Писах вече една тема за Ивеко Дейли и сервиза на Чефин......Във връзка със тази "сага" и продължението и последния проблем е гаранционен основен ремонт на двигателя Няма да коментирам защо и как - правиха експертиза и се установи фабричен дефект ....Та в тази връзка сега ми заявяват ("изнудват"), че трябва да си платя за ангрежен ремък, ролки и масла и филтри , които са били "консумативи".......Според вас това правилно ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мнения относно гаранция на нов автомобил
Collapse
X
-
Ами той фабричния дефект не е ли точно предмет на гаранцията или аз съм "мис Калифорния"? Нормално ми се вижда, ако ти покриват ремонта на двигателя, да ти покрият и консумативите свързани с ремонта. Ако ти си налял масло преди 1000км, но поради фарбричния дефект да речем се е смесило със антифриза, то тогава те са длъжни да го поемат, ангренажа също, ако се е повредил следствие от фабричния дефект.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
Според договора, с който важи гаранцията е така, мое да се успорва при такива случаи.Ще означава ли че ако счупят нещо в сервиза, плаща си клиента за него? - естествено че сервиза, и случая е такъв.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Не е правилно!Пиши едно писмо до централата директно и напиши колко много си разочарован от сервиза и как започваш да съжаляваш,че си купил Ивеко и как до сега си бил с много добри впечатления и това ти е 3-ти бус Ивеко,но смяташ да ти бъде последен.Може да ти дадат направо нов бус.За чужденците загуба на верен клиент е голяма загуба и правят всичко възможно да ти се извинят по подобаващ начин.Аман от смотани гаранции в БГ.Аз имам подобен проблем с батерията на телефона ми (пада за 1 ден без да говоря,след 1 месец употреба,а в началото държеше 1 седмица с говорене) и се опитват да се измъкват,но смятам ако не ми я сменят да напиша гневно писмо на Сони-Ериксон.Един път изневерих на Нокиа и съжалявам.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Не е правилно!Пиши едно писмо до централата директно и напиши колко много си разочарован от сервиза и как започваш да съжаляваш,че си купил Ивеко и как до сега си бил с много добри впечатления и това ти е 3-ти бус Ивеко,но смяташ да ти бъде последен.Може да ти дадат направо нов бус.За чужденците загуба на верен клиент е голяма загуба и правят всичко възможно да ти се извинят по подобаващ начин.Аман от смотани гаранции в БГ.Аз имам подобен проблем с батерията на телефона ми (пада за 1 ден без да говоря,след 1 месец употреба,а в началото държеше 1 седмица с говорене) и се опитват да се измъкват,но смятам ако не ми я сменят да напиша гневно писмо на Сони-Ериксон.Един път изневерих на Нокиа и съжалявам.
Коментар
-
Buch написа:dudulia написа:Не е правилно!Пиши едно писмо до централата директно и напиши колко много си разочарован от сервиза и как започваш да съжаляваш,че си купил Ивеко и как до сега си бил с много добри впечатления и това ти е 3-ти бус Ивеко,но смяташ да ти бъде последен.Може да ти дадат направо нов бус.За чужденците загуба на верен клиент е голяма загуба и правят всичко възможно да ти се извинят по подобаващ начин.Аман от смотани гаранции в БГ.Аз имам подобен проблем с батерията на телефона ми (пада за 1 ден без да говоря,след 1 месец употреба,а в началото държеше 1 седмица с говорене) и се опитват да се измъкват,но смятам ако не ми я сменят да напиша гневно писмо на Сони-Ериксон.Един път изневерих на Нокиа и съжалявам.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
gantcho написа:Sev написа:ако мотора беше здрав, кога трябваше да се сменят?ако е наближавало времето да ти искат парино ако е далеч - да си гледат работата
Коментар
-
E, тия са ти счупили главата с този отговор! Иначе не знам как е при всички гаранции. Верно, ще дам пример с друг клас кола, но...Един колега от университета кара А5. И каквото трябва да се сменя, ходи в сервиза на Ауди, за д аму го сменят. За всичко, което трябва да се прави по колата, ходи там. Тя все още е в гаранция. Същото е и при един комшия, който преди година си закупи новия Лансер. Направо в сервиза на Мицубиши си ходи за каквото и да е било. Води се уж от гаранцията. Нищо не плаща. Ама то е и според гаранцията...NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
"Чефин" са си така от край.време.Още като бяха в Дружба 2 ми взеха 86лв.за водно съединение,понеже гаранцията била само за двигателя Натискай ги,братче,иначе ще си поредния пре..ан.Иначе в България има и други,които обслужват гаранционни Ивеко.Успех!!!===============================
// ..."Денят не си личи по сутринта"... //
===============================
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар