Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли съкратени колеги във фирмата в която работите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли съкратени колеги във фирмата в която работите

Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Това е предимството сам да съм си началник Единствено липсата на работа може да ме накара да се "съкратя", и силно се надявам това да не се случи, въпреки че кризата засяга всички.От друга страна е добре да си знаеш датата за заплата, а сега - имам да взимам, клиентите имат да дават...

Коментар

Immortal написа:
      Това е предимството сам да съм си началник Единствено липсата на работа може да ме накара да се "съкратя", и силно се надявам това да не се случи, въпреки че кризата засяга всички.От друга страна е добре да си знаеш датата за заплата, а сега - имам да взимам, клиентите имат да дават...
      Знаем че това е предимство , но не всеки е началник на себе си.Примерно за мен парите които си докарвам във фирмата са добри и несъм се замислял за собствен бизнес за момента.Докарвам си и странични доходи. Но не затова става въпрос......знам че цели фирми спряха работа
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

в моята фирма няма съкратени, а дори постоянно се набират хора. няма никакво текучество, просто фирмата се развива. надявам се така да продължи. аз лично смятам, че с тази "криза" много се спекулира, просто вече работодателя може спокойно да не даде премии и да каже кризааааа, може спокойно да каже "ей пичове, поради кризата ще трябва да работите повечко, а да съкратим някои хора" и така да си пестят. криза в Бг си има много отдавна- нима не е криза баба ми да взема 100 лв на месец, нима не е криза да вземаш заплата 220 лв както е навсякъде ивън големите градове... ?
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Имали съкратени колеги във фирмата в която работите

Atanas71 написа:
          Имали съкратени колеги във фирмата в която работите. Вчера двама колеги от отдела в който работя бяха съкратени без предизвестие като им бяха дадени на ръка по 2000лв. и заплатата за месеца . Тъжна работа , колегите бяха като попарени. Другата седмица ще има още двама , сега останахме 6 човека а целта е да сме 4. Може и аз да съм един от съкратените , нищо не се знае Как е при вас колеги , аз вече търся работа за всеки случай нищо не се знае и имам вече добри предложения.
          Малко вероятно е правителството, за което работя, да фалира. В момента даже представителството му в България се разраства.Думите ти, обаче, ме натъжават, защото от абстрактно понятие, кризата в един момент конкретно посяга и към съдбите на хората, които са около нас.Ти нали се занимаваше с големи дизеляци За теб съм оптимист - дори и да те съкратят, пак ще си намериш работа, защото дизелите няма да спрат да вървят. Пък и не би трябвало да те съкращават - май в кодекса на труда имаше нещо, че са длъжни да вземат под внимание и семейно положение, и броя на зависещите от издръжката ти и т.н. Ти си с три деца, що пък теб да гонят Освен ако не биеш шефа си на табла, на живо, или нещо такова Късмет!!!
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

pakumba написа:
            в моята фирма няма съкратени, а дори постоянно се набират хора. няма никакво текучество, просто фирмата се развива. надявам се така да продължи. аз лично смятам, че с тази "криза" много се спекулира, просто вече работодателя може спокойно да не даде премии и да каже кризааааа, може спокойно да каже "ей пичове, поради кризата ще трябва да работите повечко, а да съкратим някои хора" и така да си пестят. криза в Бг си има много отдавна- нима не е криза баба ми да взема 100 лв на месец, нима не е криза да вземаш заплата 220 лв както е навсякъде ивън големите градове... ?
            Напълно ни се покриват мненията колега.Във фирмата която работя постояно се говори за тая криза,ама се вземат нови работници???
            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Във фирмата в която работя за момента няма съкращения, въпреки че работата ни е насочена към бранша, който понесе най-големи загуби от кризата, а именно строителството. За момента има лек спад в оборотите, но няма как, като цяло работата е намаляла, може би това, че позициите във фирмата са добре разпределени спомага да се задържа персонала.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

gantcho написа:
                Atanas71 написа:
                Малко вероятно е правителството, за което работя, да фалира. В момента даже представителството му в България се разраства.Думите ти, обаче, ме натъжават, защото от абстрактно понятие, кризата в един момент конкретно посяга и към съдбите на хората, които са около нас.Ти нали се занимаваше с големи дизеляци За теб съм оптимист - дори и да те съкратят, пак ще си намериш работа, защото дизелите няма да спрат да вървят. Пък и не би трябвало да те съкращават - май в кодекса на труда имаше нещо, че са длъжни да вземат под внимание и семейно положение, и броя на зависещите от издръжката ти и т.н. Ти си с три деца, що пък теб да гонят Освен ако не биеш шефа си на табла, на живо, или нещо такова Късмет!!!
                Да така е , съкратените са ергени и без обучения и специализации. Сега като се замисля има трима които отговорят на тези критерии. За мен не се претиснявам , веднага имам предложение от Евромаркет. Повечето от внасяните от тях машини са с двигатели Къминс в които съм специализиран. Другото предложение е след Гергьовден да започвам рейс на кораба с които пътувах преди със почити същия екипаж :D Това последното предложение колкото и да ме блазни .... знам че най-много месец ще изкарам без децата и ще се прибера

Коментар

Криза се усеща в строителството. Всичко замря. Мой бретовчед закупи изкопна техника ( багери, самосвали и прочие )- само лизинга му е 7-8000 лв. на месец, заплатите на багеристите и извозвачите на изкопен материал е още толкова + наем за автопарк, гориво и тем подобни. Сега не знае от къде да се бръкне за гореспоменатите твърди разходи. Лоша работа. Машините бездействат. Следващата крачка е да се разделя с хора и то обучени специалисти в работата си. Само преди година плащаше по 1600 лв. на багерист. Сега е немислимо да плаща и 4 пъти по-малка заплати. Аз водя Звено в Държавен ( засега) монополист. Работих и в Частно Дружество . От три месеца контрагентите ни се задъхват и това се отразява на нашата работа. Струва ми се, че скоро ще защитавам щатове...и вече не знам дали ще успея.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Atanas71 написа:
                    без предизвестие могат да бъдат съкратени само дисциплинарно или ако подпишат молба за напускане. Иначе, според кодекса на труда, има предизвестие от един месец - явно шефът ти не е никак колегиален и точен към работниците си.Иначе - при мен няма съкратени, защото ще трябва да съкратя мен и колегата. Напротив, мога да кажа, че има страшно много работа за момента и то на цени, много по-високи от миналата година преди кризата. Съгласна съм с Immortal - предимството да си си шеф
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. Малко са такива работодатели все пак, които са толкова коректни.Криза има, особено в строителството. Аз макар че се занимавам с отоплителни и подобни инсталации, които не са чак толкова пряко зависими от строителството (монтират се и на вече изградени жилища, не само на нови), усещам кризата доста сериозно.От нова година насам дали имам 1 или 2 нови проекта. Всичко, върху което все още работя е от миналата година. За сметка на това разширявам малко дейностите, за да компенсирам спада. Ще се борим до последно Пък може и да преборим кризата. Алтернатива няма.

Коментар

Immortal написа:
                        Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. ....
                        Или пък е начинът на работодателят да ги убеди сами да си пуснат молбата за напускане. Въпрос на догадки, но евала, че им е дал поне нещо...
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Immortal написа:
                          Ele, Наско по-горе написа, че освен заплатите си са получили и по 2000 лв на ръка. Това вероятно е обезщетението, което им дължи работодателя за съкращението без предизвестие. Малко са такива работодатели все пак, които са толкова коректни.Криза има, особено в строителството. Аз макар че се занимавам с отоплителни и подобни инсталации, които не са чак толкова пряко зависими от строителството (монтират се и на вече изградени жилища, не само на нови), усещам кризата доста сериозно.От нова година насам дали имам 1 или 2 нови проекта. Всичко, върху което все още работя е от миналата година. За сметка на това разширявам малко дейностите, за да компенсирам спада. Ще се борим до последно Пък може и да преборим кризата. Алтернатива няма.
                          Да точно така даде им на ръка тези 2000лв. защото е коректен и точен , трудно се разделя с работниците си. Това е втори случай в 19 годишната история на фирмата. Интересното е че при първото такова съкращение им е платил пак и им благодарил за добрата работа. След година и полувина фирмата си стъпила на краката и моя шеф си издирил старите работници общо 37 човека , платил им зада почнат да работят пак за него :D Наистина са малко такива шефове , колкото и странно да изглежда за някои хора неговото поведение при тази случка. Сега във фирмата работим 260 човека разпределени в няколко отдела. Дори и да ме съкрати няма да му се сърдя и винаги ще останем приятели. Държи се с нас работниците като с равни със неговото положение. Пожелавам на всички колеги здраве щастие и късмет за да преборим кризата

Коментар

Atanas71 написа:
                            ...Пожелавам на всички колеги здраве щастие и късмет за да преборим кризата
                            И аз се включвам с това пожелание!Много кофти се получава ,когато имаш екип от специалисти/и не само тогава,разбира се/ и се налага да се разформирова. Така се случи със съседния офис ,в който работят 1-2 приятели. Имаха проекти с Дубай ,но арабелите са се спекли и оставят функциониращ само софийския им клон. Жалко,но после ще се изклинчат да си намерят хора,защото в Пловдив има "глад" за проектанти!Успех и повече късмет за всички ни!
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Има строителни фирми, за които е криза, понеже вместо 300% печалбата им е само 100%. Горканчовци. Кога ядохте кифтетата не ревахте.

Коментар

Working...
                              X