Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ужас! Доживяхме нацизма и у нас

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

peho написа:
    Аз пък искам само да вметна, че историята я пишат победителите
    Много ясно и точно казано. "Демократичното" нахлуване на САЩ във Виетнам преди години, а сега в Ирак и Афганистан и в Сърбия преди това с какво е по-различно? А съветските ГУЛАГ? А ядрените бойни глави на Израел, за които никой не обелва дума? Хитлер ще намира все повече симпатизанти в такова време, защото все повече хора започват да мислят, че човечеството има нужда от "почистване". Звучи не особено добре, но е факт.

Коментар

profit написа:
      peho написа:
      Аз пък искам само да вметна, че историята я пишат победителите
      Много ясно и точно казано. "Демократичното" нахлуване на САЩ във Виетнам преди години, а сега в Ирак и Афганистан и в Сърбия преди това с какво е по-различно? А съветските ГУЛАГ? А ядрените бойни глави на Израел, за които никой не обелва дума? Хитлер ще намира все повече симпатизанти в такова време, защото все повече хора започват да мислят, че човечеството има нужда от "почистване". Звучи не особено добре, но е факт.
      Добре, че нахлуха в Сърбия колега, после се видя какви са ги вършели сърбите и колко масови гробове има... Не виждам и какъв е проблемът с Ирак и АФганистан - ако оставиш талибаните да правят каквото искат - за единия джихат ще ти подпалят чергата - не само ще направят ядрено оръжие, но и ще го използват. Няма да ти е приятно да си в положението на албанците в Сърбия преди години нали?Не виждам и нищо лошо и с Хитлер на билборда - не можеш да зачеркнеш нещо, защото не ти харесва - колкото повече помним - по-добре. Все пак, зад всяка една война стоят замисли, които не са достъпни за нас простосмъртните, ние нямаме нито властта, нито силата да спрем нещо - затова не ми пука къде какво се води, стига мен да не ме засяга нито пряко, нито коствено. Колкото и парадоксално да звучи - мирът се пази с войни.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Нахлуха в Сърбия и се появи Косово. Масови гробове има не само на мюсюлмани. В Ирак нахлуха въпреки оценката на наблюдателите, че няма оръжия за масово унищожаване. В Афганистан нахлуха за да озаптят бившия си кадър Осама, но опиума пак си го гледат чалмалиите. Не виждам да имат някакъв особен успех нито в Ирак, нито в Афганистан, нито във Виетнам преди това. Всички тези неща те засягат и теб, макар и само косвено - има български войници и в Ирак и в Афганистан - "борят се с тероризма", защото тук всичко е О.К. Ти и аз плащаме за това. И в Испания не ги засягаше пряко, но като гръмнаха влаковете ги засегна. В същото време в Аденския залив в охранявания коридор отвличат кораби?!? Във време, в което от сателит може да се види мишка се отвличат кораби- всеки сам си прави изводите. Съжалявам, но и на мен Хитлер ми е по-симпатичен от Буш младши или Путин

Коментар

Колкото и парадоксално да звучи - мирът се пази с войни.Колкото и невероятно да звучи това То си е факт.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

profit написа:
            Нахлуха в Сърбия и се появи Косово. Масови гробове има не само на мюсюлмани. В Ирак нахлуха въпреки оценката на наблюдателите, че няма оръжия за масово унищожаване. В Афганистан нахлуха за да озаптят бившия си кадър Осама, но опиума пак си го гледат чалмалиите. Не виждам да имат някакъв особен успех нито в Ирак, нито в Афганистан, нито във Виетнам преди това. Всички тези неща те засягат и теб, макар и само косвено - има български войници и в Ирак и в Афганистан - "борят се с тероризма", защото тук всичко е О.К. Ти и аз плащаме за това. И в Испания не ги засягаше пряко, но като гръмнаха влаковете ги засегна. В същото време в Аденския залив в охранявания коридор отвличат кораби?!? Във време, в което от сателит може да се види мишка се отвличат кораби- всеки сам си прави изводите. Съжалявам, но и на мен Хитлер ми е по-симпатичен от Буш младши или Путин
            Не ги защитавам, не искам да се впускам в безмислени политически спорове - нито съм била в Сърбия, Ирак или Виетнам - затова не мога и да коментирам - когато не си е нещата на нещо-си, можеш да развиваш всякакви теории и всички да са верни. А и не коментирай какво може и не може да се види със сателит след като не си наясно с много неща. Колкото до българските войници - това си е техен проблем. Българската армия не е наборна, всеки сам решава да бъде или не войник. Това, че те са решили да станат войници и да ходят по мисии - това вече си е техен проблем и тяхно решение. Жалко за убитите, но те са знаели, че не отиват на пикник с гаджета, а на война. Всеки сам си носи кръста за решенията си, колега, нека не ги правим национален проблем. Не мисля, че Хитлер трябва да ти е по-симпатичен, той е избил доволно много хора по много по-жестоки начини, както и Сталин, както и Атила, както и Хан Аспарух. Всички те са водили войни, всички те са избивали хора без причина, но Аспарух е велик владетел, след 1000 години Хитлер и Путин може би също ще са велики владетели - ето какво времето прави с историята.

Коментар

Абе еле, аз сериозно се чудя... дали пък има така, поне една тема, в коя да не си супер компетентна и последна инстанция в спора? Сега и историята вече я зачекна...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Представа си нямаш с какво съм наясно колежке... Конкретно на въпроса за положението в Аденския залив последното е такова, защото военните кораби нямат право да преследват пиратите и да откриват огън по тях първи. Трябва само да охраняват?!? Кому е изгодно това всеки може да прецени. А знак за равенство м/у хан Аспарух и Хитлер е смешно да се поставя, най-малкото защото втория е от страната на загубилите и то с цената на многомилионни жертви от собствения си народ. И да- по-симпатичен ми е, защото според него циганите НЕ СА като нас. Тези, които раждат като хлебарки и смучат помощи от държавата и живеят с нагласата, че ние трябва да изхранваме 10-те им деца в семейство НЕ СА като нас и са паразити. Когато паразитите се увеличават не е изненадващо, че се надига и фашизма. Не казвам, че това е спасението от всички неволи, но е очаквано явление. Не е тайна, че дори и в Русия и дори в Израел има неонацистки движения. Това не е ли показателно?

Коментар

Колега не стига че имаме толкова малко представителки на нежния пол във форума а сега и да не ги оставяме да изкажат гласно личното си мнение.Това че Са жени не ги прави по-некомпетентни нали?Все пак живеем в свободна и демократична държава уж и всеки може да изразява гласно своето мнение.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                    Колега не стига че имаме толкова малко представителки на нежния пол във форума а сега и да не ги оставяме да изкажат гласно личното си мнение.Това че Са жени не ги прави по-некомпетентни нали?Все пак живеем в свободна и демократична държава уж и всеки може да изразява гласно своето мнение.
                    Ние водим интелигентен и аргументиран спор колега

Коментар

ele написа:
                      ....Не мисля, че Хитлер трябва да ти е по-симпатичен, той е избил доволно много хора по много по-жестоки начини, както и Сталин, както и Атила, както и Хан Аспарух. Всички те са водили войни, всички те са избивали хора без причина, но Аспарух е велик владетел, след 1000 години Хитлер и Путин може би също ще са велики владетели - ето какво времето прави с историята.
                      На моменти си мисля, че трябва да гребем с пълни шепи от мъдростта на колежката.
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

BolgAryan написа:
                        Абе еле, аз сериозно се чудя... дали пък има така, поне една тема, в коя да не си супер компетентна и последна инстанция в спора? Сега и историята вече я зачекна...
                        "10 начина да подкупим полицай""Как обчиам да карам със 150 при ограничение 130""Колко добре осветяват късите в ясен слънчев ден"По тези трите не е компетентна.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

@batproho, виж цитата на gantcho а относно демокрацията... според мен колежката еле я интерпретира по следния начин: Има демокрация- всеки има правото да се съгласи с мен

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

profit написа:
                            batproho написа:
                            Ние водим интелигентен и аргументиран спор колега
                            Че е аргументиран спор ясно и двете страни си имат такива, къде уместни къде не но че Колежката има широки познания в много сфери не можете да И го отречете.

Коментар

Такива широки познания аз бих квалифицирал по друг начин, ама ще ревнете че обиждам колежката.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

profit написа:
                                Представа си нямаш с какво съм наясно колежке... Конкретно на въпроса за положението в Аденския залив последното е такова, защото военните кораби нямат право да преследват пиратите и да откриват огън по тях първи. Трябва само да охраняват?!? Кому е изгодно това всеки може да прецени. А знак за равенство м/у хан Аспарух и Хитлер е смешно да се поставя, най-малкото защото втория е от страната на загубилите и то с цената на многомилионни жертви от собствения си народ. И да- по-симпатичен ми е, защото според него циганите НЕ СА като нас. Тези, които раждат като хлебарки и смучат помощи от държавата и живеят с нагласата, че ние трябва да изхранваме 10-те им деца в семейство НЕ СА като нас и са паразити. Когато паразитите се увеличават не е изненадващо, че се надига и фашизма. Не казвам, че това е спасението от всички неволи, но е очаквано явление. Не е тайна, че дори и в Русия и дори в Израел има неонацистки движения. Това не е ли показателно?
                                Колега, има много хора, които в момента отричат нацистките лагери и твърдят, че те не съществуват. Както се твърди от някои, че турското робство не е съществувало. СЛед време, ако въпросният твърдящ е достатъчно убедителен и има достатъчно власт, ще бъдат издадени доволно много книги как не е имало Аушвиц и подобни, както се опитаха да прокарат османското владичество, а не робство. Така, колега, се променя историята - днес никой не знае Хан Аспарух какъв е бил, създадени са само образи, филмирани, и хората го приемат за велик човек, ако се замислите обаче, той е бил обикновен убиец, търсещ да заграби нечия земя, вероятно да избие мъжете, да изнасили жените и подобни (което и вероятно е направил). От къде знаеш, че не е било така? Вероятно траките са мислили точно по този начин. Всички се възхищавате на великите български орди, а като стане въпрос за османските - били убийци. Ами те са правели едно и също - убива ли са и са заграбвали. Не ми се влиза в спор с подобни многознайковци. Никой от вас не може да води спор, по-добре е да се посочи някой с пръст и да му се изсмеете, защото така по-лесно. После обаче не ревете, че българите са като овце, защото вие сте точно такива, и ако се появи някой с друго мнение и нужните аргументи - вместо да водите спор, ви е по-лесно да го оплюете. Да, имам широки познания, мога да водя спор, а вас ви е яд, че има хора, които не са на вашето мнение, които могат да се аргументират и могат да водят разговор на много теми. По-добре не завиждайте, ами се замислете дали, вместо да зяпате мухите, да не вземете да прочетете по някоя книга, че да се образовате.Тъй че спирам да спамя в темата - говорете си за лика на Хитлер в центъра на София - по-скоро медийно шоу, отколкото нещо съществено

Коментар

Working...
                                X