоследък нещо т.2 почна да ми бяга, но ...
Не мога да кажа, че работата ми е хобито, но ми доставя удоволствие да си я върша, а и напоследък май не ми останаха хобита. Освен форума
Коментар
-
По-добре на колене пред бара, от колкото прав пред струга. Няма как каквото и да е задължение да ми доставя удоволствие. Обичам риболова, но ако някой ме застави следващите 20 години всеки ден да ставам в 4ч. няма да стане .....Ако няма всяка седмица някаква нова простотия сам си я заформям, мразя еднообразието. Иначе като малък се правех на началник и вече съм, спазвайки приказката "малко прасе и малък началник не се ритат, щото не знаеш каква свиня ще стане"
Коментар
-
Аз съм един от шефовете в нашето дружество, имам и голяма свобода. Определено мога да "творя", но съм обсебен от работата си дори, когато почивам...Май трябва да изляза в отпуск за по-дълго време, защото я допуснах ( работата си ) до личното си пространство и то много надълбоко в него.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар