kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ужас! Доживяхме нацизма и у нас
Collapse
X
-
ele написа:kiro_of_the_day написа:Такива широки познания аз бих квалифицирал по друг начин, ама ще ревнете че обиждам колежката.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не съдете жената. Тя има свои разбирания за нещата. Права е : Историята е маша в ръцете на властимащите. Ако попитаме някой 15 годишен младеж какъв е бил Георги Димитров - няма да се учудя ако го квалифицира като мумия, чийто дом най-сетне е бил разбит с много опити и тротил. Ние по-големите го боготворяхме във време на власт свързана с идеите му. И как можеше тогава малкия ми мозък да разграничи истината сред тоталните тогава лозинги, писания и истории. Това е малък пример. И нещо друго: Не се класифицирам като нацист, фашист или каквото се сетите там, но на Хитлер не гледам, чак толкова негативно. Човека е имал идеи, разбиранията му не са били по-различни от тези на повечето хора. Нима само с утопия може да се впрегне цяла една нация, като Германия...та и Италия и Япония. Мое мнение е, че Демокрация се създава и се пази със сила. Какво струват някакви си там Закони, ако зад тях не стои страх и сила. Справка: Нашите закони облечени в различни дрехи за различни хора с врати, като порти за някои и иглени уши за други.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Не съдете жената. Тя има свои разбирания за нещата. Права е : Историята е маша в ръцете на властимащите. Ако попитаме някой 15 годишен младеж какъв е бил Георги Димитров - няма да се учудя ако го квалифицира като мумия, чийто дом най-сетне е бил разбит с много опити и тротил. Ние по-големите го боготворяхме във време на власт свързана с идеите му. И как можеше тогава малкия ми мозък да разграничи истината сред тоталните тогава лозинги, писания и истории. Това е малък пример. И нещо друго: Не се класифицирам като нацист, фашист или каквото се сетите там, но на Хитлер не гледам, чак толкова негативно. Човека е имал идеи, разбиранията му не са били по-различни от тези на повечето хора. Нима само с утопия може да се впрегне цяла една нация, като Германия...та и Италия и Япония. Мое мнение е, че Демокрация се създава и се пази със сила. Какво струват някакви си там Закони, ако зад тях не стои страх и сила. Справка: Нашите закони облечени в различни дрехи за различни хора с врати, като порти за някои и иглени уши за други.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Irka_fihi написа:Lane Staley написа:А защо линка завършва с името на траш банда
Коментар
-
Batproho, така е. В някои моменти се хващам, че мисля като онези със свастиките Не се определям като такъв. Аз искам свобода и въздух за всеки под слънцето, но за това всеки трябва да осъзнава, че се плаща лепта. Нищо не е даром. ( Ето ние българите сме търпиливо племе и си ковем съдбата, като траем всичко). Прието е нацизъм да е мръсна дума ( не знам защо )... Хайде сега от позиция на времето да претеглим на везна, коя е по-мръсна дума - нацизъм или комунизъм . Разбираме, че и в двата случая са жертвани хора заради идеал. Впрочем в коя война не се жертват хора и не е ли тази същата война свещенна за едни, освободителна за други, антитерористична за трети, териториална за четвърти и пр. Кой войник с пушка в ръка не е вярвал в истинността на каузата за която рискува живота си( Несигурните са дезертирали )... И накрая какво излиза? Че истината е някъде там в главите на заинтересованите, а за нас простосмъртните остават разприте, собствените мирогледи, историческите анали ( съчинявани в повечето случаи като подлоги за властимащите) и вярата в нещо по-добро, което впрочем са искали всички - фашисти, комунисти, ционисти и всякакви други" исти ". След всичко това аз прозрях желанието на Хитлер да унифицира само една раса ( друг е въпроса дали точно Арийската е правилната). Една раса, един ген, една мисъл, една идея. Налудничаво,... но е факт, че има поне малко логика в тези му намерения - утопични според някои. И накрая : Със всичко съм съгласен, но не и с цената, която са платили милионите жертви по света за тази идея. Там е конфликта, който водя със себе си.A17DTС/S
Коментар
-
Между нацизъм и национализъм има доста голяма разлика. С "нацизъм" е прието да се обозначава точно "национал-социализма" на Хитлер. Едното е свързано с физическо изтребване на всички, различни от определената за "единствена" нация.Другото е свързано с издигането на идеите на собствения народ, пред тези на другите. Предпочитане на родното пред чуждото. Според мен това е разликата.Между нацизъм (национал-социализъм) и социализъм (комунизъм по определение никъде в света все още не е имало) - и двете са доволно заслужили да бъдат "мръсна" дума. Познавайки резултатите от прилагането на идеите и на двете, бих казал, че не съм чувал масово физическо изтребление на германци от нацистите. Докато за масов геноцид срещу собствените си народи примери при социализма - колкото щеш. Сталиновите "чистки" от 1936-1938, "народния съд" при нас 1945-1949, да не говорим за вече споменатия Пол Пот в Камбоджа и т.н. (за всяка страна, свързана със социализма може да се каже нещо такова).Самата идея за физическо изтребление на хора (и то само защото са различни, или изглеждат ’подозрителни’, или пък само защото "от горе" са ти спуснали план за 5000 на месец да речем в твоя град ликвидарани "врагове") ми е отвратителна.
Коментар
-
Immortal написа:Между нацизъм и национализъм има доста голяма разлика. С "нацизъм" е прието да се обозначава точно "национал-социализма" на Хитлер. Едното е свързано с физическо изтребване на всички, различни от определената за "единствена" нация.Другото е свързано с издигането на идеите на собствения народ, пред тези на другите. Предпочитане на родното пред чуждото. Според мен това е разликата.Между нацизъм (национал-социализъм) и социализъм (комунизъм по определение никъде в света все още не е имало) - и двете са доволно заслужили да бъдат "мръсна" дума. Познавайки резултатите от прилагането на идеите и на двете, бих казал, че не съм чувал масово физическо изтребление на германци от нацистите. Докато за масов геноцид срещу собствените си народи примери при социализма - колкото щеш. Сталиновите "чистки" от 1936-1938, "народния съд" при нас 1945-1949, да не говорим за вече споменатия Пол Пот в Камбоджа и т.н. (за всяка страна, свързана със социализма може да се каже нещо такова).Самата идея за физическо изтребление на хора (и то само защото са различни, или изглеждат ’подозрителни’, или пък само защото "от горе" са ти спуснали план за 5000 на месец да речем в твоя град ликвидарани "врагове") ми е отвратителна.A17DTС/S
Коментар
-
Ама тук се сформира страхотен дебат определено .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар