Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Млади татковци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре де, ясно че има разни пюренца, а има ли начин да се приготвят или са нещо по-особено? Аз напоследък хич не съм фен на готовата храна от магазина. Това лято мисля да си намеря някоя сговорчива баба от околно село да пазаря зеленчуци, щото ми писна от турски и гръцки пластмасови домати и краставици. Мен от тях чак стомаха ме заболява. Миналата година в Жеравна цял леген домашни домати изядох - никакъв проблем.О, разбира се че дете може да се гледа и с много и с малко. Хората студенти на по една стипендия и буркани от село що деца отгледаха. За бебефон - взел съм вече :D . Бебефон с камерка, засега го използваме да гледаме кога свършва сушилнята, че жената се одрямва вечер. А човека със слуха съм аз, онзи ден спя и се събуждам от едно лекинко ’тап тап тап’ викам си бре, прокапа климатика, скачам и какво да видя - една буболечка по гръб на ламината и се мъчи да се обърне и отскача половин сантиметър и пак пада на ламината по гръб. Щом това чувам от дълбок сън...Проблемите са два, единия е че аз много, ама много хъркам. И като хъркам - хъркам здраво. Сън няма да го лови детето. Другия е че много ми се ще да си знае своето детето. Имаме позната ей така от ден първи в другата стая. Нищо му няма, израстна си, нарежда си играчките, изобщо - самостоятелно от първия ден. Второ роди - и то така. Е, нямам предвид да си готви и да се пере и да се повива само, нали, но мисля разбирате за какво говоря. И все пак аз в момента си правя сметката без кръчмаря, като се роди ще се види ще стане ли това или не. Ако не - здраве да е, ще слуша татко си как кърти.

Коментар

Не се бой. Казват , че слуха им не бил така добре развит в началото :D . Пък знае ли човек?
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Кали, бутанията на доктор ще ги прави жена ми, мен цялото ми същество вие срещу тези изроди и като нищо ще сменя плащането с едно ’Ти жена нали имаш? И аз имам, айде ти да гледаш моята да е здрава аз да гледам твоята да е здрава’. Така че съм решил да стоя настрана от тоя въпрос. За това коя болница - това предстои да се реши. Напоследък се чуват много лоши неща за някои частни болници във Варна, измислят се усложнения за да ти измъкнат допълнително пари. Добре че нямахме проблеми със забременяването, има няколко доктора които директно лъжат след изследванията че има сериозен проблем за да ти вземат пари за инвитро. Хич не им пука на изродите. Честно казано не ми се коментира даже, дотолкова съм отвратен и омерзен. Ще гледаме да има най-добри условия и грижи пък оттам нататък...каквото такова.Аз за бабите съм казал - ако иска да помага да хваща метлата да мете или на леглата покривките да тупа, ей такава помощ приемам. Ама като гледам мераците са само за щипане на бузки.

Коментар

ls1, не се навивайте да избирате доктор да я изражда и да му плащате. Като му дойде времето, взимате багажа и отивате там където предварително сте избрали - АГ, окръжна, Майчин дом. Най-лошата практика е да се избира"специалист" предварително. Ако имаш нерви и можеш да издържиш раждането на детето ти, поискай да присъстваш. В твоя случай ми се струва че ще ти откажат, защото трябва да правят операция, но това не пречи да опиташ. Но трябва наистина да искаш да присъстваш и да можеш да го понесеш. И парите ги дай да присъстваш на раждане, а не на някой, който няма да го видиш пак. Ако не присъстваш, купи за детето неща, от които ще има нужда.

Коментар

Хубаво е това за самостоятелността,но все си мисля,че на жена ти ще й е доста тегаво по нощите да става по 100 пъти да ходи до другата стая,за да кърми или като ревне за нещо.То ще си покаже наистина дали ще стане,както го мислите.Нашият син спи при нас повече от 2 години,но също е самостоятелен.Друго исках да те питам - не разбрах каква е връзката на луксацията на жена ти и раждането й със секцио?Допитахте ли се до второ мнение?Има жени,които без здравословен проблем решават да раждат секцио и правят лоша услуга на другите.За акушер-гинеколозите това е златна мина и много често злоупотребват с това,за да изкарат някой лев,та не мога да се оттърва от усещането,че и вашият случай е такъв.Незнам.А за пюретата -като начало е по-добре за започнете захранването с фабрични,по- надеждни са,колкото и невероятно да звучи.После вече може и жена ти да ги прави и се запишете по-раничко на детска кухня - невероятно улеснение за майката е,а детето ще се храни разнообразно и доооста по-евтино.
            "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
            Ванга

Коментар

daley написа:
              ls1, не се навивайте да избирате доктор да я изражда и да му плащате. Като му дойде времето, взимате багажа и отивате там където предварително сте избрали - АГ, окръжна, Майчин дом. Най-лошата практика е да се избира"специалист" предварително. Ако имаш нерви и можеш да издържиш раждането на детето ти, поискай да присъстваш. В твоя случай ми се струва че ще ти откажат, защото трябва да правят операция, но това не пречи да опиташ. Но трябва наистина да искаш да присъстваш и да можеш да го понесеш. И парите ги дай да присъстваш на раждане, а не на някой, който няма да го видиш пак. Ако не присъстваш, купи за детето неща, от които ще има нужда.
              И кво? В 22.22 минути, като реши моя да излиза трябваше да разчитам на случайността? Разчетох - прие ни дежурният лекар, реши, че няма да раждаме веднага, но 15 минути по-късно реши, че е най-добре наблюдаващият лекар да прецени. Наблюдаващият дойде и в 0:24 се роди моят мъжага... Какво казваш, да разчитам на сульо? Ха, за цената която платих на Майчин дом - щях да вдигна доктора и от Тополи! И не поисках да присъствам на "рязането" на жена ми! Не, мерси, някои неща е нужно да ни бъдат спестени. Никога няма да погледна на жена си като на секси същество ако видя как са я срязали...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ирка, със сигурност нормалното раждане ще носи риск за евентуално бъдещо окуцяване. Още преди 30 години са предупредили майка и да го има предвид, потвърдено е от гинеколожката (която няма да има пръст в раждането), ортопед и леля джипи. Дори физическо не са и давали да играе в училище. Така че в случая не е каприз. Все пак говорим за измъкване на крака от тазобедрената става, а при едно нормално раждане баш там е доста силно напрежението. По-добре да не дърпаме дявола за опашката.Днес пак говорихме с жена ми за това къде ще спи бебето и общо взето стигнахме до извода че то само ще си покаже. Аз ще приготвя детската, но ще предвидя място за кошарата и в спалнята. За качествата на пюретата - хм, изпитвам съмнения че някой бизнесмен е предпочел здравето на бебетата пред печалбата си. Но като му дойде времето ще мислим, гладно няма да остане.

Коментар

колега за пюретата просто иди в МЕТРО примерно и прочети какво пише на етикета на HIPP и на Ganchev и сам ще направиш избора ... за едно бебе не е полезно вътре да има сол захар и разни други работи
                  Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                  Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

jenshen73 написа:
                    daley написа:
                    И кво? В 22.22 минути, като реши моя да излиза трябваше да разчитам на случайността? Разчетох - прие ни дежурният лекар, реши, че няма да раждаме веднага, но 15 минути по-късно реши, че е най-добре наблюдаващият лекар да прецени. Наблюдаващият дойде и в 0:24 се роди моят мъжага... Какво казваш, да разчитам на сульо? Ха, за цената която платих на Майчин дом - щях да вдигна доктора и от Тополи! И не поисках да присъствам на "рязането" на жена ми! Не, мерси, някои неща е нужно да ни бъдат спестени. Никога няма да погледна на жена си като на секси същество ако видя как са я срязали...
                    Страня от темата, но ти представяш ли си гинеколозите и режещите доктори как гледат на съпругите си, когато правят секс с тях. Винаги съм се чудел, защото и аз предпочетох да си спестя подробности от родилните одисеи на съпругата ми (винаги съм я подкрепял), но след това осъзнах, че жените родилки са "мъжкарки" по душа.От тогава обичам жена си още повече и смея да твърдя, че я уважавам в пъти повече от преди.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ls1 написа:
                      Ирка, със сигурност нормалното раждане ще носи риск за евентуално бъдещо окуцяване. Още преди 30 години са предупредили майка и да го има предвид, потвърдено е от гинеколожката (която няма да има пръст в раждането), ортопед и леля джипи. Дори физическо не са и давали да играе в училище. Така че в случая не е каприз. Все пак говорим за измъкване на крака от тазобедрената става, а при едно нормално раждане баш там е доста силно напрежението. По-добре да не дърпаме дявола за опашката.Днес пак говорихме с жена ми за това къде ще спи бебето и общо взето стигнахме до извода че то само ще си покаже. Аз ще приготвя детската, но ще предвидя място за кошарата и в спалнята. За качествата на пюретата - хм, изпитвам съмнения че някой бизнесмен е предпочел здравето на бебетата пред печалбата си. Но като му дойде времето ще мислим, гладно няма да остане.
                      В никакъв случай не съм си помисляла,че става въпрос за каприз,просто реших,че лекарите ви баламосват,за да изкарат някой лев,не предполагах,че положението е сериозно.Естествено,че здравето на жена ти е най-важно и съм сигурна,че каквото зависи от теб,ще го направиш.A за пюретата - разбира се,че вие ще си решите,както и за всяко друго нещо,далеч съм от мисълта да налагам мнение,педиатърът ще ви насочи най-добре.Поне за мен беше много трудоемко приготвянето на пюрета,но ако имате баба на село да си сади зеленчуците - това ще е най-добрият вариант.Още ви е рано за това,де.Момче или момиче ще е?Мислехте ли за име?А пък това за слуха,дето го имаш направо ме разби!И буболечката на ламината,много се смях!Аз съм същата,муха да пръдне,дет се вика,и се събуждам.В твоя случай значи не ти ще пречиш на бебето с хъркането,а то на теб... Със сигурност ще има червен картон,но не се знае за кого...
                      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                      Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
                        В твоя случай значи не ти ще пречиш на бебето с хъркането,а то на теб... Със сигурност ще има червен картон,но не се знае за кого...
                        Доказано е че областта в мъжкия мозък която отговаря за чуването на детски плач нощем е силно атрофирала А за пюретата дано имате късмет да яде домашно направените , защото нашия младеж ги плюеше и след няколко опита ми секна всичкия ентусиазъм да му правя екологично чисти храни. И тогава се убедих че има някои неща които не се променят с годините. Мой приятел ми беше казал 3 години преди това "По-добре 1 пюре на Хип и наспан сутринта отколкото 2 пюрета на Ган*** и с торбички под очите".
                        Brava 1.6 ELX

Коментар

А, няма налагания на мнение, говорим си и така аз си съставям мнение по въпросите. Да ти кажа почвам да се ядосвам на пластмасовите боклуци къде ги ядем и им викаме зеленчуци. Много се замислям дали да не пусна една обява тука, някой ако има близо до Варна баба или дядо дето иска да изкарат някой лев да ми продават зеленчуци градински. Миналата година си купихме в Жеравна от един двор и вярвай ми, от години не съм ял толкова вкусни домати. Ни корем ме заболя ни нищо, цял леген салата изядох. Та ако намеря откъде - много ще се изкушим да си приготвяме сами и пюретата.Много леко спя, затова обикновено спя с тапи. Ама не от тези дунапренените, ами има едни силиконови дето са малко като восък такива - страааашно изолират. А червения картон не ме плаши, място вкъщи бол, все ще има де да се сврат с жената . Майтап, знам че аз ще спя на изтривалката, но тежка е царската корона... Пол и име - тайна .

Коментар

Пюрета - от тия вносните прехвалените - хем не ги ядеше, хем ако го излъжехме - се запичаше, познай как се прави клизма на мъжко бебе... мъка, мъка.... в душата имам предвид Българските - муаше ги като топъл хляб, спеше си като къпан и нищо лошо не мога да кажа. По едно време мислех, че Хи... са сгъстени с гипс или тебешир... кусах едно - пластмаса от всякъде, нищо чудно, че малчо отказваше точно тях. И в интерес на истината - пие бира от осем месечен и предвид, че това не е бгмама форума - се надявам никой да не ми скача "как може да даваш на детето бира"...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              И в интерес на истината - пие бира от осем месечен и предвид, че това не е бгмама форума - се надявам никой да не ми скача "как може да даваш на детето бира"...
                              Да знаеш как ми се карат точно за бирата.

Коментар

jenshen73 написа:
                                Пюрета - от тия вносните прехвалените - хем не ги ядеше, хем ако го излъжехме - се запичаше, познай как се прави клизма на мъжко бебе... мъка, мъка.... в душата имам предвид Българските - муаше ги като топъл хляб, спеше си като къпан и нищо лошо не мога да кажа. По едно време мислех, че Хи... са сгъстени с гипс или тебешир... кусах едно - пластмаса от всякъде, нищо чудно, че малчо отказваше точно тях. И в интерес на истината - пие бира от осем месечен и предвид, че това не е бгмама форума - се надявам никой да не ми скача "как може да даваш на детето бира"...
                                Не правя реклама , просто споделям опит Пробвали сме всички видове , това на нашия му хареса. Аз като отварях пюрета гледах да не дишам много че смърдят ужасно , ама пък той си ги мааше тъй че лошо няма.А май е единственото дете което и бира не харесва. Май ще е претенциозен като майка си. Сега съм решил да му дам малко узо , че има вкъщи , нали го водят и полезно даже
                                Brava 1.6 ELX

Коментар

Working...
                                X