Ей много бебета във форума. Ние също чакаме и навлизайки в последния триместър изникват разни въпроси за разни покупки.Търсейки мнения за детски колички отворих бг-мамма и почти веднага го затръшнах ужасен от кудкудякането на мерещи портфейли и самочувствие мамаши.Честно казано нямам идея какво да гледам в една детска количка, сещам се да е лесно сгъваема, да се събира в багажника и да е лека. Много ще съм благодарен ако някой минал скоро по тоя път помогне с малко технически аспекти на този избор (а не като в бг-мамма да се избият причинява ли психическа травма на бебето количка в която бебето гледа напред, а не назад към майката).Хубаво е да има една тема където да можем да ги обсъждаме тези неща по татковски.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Млади татковци
Collapse
X
-
Re: Млади татковци
ls1 написа:Ей много бебета във форума. Ние също чакаме и навлизайки в последния триместър изникват разни въпроси за разни покупки.Търсейки мнения за детски колички отворих бг-мамма и почти веднага го затръшнах ужасен от кудкудякането на мерещи портфейли и самочувствие мамаши.Честно казано нямам идея какво да гледам в една детска количка, сещам се да е лесно сгъваема, да се събира в багажника и да е лека. Много ще съм благодарен ако някой минал скоро по тоя път помогне с малко технически аспекти на този избор (а не като в бг-мамма да се избият причинява ли психическа травма на бебето количка в която бебето гледа напред, а не назад към майката).Хубаво е да има една тема където да можем да ги обсъждаме тези неща по татковски.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Освен всички изброени от теб неща, гледай и да е с големи гуми. Петнайски най-добре Бъзикам се, разбира се, но имай предвид, че по неравности количките с малки гуми е мъчение да се карат. Имаме една Бертон за 160лв., тежка, трудна за маневриране. Брат ми има една Chicco за 400-500лв. пак с малки гуми, по-добре е, защото е доста по-лека, но заради гумите пак има проблеми.И победителя - количка TCM за скромната цена 60лв. (преди 5 години де). Невероятно здрава,маневрена, лека, с големи гуми, помпат се, лесно се качват бордюри, абе и жена може да я кара.Щото за другите ако жена ви е някоя слабичка доста ще се озори.п.с. Не съм бил във Варна, така че, ако тротоарите са ви читави може и да не обръщашвнимание на това.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Във Варна тротоарите за нищо не стават. Масово по центъра дърветата са надигнали плочките. Добре че кмета направи велоалея, всички майки бутат по нея. Където няма велоалея масово се бута по улицата.Виждал съм ги тези амортисьорчета и се чудя дали реално вършат работа или по-скоро с времето се разкърцват (като велосипедните, по-евтините разбира се). Честно казано и аз съм за големите гуми. А с три или с четири гуми и защо?
Коментар
-
ls1, количката трябва да е удобна на жената ти, а не на теб! Тя ще бута количката много повече от теб, така че трябва да е съобразена с нея. Трябва да прецениш дали ще купуваш 2 колички или само една. Ако е една, тя ще е комбинирана. Каквато и количка да взимаш, трябва да помислиш и за в бъдеще, когато детето ще порастне и количката ще отеснее. Това означава и да е по-широка. Някой може да каже че бебето ще се търкаля в нея, ама няма такава опасност. Ако е широка, ще се сложи едн одеялце отстрни и няма да му е широко на детето. Успех в избора!
Коментар
-
Ако имаш пари бол - въри в някой магазин и взимай нещо скъпичко. Не забравяй обаче, че количката ще я ползваш година - до година и половина. Купи като начало зимна, защото това лято го отпиши, количката ще я ползвате основно на есен и зимата.., а на пролет ще видиш как съпругата ти ще поиска лятна... Щом бебока тръгне да върви - забрави, че ще го завреш в количката. Освен това... помисли за столче във Фиатката Всъщност... когато дойде време за лятна - обади се... нашата седи в гаража и събира прах - ше ти я подаря.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
каквото и да вземеш - все ще сгрешиш, ако си без жената да я избира количката п.п. гледай да има чадърче в коплект с количката, че като напече и тръгнах да търся чадърче за нашата количка и като ставаха само едни от по 64 лева....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Добри съвети са ти дали за количка. Помисли обаче и за нещо друго, кошчето да може да се повдига, за да става за возене на бебето в седнало положение. Също така изпробвай дали като натиснеш дръжката надолу, лесно успяваш да надигнеш предните гуми, това е за качване на бордюри. На някои колички това си е направо мисия невъзможна и майката трябва да се завърти с дръжката към бордюра, да повдигне така количката и да я качи на тротоара, много неудобно. Според мен си е най-добре да вземеш комбинирана количка. А това че след като проходи детето няма да ти трябва количка, не е съвсем така, децата са малки, бързо се измарят, особенно при дългите разходки, които правят майките като се съберат няколко :D . За теб сигурно няма да е проблем да го носиш детето, но на жена ти ще е по-добре да го сложи в количката и да си го вози. Освен това, децата много обичат да си тикат количките сами, така, освен всичко друго, се придържат за нещо и са по-стабилни. Така че не си мисли, че количката ще ти е нужна само за няколко месеца докато детето проходи.
Коментар
-
ls1 написа:Във Варна тротоарите за нищо не стават. Масово по центъра дърветата са надигнали плочките. Добре че кмета направи велоалея, всички майки бутат по нея. Където няма велоалея масово се бута по улицата.Виждал съм ги тези амортисьорчета и се чудя дали реално вършат работа или по-скоро с времето се разкърцват (като велосипедните, по-евтините разбира се). Честно казано и аз съм за големите гуми. А с три или с четири гуми и защо?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
dzvqroto-qnisZ написа:Брей брей добре се справяте със съветити татковциФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
u_bo
нормално качество и невисоки цени има на този ’производител’ - внасят ги насипно и тука ги сглобяват http://www.chipolino.com/но доколкото помня, дистрибуторите не държат ’фабричните’ цени , а си ги надуват
Коментар
-
Благодаря на всички за съветите, сигурен съм че не само на мен ще свършат работа.Имам питане за колелата на количките, двойни или единични и защо? А също и доколко се раздрънкват/чупят колелата, трябва ли да внимавам за нещо при избора там? Щото по нашите тротоари и пътища...трябва suv количка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар