Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Копие на хардуерен ключ :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Копие на хардуерен ключ :)

Колеги, трябва да дадете идея и евентуално как да копираме един ключ за управлението на софтуер.Та накратко. Управлението на климатиците в офиса става от софтуер. Този софтуер работи само ако към ПЦ-то, което пуска софтуера си е вкарало в ЮСБ-то ключа, даващо право за пускането на софтуера.Та има ли начин да направим копие на този ЮСБ ключ Ако някой знае точните хора, които да дъмпнат и копират ключа, нека даде координати и евентуално някой от вас ако може, да каже приблизителна цена за услугата.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

влез в device manager-а и виж като го вкарваш къде се появява ново устройство в Humman Device или на USB
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Със сигурност начин има. Аз също исках да копирам подобен ключ, но макар и цяла седмица да беше у мен, не можах да се справя, както и да намеря достоверна информация как се прави. Ако откриеш някакъв метод или програма за целта, моля да споделиш.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Досега не съм видял реално пиратско копие на хардуерна тапа(ключ), била тя за USB или LPT. Захващаш се с непосилна задача. Даже в наситен с пиратки бизнес като видео наблюдението имитаторите на GeoVision заобикалят проблема с новите версии изискващи такъв донгъл с хакване на софтуера, но не предлагат копие на въпросния ключ.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
          Досега не съм видял реално пиратско копие на хардуерна тапа(ключ), била тя за USB или LPT. Захващаш се с непосилна задача. Даже в наситен с пиратки бизнес като видео наблюдението имитаторите на GeoVision заобикалят проблема с новите версии изискващи такъв донгъл с хакване на софтуера, но не предлагат копие на въпросния ключ.
          не съм съгласен с теб.. принципа е лесен.. чип в който е заложен код.. бучкаш на програматор и копираш
          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Може ли да попитам защо толкова сложно е направено пускането на климатика, защото ми е интересно не за друго. Каква е идеята да се направи по този начин.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
              Може ли да попитам защо толкова сложно е направено пускането на климатика, защото ми е интересно не за друго. Каква е идеята да се направи по този начин.
              Идеята не я знам.Просто климатикаджията, който отговаря за системата, вече му е омръзнало да се разправяме и аз реших да управлявам системата от мой компютър.Обаче без този донгъл не можеш да пуснеш софтуерът, който не знам защо е направен така.Та май като виждам няма да стане толкова лесно копирането, особено като донгъла като го вкараш в ЮСБ-то не се познава като нищо.Просто си седи там и не индикира, че има устройство вкарано в ЮСБ-то, ама софтуера си го хваща.Виждам през прозрачната пластмаса само една кръгла интеграла, или нещо подобно, в него.п.п. Май тази тема не е за тук. Уж я пуснах в Общи приказки. Влезнах сега да видя там и гледам темата ми я няма. После случайно я видях тук.Ако може някой да я премести там, че явно нещо объркване от моя страна е станало.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Опитай поне да видиш какви чипове има вътре какво пише на тях

Коментар

Може би ще те разочаровам но няма да можеш да го копираш.С такива ключове се защитават повечето сериозни програмни продукти и пиратските версии които понякога се появяват разчитат на пробив в механизма за проверката му отколкото в копиране на самият ключ. Дори някои производители мисля че дават награда ако някой успее да ги разбие Каквото и да видиш вътре още при производството им в тях се залага уникален номер който ги прави наистина уникални - два еднакви няма да намериш наистина никъде. Така че принципно начин има за нещо което си заслужава парите. За твоят случай обаче - забрави ...Ето една фирма която произвежда такива ключове: http://www.aladdin.com/hasp/default.aspxПри нас ползваме именно нея ако трябва да защитим софтуер от несанкционирано копиране/ползванеПри закупуване на ключове от фирмата тя ви отваря персонална партида и ключове от нея можете да купите само вие.

Коментар

Колега ВО, намери добър програмист да ти хакне софтуера. При БРЦ проблемът е същият.Сложили са донгъл да си защитават софтуера,но добри хора са му разказали играта.Мисля,че тук във форума имаше човек,който може би ще може да ти помогне с хакването.Ако те интересува кой е той ми пиши на лични.
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Точно там е проблемът обаче - софтуерът на БРЦ го ползват много хора и има смисъл да се рови по него. А софтуерът за управление на този климатик ще се ползва от 1 човек ...Добър програмист вероятно по бързо ще напише аналог, отколкото да разбие защитата му.

Коментар

В детските си години съм хаквал подобни неща... WinIce + Hiew и др. подобни тулчета вършат чудеса... но наистина дали си струва?
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Определено начин има.Аз преди време ползвах руския аналог на Аутокад - Компас, който е бил защитен с тапа. Тапата беше емулирана софтуерно от "добър човек", и си работеше програмата нормално без нея.Би трябвало според мен разбиращ човек да преслуша съответните портове по време на работа на програмата, след което да се напише програмка, която да имитира съответните сигнали.Аз не разбрах обаче, ако ти имаш при теб този донгъл, за какво ти е да го хакваш. А ако го нямаш - едва ли има човек, който да ти го хакне без да е при него оригинала.

Коментар

Working...
                          X