Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приеха ли закона за младите шофьори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Приеха ли закона за младите шофьори?

А бе колеги тъкмо реших да продавам пунтака, и да си купувам Fiat Brava 1.9 JTD и дочух, че са приели закона, че младите шофьори (с по-малко от 2 години стаж)не могат да управляват, автомобили с работен обем на двигателя над 1.6 вярно ли е? А и много грозна логика извадиха... че то аз, мога да карам пунто, което е 1.4 пък е 133 коня... а и чух че глобата била 300 лв. после скачала на 1000
    Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
    Punto. 1.2 16v. 86hp+

ама и жигулата да карам и тя дига 100 км/ч и в дървото и пак на място. нема кво да прават и си мислят тъпи закони.тези които са го приели май не карат коли а ???

Коментар

gari_brasna4a написа:
      ама и жигулата да карам и тя дига 100 км/ч и в дървото и пак на място. нема кво да прават и си мислят тъпи закони.тези които са го приели май не карат коли а ???
      ТАка е колега... и си мислят, че с това ще предутвратят катастрофите по пътищата... жестоко се лъжат...
      Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
      Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

fast_ghost написа:
        gari_brasna4a написа:
        ТАка е колега... и си мислят, че с това ще предутвратят катастрофите по пътищата... жестоко се лъжат...
        иска яко камери на всякаде ! да има яки глоби! и най-вече да има легални гонки на писти ,та да не ги правим инпровизирано по светофарите

Коментар

gari_brasna4a написа:
          fast_ghost написа:
          gari_brasna4a написа:
          иска яко камери на всякаде ! да има яки глоби! и най-вече да има легални гонки на писти ,та да не ги правим инпровизирано по светофарите
          Мда... а да не говорим, колко карат без книжка...те ограниченията са направени, за да се спазват... а то в днешно време именно за това стават катастрофите... преди седмица взел книжка и кара с 100 в градско... и не прави сметка какво ще стане, ако случайно изкочи някое дете...
          Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Приет е на първо четене и ограничението е до 1600куб см, не 1800... И не може да се шофира между 23ч-05ч.Не означава ще те го приемат на 2ро :D

Коментар

Този Закон нещо е голяма недомислица
              FIAT Marea ex
              FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
              Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

интересува ме какво разбират под млад шофер
                MB 280 S W108 67' - pickUp
                MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

До 25 год, ако имаш стаж по-малко от една година.

Коментар

А аз като имам година и половина? И там е проблема, че работата ми е свързана нонстоп в движение точно с автомобил? А съм под 25 години? А доста глупаво при положение, че сигурно имам навъртяни км, повече от хора, който имат книжка от примерно 5 години и вадят колата само събота и неделя да идат до село?!
                    MB 280 S W108 67' - pickUp
                    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

До колкото знам, а може и да бъркам щом един закон е приет няма второ четене. А този новия гласи, че млад шофьор е този до 25г. и книжката му е по-нова от една година. Стар шофьор е току-що взел я 26 годишен или някой 60 годишен паркинсон, безумие отново в "Абсурдистан" както и това да не се кара през ноща и автомобила да е до 1,6.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И е хубаво това според мен и е недомислено... Хубаво е, защото мислено или недомислено, се стремят да ограничат ентузиазма на новака, когато се качи на кола да кара, да кара, да кара... Аз като се сетя, взех ди колата преди книжката, карах на една 40 коньова на газ курсовете, свикнах и и едвам дочаках да взема документа и се метнах на моята която е 2+ отгоре като кола и коньеве... и сега ми настръхва косата като се сетя какво пилене на гуми беше и какво тръгване и спиране първите 15 минути докато и свикна, па камоли ако някой така се качи на 300коньовата седмица на тати за да се хвали на девойките... А е недомислено, защото както каза колегата по-горе, има и такива малолитражни и мощни коли дет мое да си счупиш глаавата с тях... Трябваше ограничението да е на киловати например, тогава няма мърдане, ма тогава ше се навъдят едни поршета по 40 коня.... мани . Другата грандиозна недомислица е да не се карало нощем - ми че то денем не можеш да си строшиш главата, че и на маса народ покрай теб, че нощем те спят, а денем ходат по улиците... Но най малоумното като всичко е понятието "млад шофьор". Че кат се сета, как брата има книжка 5 години повече от мен, а е на 1/8 сигур от моите изминати километри? Или че жената и тя има пак толкова години книжка, ма не е карала нищо различно от електромобилче по курортите, а колата само по полигон? Те не мисля, че са по-безопасни от един токувзел книжка, но уви, това няма как да може да се контролира... . Единствената разлика е, че самосъзнанието е по-различно от на един младеж на 18 години, не вадете са повод за караница от писаното, ма си е така според мен.

Коментар

bubachko написа:
                          ... па камоли ако някой така се качи на 300коньовата седмица на тати за да се хвали на девойките... А е недомислено, защото както каза колегата по-горе, има и такива малолитражни и мощни коли дет мое да си счупиш глаавата с тях... Трябваше ограничението да е на киловати
                          Има си подходящи учебни коли за целта -ауди А6, Мерцедес Е-класа и т.н Може да не са 300к.с, но не са и 100...Освен това важи за тези, които сега започват курсовете :D

Коментар

Този закон предизвика много мнения от много хора. Аз съм на 22 и карам непрекъснато, откакто имам книжка - демек 4 години стаж. Не само в България, дори. Е, ако смятаме, че го няма това за стаж под 1 година, аз пак съм млад шофьор. Пък да не говорим, че по селата се кара от 12 годишна възраст. Поне братчеда от толкова години кара и то, докато аз съм бил с него, винаги е бил съобразителен. В момента вече не е :D, макар трета година да има книжка. Това с възрастта е много глупаво. Въобще целият този закон е много глупав. Но нали управниците трябва да симулират дейност.
                            NOW: ???
                            Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                            Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

И какво сега колеги... трябва да чакам до 25 години, за да мога да си купя брава ли? Yellow_Flash_Colorz_PDT_23
                              Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Working...
                              X