Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли съкратени колеги във фирмата в която работите
Collapse
X
-
Immortal написа:Това е предимството сам да съм си началник Единствено липсата на работа може да ме накара да се "съкратя", и силно се надявам това да не се случи, въпреки че кризата засяга всички.От друга страна е добре да си знаеш датата за заплата, а сега - имам да взимам, клиентите имат да дават...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
в моята фирма няма съкратени, а дори постоянно се набират хора. няма никакво текучество, просто фирмата се развива. надявам се така да продължи. аз лично смятам, че с тази "криза" много се спекулира, просто вече работодателя може спокойно да не даде премии и да каже кризааааа, може спокойно да каже "ей пичове, поради кризата ще трябва да работите повечко, а да съкратим някои хора" и така да си пестят. криза в Бг си има много отдавна- нима не е криза баба ми да взема 100 лв на месец, нима не е криза да вземаш заплата 220 лв както е навсякъде ивън големите градове... ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Имали съкратени колеги във фирмата в която работите
Atanas71 написа:Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
pakumba написа:в моята фирма няма съкратени, а дори постоянно се набират хора. няма никакво текучество, просто фирмата се развива. надявам се така да продължи. аз лично смятам, че с тази "криза" много се спекулира, просто вече работодателя може спокойно да не даде премии и да каже кризааааа, може спокойно да каже "ей пичове, поради кризата ще трябва да работите повечко, а да съкратим някои хора" и така да си пестят. криза в Бг си има много отдавна- нима не е криза баба ми да взема 100 лв на месец, нима не е криза да вземаш заплата 220 лв както е навсякъде ивън големите градове... ?Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Във фирмата в която работя за момента няма съкращения, въпреки че работата ни е насочена към бранша, който понесе най-големи загуби от кризата, а именно строителството. За момента има лек спад в оборотите, но няма как, като цяло работата е намаляла, може би това, че позициите във фирмата са добре разпределени спомага да се задържа персонала.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
gantcho написа:Atanas71 написа:Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Криза се усеща в строителството. Всичко замря. Мой бретовчед закупи изкопна техника ( багери, самосвали и прочие )- само лизинга му е 7-8000 лв. на месец, заплатите на багеристите и извозвачите на изкопен материал е още толкова + наем за автопарк, гориво и тем подобни. Сега не знае от къде да се бръкне за гореспоменатите твърди разходи. Лоша работа. Машините бездействат. Следващата крачка е да се разделя с хора и то обучени специалисти в работата си. Само преди година плащаше по 1600 лв. на багерист. Сега е немислимо да плаща и 4 пъти по-малка заплати. Аз водя Звено в Държавен ( засега) монополист. Работих и в Частно Дружество . От три месеца контрагентите ни се задъхват и това се отразява на нашата работа. Струва ми се, че скоро ще защитавам щатове...и вече не знам дали ще успея.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Atanas71 написа:Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. Малко са такива работодатели все пак, които са толкова коректни.Криза има, особено в строителството. Аз макар че се занимавам с отоплителни и подобни инсталации, които не са чак толкова пряко зависими от строителството (монтират се и на вече изградени жилища, не само на нови), усещам кризата доста сериозно.От нова година насам дали имам 1 или 2 нови проекта. Всичко, върху което все още работя е от миналата година. За сметка на това разширявам малко дейностите, за да компенсирам спада. Ще се борим до последно Пък може и да преборим кризата. Алтернатива няма.
Коментар
-
Immortal написа:Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. ....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Immortal написа:Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. Малко са такива работодатели все пак, които са толкова коректни.Криза има, особено в строителството. Аз макар че се занимавам с отоплителни и подобни инсталации, които не са чак толкова пряко зависими от строителството (монтират се и на вече изградени жилища, не само на нови), усещам кризата доста сериозно.От нова година насам дали имам 1 или 2 нови проекта. Всичко, върху което все още работя е от миналата година. За сметка на това разширявам малко дейностите, за да компенсирам спада. Ще се борим до последно Пък може и да преборим кризата. Алтернатива няма.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:...Пожелавам на всички колеги здраве щастие и късмет за да преборим кризатаПежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар