мммм,Интересно (давам ви най-пресния пример) Аз сьм карал япоски автомобил , испански Сеат Ибиза от старите и всички останали коли ,които сьм имал са били немски. От 1 месец тьрся да купя кола за жена ми ,респективно и за мен (тоест аз ще я потдьржам и карам сьщо ) .Правих проучване какьв автомобил да купим така , че да е хем красив ,с конфортен салон ,потдрьжката да не е скьпа и да е здрава .Имам доста приятели ,които "разбират" от коли ,автомеханици и тн. ВСЕКИ КАЗВА "ВЗЕМИ СИ НЕМСКИ АВТОМОБИЛ " -гОЛФ или нещо подобно ,дори стигнагха до там че ми предлагаха клио и какво ли още не .......... Наслушах се на какви ли не легенди , ходих да оглеждам около 10 сеата ибизи , 4-5 поло и 3-4 други макрки без фиат ! Един единствен човек ,който кара фиат ми каза " легендите за италианските коли са пьлна глупост" и ми даде пример сьс собствения си фиат,който го кара вече 12 години без проблем .Резултата от статьстиката която проведох последния месец е ,че бьлгарина поради неграмотността и грубоватия балкански нрав предпочита да кара груба , не до там красива кола ,която вози твьрдо ,елементарна за потдьржка (имам предвид сам да може да си я поправи пред блока заобиколен от комшии) и най важното да носи на бой Мнението ми е ,че е от исключително значение как се потдьржа една кола ,как се кара и какво отношение имаш кьм колата която караш ,от там идва и мнението ти за определена марка .В крайна сметка вчера купихме Фиат Брава 1.8 ,физиономиите на хората на които казах какво сьм взел се поизкривиха леко ,но от куртуазия си замьлчаха ,но някакси на мен не ми пука особено ,защото когато някой ти дава акьл каква кола да си вземеш е редно да погледнеш каква кола кара ТОЙ и да си направиш сметка какьв човек е и дали има реално наблюдение над нещата .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо плюят???
Collapse
X
-
fokke написа:мммм,Интересно (давам ви най-пресния пример) ...че бьлгарина поради неграмотността и грубоватия балкански нрав предпочита да кара груба , не до там красива кола ,която вози твьрдо ,елементарна за потдьржка (имам предвид сам да може да си я поправи пред блока заобиколен от комшии) и най важното да носи на бой ...Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили
Коментар
-
fokke написа:мммм,Интересно (давам ви най-пресния пример) Аз сьм карал япоски автомобил , испански Сеат Ибиза от старите и всички останали коли ,които сьм имал са били немски. От 1 месец тьрся да купя кола за жена ми ,респективно и за мен (тоест аз ще я потдьржам и карам сьщо ) .Правих проучване какьв автомобил да купим така , че да е хем красив ,с конфортен салон ,потдрьжката да не е скьпа и да е здрава .Имам доста приятели ,които "разбират" от коли ,автомеханици и тн. ВСЕКИ КАЗВА "ВЗЕМИ СИ НЕМСКИ АВТОМОБИЛ " -гОЛФ или нещо подобно ,дори стигнагха до там че ми предлагаха клио и какво ли още не .......... Наслушах се на какви ли не легенди , ходих да оглеждам около 10 сеата ибизи , 4-5 поло и 3-4 други макрки без фиат ! Един единствен човек ,който кара фиат ми каза " легендите за италианските коли са пьлна глупост" и ми даде пример сьс собствения си фиат,който го кара вече 12 години без проблем .Резултата от статьстиката която проведох последния месец е ,че бьлгарина поради неграмотността и грубоватия балкански нрав предпочита да кара груба , не до там красива кола ,която вози твьрдо ,елементарна за потдьржка (имам предвид сам да може да си я поправи пред блока заобиколен от комшии) и най важното да носи на бой Мнението ми е ,че е от исключително значение как се потдьржа една кола ,как се кара и какво отношение имаш кьм колата която караш ,от там идва и мнението ти за определена марка .В крайна сметка вчера купихме Фиат Брава 1.8 ,физиономиите на хората на които казах какво сьм взел се поизкривиха леко ,но от куртуазия си замьлчаха ,но някакси на мен не ми пука особено ,защото когато някой ти дава акьл каква кола да си вземеш е редно да погледнеш каква кола кара ТОЙ и да си направиш сметка какьв човек е и дали има реално наблюдение над нещата .Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
scrolllock написа:fokke написа:мммм,Интересно (давам ви най-пресния пример) ...че бьлгарина поради неграмотността и грубоватия балкански нрав предпочита да кара груба , не до там красива кола ,която вози твьрдо ,елементарна за потдьржка (имам предвид сам да може да си я поправи пред блока заобиколен от комшии) и най важното да носи на бой ...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Ами, колега, отговора си го дал самият ти - Пунтото ти е харесало повече от Голфа и си го взел. Щом не плащаш данък "обществено мнение", трябва да си сляп, за да не избереш красивото, и да си мазохист, за да си вземеш нещо, което не ти харесва, но някой ти казва, че е по-добро и надеждно. Това за чупливите италиански коли го слушаме отдавна, но вече е доста изтъркано и не му обръщаме много внимание. Преди три години, когато си търсех кола, първоначално се бях ориентитал към Ауди А4. След няколкомесечно търсене видях Мареата и си казах - това ще е моята кола. Като потърсих съвет от майстора ми, който и до този момент ми е поддържал колите, той се подсмихна и каза, че все пак разумът ми е проговорил. Така че - има майстори и майстори. Както впрочем е и във всяка сфера на живота - важното е да попаднеш на човек, който си разбира от работата.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Относно майстора, баща ми ме свърза с някакъв old school майстор, който по случайност се указа че е има Фиат също и ме поздрави за покупката и каза, че съм направил правилен избор, та разчитам на него изцяло.А освен че пунтото изглеждаше в пъти по добре от голфа като стандартно изпълнение, голфа имаше циганийки и лепенки и разни други тъпотйки, които леко ме отвратиха.Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили
Коментар
-
ОООО ,не очаквах ,че ще има такьв отзвук моя пост Благодаря за пожеланията !Какво е Sofia Jazz Peak ,нещо за ядене или за пиене е Трагенията е не в чалгата като музика (макар да не я харесвам ) ,трагедията в в чалга бита който ни заобикаля .Няма лоши хора ,всеки дава сьвет за кола според собствените си вьзгледи по темата ......... Аз и в момента карам Опел астра ,но вчера когато взехме Фиата и го подкарах, лека завистлива мисьл ми мина през главата че жена ми ще ходи с Фиата всеки ден на работа ,а аз ще трябва да тьркалям опела По този начин мисля,че отговарям на вьпроса немски танк или италиански дизайн ПС: една малка корекция не Пунто а Фиат Брава 1.8
Коментар
-
Чалгата не е само "музика" Колега Тя е по скоро начин на поведение и подражание.Да Ти е честита новата придобивка, със здраве да си Я карате и много безаварийни километри .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Плюейки по чалгата, обаче сме длъжни да отчетем, че те успяха да построят една от най добре структурираните и развиващи се индустрии в "културната сфера" и то from scratch. Едва ли можем да кажем, че най-ярките примери на "другата бг музика" (например Анимационерите, BFC, Panican Whyasker и тн) имат и 1/10000 от културното влияние върху подрастващите отколкото Иванка, Йорданка, Христинка, Златка, Видра, Бобър :D и тн..... за какво говорихме :DFiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили
Коментар
-
Хмммм ,сега се сещам и синтезирам мненията дадени ми последните 4 седмици ,а именно "забрави -Фиат ,Форд ,всичко френско!!! ,Голф 3(кофти изпьлнение) ,Опел (гният),япоснките ( скьпа потдрьжка ),всичко корейско "......с две думи забрави за кола ,вземи си колело Не знам..... ,проблема идва от там ,че 80% от хората в БГ нямат достатьчно средства да карат нови коли,от това ,че сме разбирачи на всички теми не зависимо от това че не разбираме от нищо или от всичко по малко ,от сиромашкото мислене което е спьнка за развитието на всеки
Коментар
-
... и като продължение на мисълта на колегата, ако спазиш всички канони и митове за закупуването на кола и си купиш да кажем нов мерцедес (сигурен съм че е една от любимите марки на разбирачите) ще те контрират пак .... "аз тая кола щях да ти я намеря за Х 000 по евтино, как си се набутал"Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили
Коментар
-
Честито колеги,поздравя ви за избора.А за "разбирачите" мога да добавя нещо че са вещи по всички въпросикато ги питам какво масло наливаш на твоята кола отговора е "еми той майстора в сервиза сложи някакво и каза че е страшно хубаво".Пълни идиоти даже и марката не му знае,какво да говорим повече?Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Айде и аз да се включа в темата Нали знаете че всеки си хвали свойто и плюе чуждото ... Същото,което говорим ние за голфчетата за мерцедесите в нашия форум същото те приказват и за нас само че има една подробност - фиатаджиите ич не ги е*е Винаги съм харесвал фиат като марка.Дори малкото симпатично полско фиатче,което баща ми купи като бях 10 годишен си ме кефеше.Вярно тогава почнаха да се внасят яко изгнилите вектри и астри и целият народ купуваше яко.Е ние си пъркахме с фиатчето.Преди две години взехме типото,като преди това сменихме сумати боклуци.Колата беше в сервиза два,три дена и от тогава до сега по колата не е сменено нищо.Само масло.Е такъв не беше случаят с наш семеен приятел.Човека даде 8 бона за мерцедес 89 година.От тези по-големичките.Еми в началото нищо и нямаше.После се почна.Човека за половин година даде 3 бона за части и още дава де И това не означава че мерцедес са коли,които се развалят-късмет ко да прайшAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар