Колеги, чудих се дали да не пусна този въпрос в раздела за газови уредби но това щеше да бъде първото ми посещение в този раздел и реших, че наме да го правя
Предстои ми ремонт в къща на село - ще има копаене на стени, нова инсталация, етц...Ще монторам готварска печка на газ в едната стая и отоплителна печка в другата стая.Понеже мястото ми е адски кът, искам да монтирам бутилката с пропан-бутан в помещение на долния етаж.Мисля да вкопая в стената инсталация за газта и да изкарам в двете стаи щуцери към които да се включват двете печки.Възнамерявам да ползвам медна тръба с пластмасово покритие Ф8мм (поне) от тези, които се използват за автомобилите.Всъщност въпросите ми са:- Какво налягане е редно да пусна по тази тръба? Високо, директно от бутилката или да монтирам редуцил-вентил за ниско налягане още долу и по тръбите нагоре да тръгне налягане от 0.7 - 0,8 bar?Значи в първия вариант май ще трябва да имам 2 отделни редуцил вентила за всяка една от печките?Ако пък вентила си стои на самата бутилка, горе няма да има нужда от нищо.В този случай предполагам ще възникне проблем ако запаля двете печки едновременно но ще гледам да не го правя.- От къде се купуват аксесоари за газови системи? Имам предвид за къщи. Например ще ми трябват някакви щуцери, които да излизат от стената, спирателен кран например за всеки един от двата отвода и изобшо аксесоари за битови газови системи на пропан-бутан.- С какъв припой следва да се лепят компонентите на систената? Може ли с обикновей калай или има изискване за специален припой?Ако е така, от къде да го купя?Ще се радвам на компетентни отговори - практиката е полазала, че тук имаме специалисти по всичко.Освен това мисля да си реализирам това сам.Не толкова за да редуцирам разходи, колкото защото искам сам да си го направя.Едно време монтирах газова уредба на Запорожец, ще се справя и сега :D Просто ми стрябват малко насоки от специалисти.

Коментар