ls1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Млади татковци
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Не е умесно но ще го кажа , колега бъди привърженик на естественото хранене [кърменето] защото колегата jenshen73 казва нещо което ме натъжава " Помисли си, не е ли по-добре тия пари да ги дадеш за нещо по-полезно за детето? Примерно за храна?" Избягавай тази храна ,насърчавай жена си да кърми а ако няма кърма тогава може от тези изскуствени заместители. Айде живи и здрави. Нищо лично към цитирания колега.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Re: Млади татковци
ls1 написа:Ей много бебета във форума. Ние също чакаме и навлизайки в последния триместър изникват разни въпроси за разни покупки.Търсейки мнения за детски колички отворих бг-мамма и почти веднага го затръшнах ужасен от кудкудякането на мерещи портфейли и самочувствие мамаши.Честно казано нямам идея какво да гледам в една детска количка, сещам се да е лесно сгъваема, да се събира в багажника и да е лека. Много ще съм благодарен ако някой минал скоро по тоя път помогне с малко технически аспекти на този избор (а не като в бг-мамма да се избият причинява ли психическа травма на бебето количка в която бебето гледа напред, а не назад към майката).Хубаво е да има една тема където да можем да ги обсъждаме тези неща по татковски.
Коментар
-
Женшен, аз имам достатъчно самоирония и себепреценка за да знам, че може тази настройка към новото да е излишна или пресилена. В същото време обаче съм сигурен, че в един момент пред погледа ти ще попадне човек който наистина има нужда от твоето предложение. Опазил ме Господ да си помисля даже че е някакво унижение това. Аз още веднъж ти благодаря и дълбоко ти свалям шапка, и на НикиСикс също. А между другото послушах ти съвета и си взех Сони Ериксън вместо айфон.Атанас обсъждането на този въпрос с жена ми ни отне 30 секунди, колкото да разберем че мислим еднакво. Знам че има майки дето не кърмят и ден за да не си развалят бюста. Тяхна си работа, това си е лично решение. Нашето е детето ни да се храни по естествен начин. Аз не мисля че Женшен имаше предвид точно това де.
Коментар
-
Кали това за коя количка?Днеска в градината изнахалствах любезно и побутах една МАГ количка. Стори ми се много неудобна, защото колелата и не завиват, съответно за да завиеш даже малко трябва да спреш, да натиснеш здраво количката за да вдигнеш предните колела и да я завъртиш. Добре обаче количката е на амортисьори, съответно задните колела хлътват преди натискането ти надолу да създаде ефект на лост, предните пък се разтягат докато успееш да ги повдигнеш от земята...не ми хареса. Жената също не даде много добри отзиви за количката. Каза че вози прекрасно и е широка, но е много неудобна и тежка за бутане, особено когато детето е с лице по посока на движението и дръжката е завъртяна.Едно разбрах, 50 страници четене не могат да се сравнят с два метра бутане.
Коментар
-
здрасти колега, първо да ти пожелая успех в "начинанието" млад татко и много радости да ви донесе всеки ще посъветва различно и наистина е най-добре да хванеш количка в ръце и да направиш едно "кръгче".за мен тя е може би най-важното нещо при бебето, защото то прекарва там доста време а и на мама трябва да й е лесно и удобно (не само бутането а и 100 други неща които се правят в количката).при нас решението беше да си купим някаква по-скъпа, по-вносна и по всички параграфи по-добра количка и след време да я продадем за добра сума (да си върнем част от инвестицията). и така си купихме втора употреба Quinny Buzz - комплект: кош за новородено, летен кош и столче за кола, което се закрепва с адаптори към ходовата част. беше триколка, доста широка отзад и с огромни надуваеми гуми с хубав грайфер самата ходова част е с вграден амортисьор, който я разгъва сам, само дърпаш дръжката леко и готово. много удобно и може да се справиш с изваждането от колата и разгъването с една ръка. дръжката се регулира по дължина за по-високи хора, а кошовете се слагат и махат много лесно, стига да го направиш два-три пъти и ти става навик. недостатъците й са голямото разстояние между задните гуми, ако трябва да минаваш с нея през тесни места (примерно в градския транспорт в някой стар автобус или вход на магазин за хранителни стоки и прочие), и е сравнително по-тежка. иначе е много стабилна, страшно маневрена. за разбитата действителност на нашите градски терени е много добро решение. определено е по-подходяща за "зимно" бебе.впоследствие я продадохме на много добра цена. истината е че дори взехме за нея повече отколкото бяхме дали.преди това си купихме пак втора употреба Stokke Xplory. известно време бяхме с две колички. за Stokke нищо няма да кажа, това нещо е просто уникално. изключително много пари дадохме за нея, аз едвам го преживях, ама сега изобщо не съжалявам. комфорта който туй чудо на дизайна дава на мамата и бебето просто е безценен! инак изглежда извънземно, все едно си хванал някой много добър дизайнер, който изобщо ама никога през живота си не е виждал детска количка и си го накарал да я измисли от бял лист хартия. най-дребната подробност е, че бебето стои значително по-високо отколкото при другите колички (позицията на коша се регулира по височина) = край на постоянното навеждане и болките в кръста. и това е едно от най-дребните неща за които се сещаш докато я ползваш. трансформира се за секунди в зависимост за какво искаш да я ползваш - за столче за хранене, за място за спане, за количка, или просто като седнете на маса бебето да се чувства и стои наравно с вас. повече инфо може да намериш в нета, ама ако бюджета ти го позволява горещо я препоръчвам! струва си всеки лев който ще дадете за нея, и дълго време ще я ползвате ако искаш ще ти кажа и в кой сайт да търсиш оферти ...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
ls1 написа:Женшен, аз имам достатъчно самоирония и себепреценка за да знам, че може тази настройка към новото да е излишна или пресилена. В същото време обаче съм сигурен, че в един момент пред погледа ти ще попадне човек който наистина има нужда от твоето предложение. Опазил ме Господ да си помисля даже че е някакво унижение това. Аз още веднъж ти благодаря и дълбоко ти свалям шапка, и на НикиСикс също. А между другото послушах ти съвета и си взех Сони Ериксън вместо айфон.Атанас обсъждането на този въпрос с жена ми ни отне 30 секунди, колкото да разберем че мислим еднакво. Знам че има майки дето не кърмят и ден за да не си развалят бюста. Тяхна си работа, това си е лично решение. Нашето е детето ни да се храни по естествен начин. Аз не мисля че Женшен имаше предвид точно това де.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ls1 написа:Кали това за коя количка?Днеска в градината изнахалствах любезно и побутах една МАГ количка. Стори ми се много неудобна, защото колелата и не завиват, съответно за да завиеш даже малко трябва да спреш, да натиснеш здраво количката за да вдигнеш предните колела и да я завъртиш. Добре обаче количката е на амортисьори, съответно задните колела хлътват преди натискането ти надолу да създаде ефект на лост, предните пък се разтягат докато успееш да ги повдигнеш от земята...не ми хареса. Жената също не даде много добри отзиви за количката. Каза че вози прекрасно и е широка, но е много неудобна и тежка за бутане, особено когато детето е с лице по посока на движението и дръжката е завъртяна.Едно разбрах, 50 страници четене не могат да се сравнят с два метра бутане."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
ами нека и аз да кажа, като татко на 2 месеца.Първо, аз наистина бих се възползвал от кошницата за кола. Тя е напълно задължителна и според мен не си струва да се купува нова, там няма какво да се повреди. Аз лично си купих една от приятели, която си е точно като нова за съжаление и брат ми купил една и сега имаме 2. Та мога да ти дам на символична цена едната, тя е за момче(или по друг начин казано - синьо/зелена). Как бях забравил за jenshen73, не се сещам, но в началото всичко трябва за момента и малко човек се обърква и купува неща които не му трябват, за което се грижат и продавачите разбира се. Друго нещо, което сигурно ще затрябва в болницата е помпа за кърма(ако се наложи да раждате секцио, бебето го носят на 3-тия ден, и може да се наложи жена ти да ползва помпа за кърма.) Имай предвид, че тези помпи са с някакви невероятни цени. Но най-важното е да се опитат няколко вида, понеже супер скъпата и хвалена помпа на АВЕНТ - 90-100лв, при нас се оказа че изобщо не върши никаква работа, и сега ползваме една помпа от един колега от форума, дето струва 5лв. Не сме се скъпили, просто тази от 100лв. не върши никаква работа(поне при нас), сега обмислям да намеря електрическа помпа, но искам да взема за един ден от някой, да видим дали ще има ефект.После за леглото, легла има 2 размера бебешки(120/60 и 140/70) и някакви, които стават след това юношески, на бюра, маси и всякакви щуротии. Аз избрах да направим малко легло 60/120, и като порасне ще и купуваме ново, което е модерно за тогава, не някакво дето го е ползвала 10-тина години.Но всичко това зависи от мястото с което разполагате. Хубаво е и да има повече чекмеджета от долу, понеже има безброй много неща нужни за бебето и е добре всичко да си е прибрано. Ние инвестирахме в хубав матрак......като сляза в офиса ще продължаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Благодаря за съветите, всеки един е ценен, сигурен съм не само за мен.Бебето се чака в края на юни, раждането ще е със секцио, защото жена ми като бебе е имала луксация (кой знае коя акушерка я е дръпнала здраво за крака, като гледам как ги подмятат като шницели и лошо ми става). Консултирахме се с ортопед, той даже не назначи каквито и да било снимки и изследвания, директно и каза че трябва секцио. Така че нямаме избор.Аз все пак мисля да не бързам сега да накупуваме всичко, жена ми от 1-ви май излиза в майчински и сме си обещали тогава да се насладим на кефа от пазаруването, така и така ще се харчим поне да ни е кеф, а не сега да търчи след работа да гледа по магазини. Аз междувременно пооправям апартамента, предимно пренареждане, нищо фрапантно, освен че една съдомиялна монтирах, жена ми вечер само се фръцва два пъти между пералнята, сушилнята и съдомиялната и е приключила 90% от домакинството. Все още не сме взели решение как да наредим детската, но едно е сигурно - искаме от ден първи бебето да си има стая. Вече АКО се налага, АКО е ревливо, АКО е болнаво или там каквито други причини могат да се появят - тогава при нас. Но дори и тогава - нека си има неговата си стая. Мислим да вземем и един голям гардероб за детската, че този в спалнята е претъпкан. Също и един разтегателен фотьоил, хем за повиване на него, хем ако жената се наложи покрай болест или нещо да изкара някоя нощ там.Мислим в началото на май да направим някой набег в морската и да помолим стотина майки да побутаме количките им . Вече там за помпи едно друго...разбрали сме се с жената след 1-ви май да направим един ферман-списък (имало разни примерни), да го консултираме с докторката и да го попълним. Всичко нужно после се слага в един сак и седи до вратата. Ако има изненади преди секциото само да посегна за ключовете на колата.Сигурно съм ви малко смешен такъв ужким знае какво прави млад бъдещ татко, но и вие сте минали по тоя път, знаете какво ми е (в добрия смисъл на думата).
Коментар
-
Колкото мненията - толкова и акълите. Всеки ще хвали своята количка, защото не знае другите. Искахме да е удобна, лека, маневрена, функционална и т.н. Мисля ,че успяхме в избора си. Що се касае за кърмата - божа работа. Ние си мислехме, че детето се храни , но след време се оказа , че кърмата на жена ми не била хранителна и ей го...с двата крака във филма на изкуствените храни. Не сме жалили средства и не сме правили компромиси с храната и памперсите на детето. Израстна с френската Девилоп на "Селия" и памперсите на "Хъджис" ( тогава ги имаше само в Метро). Но когато е за детето суетата човешка остава на заден план и ... май оттогава претеглям нещата повече и все в полза на щерката. Да ме прощава майка и.ПС : И ние бяхме секцио. Желая ви късмет и много, много радости. Що се касае за самостоятелна стая за детето -мисля, че е много рано. Поне две годинки ще си бъдете нужни нощно време. Желая ви късмет при покупките. Женшен е прав, че наложащите нужди на детето са далеч по-големи отколкото можем да си представим в момента в, който му купуваме колички, легълца и т.н.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Тука страшен дебат се развихри... Вярно е това за помпите на Авент - безумно скъпи и никаква работа не вършат, виж тези на Чико са идеални и са само 26лв.което в никакъв случай не е скъпо.На нас ни дадоха и двата пъти помпа.Сутиените за кърмачки също са с цени към 50лв.абе,луда работа.Ние имахме късмета да кърмя 10 месеца,но после взе да не му стига манджата,щот си хапваше здраво,а беше вече и на пюрета,та до 1г.и нещо си пийваше и адаптирано мляко,но му хареса Фризо,което е най-евтино.Ваксината Пентакс не сме я купували и не сме умрели,минахме си с тези безплатните към касата,просто възможностите ни са доста ограничени,та така.Чувала съм израза "Бебе се гледа и с много и с малко",така че...не е фатално,ако памперсите не са "маркови",млякото -от най-скъпото,а помпата -електрическа.И аз мисля,че е рано да е в отделна стая,но ако твърдо сте го решили -най-вероятно ще ви трябва бейбифон,освен ако жена ти няма животински слух. Успех в пазаруването и да му се насладите "както си требе"."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Irka_fihi написа:Тука страшен дебат се развихри... Вярно е това за помпите на Авент - безумно скъпи и никаква работа не вършат, виж тези на Чико са идеални и са само 26лв.което в никакъв случай не е скъпо.На нас ни дадоха и двата пъти помпа.Сутиените за кърмачки също са с цени към 50лв.абе,луда работа.Ние имахме късмета да кърмя 10 месеца,но после взе да не му стига манджата,щот си хапваше здраво,а беше вече и на пюрета,та до 1г.и нещо си пийваше и адаптирано мляко,но му хареса Фризо,което е най-евтино.Ваксината Пентакс не сме я купували и не сме умрели,минахме си с тези безплатните към касата,просто възможностите ни са доста ограничени,та така.Чувала съм израза "Бебе се гледа и с много и с малко",така че...не е фатално,ако памперсите не са "маркови",млякото -от най-скъпото,а помпата -електрическа.И аз мисля,че е рано да е в отделна стая,но ако твърдо сте го решили -най-вероятно ще ви трябва бейбифон,освен ако жена ти няма животински слух. Успех в пазаруването и да му се насладите "както си требе".A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Пожелавам ви успешно раждане и много здраво и яшно бебе :D За покупките съм сигурна, че ще се справите ! Може би някой ще са сполучливи а други излишни - но това е нормално! А за операцията - надявам се да сте избрали някоя частна болница или поне по квалитетна варненска болница.Подготви се да бутнеш на доктора(той сам ще ти каже колко), не забравиай и на някоя акушерка да платиш, за да не оставят жена ти без никакви грижи! Тя няма да може да става поне два дни! Но ми обещай да разкараш всички баби, лели и т.н интусиазирани да къпят, да дават съвети и тям подобни(освен ако жена ти не иска някои да остане)! И никакви сбирки да отпразнувате радостното събитие след като то се е прибрало в къщи!И УСПЕХ!Fiat Marea 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар