В крайна сметка какво излиза?Отива се в КАТ.Пишат ти АКТ уж и там както си е реда.След това веднага в съда с оспорване, защото според закона никой няма право да бъде заснеман, там сещате се за личния живот, като в края има едно условие - Освен в случаите предвидени в закона.Тези случаи още не са включили системата с камерите на КАТ.По този начин акта пада автоматично, защото се говореше че тези случаи трябва да важат и за КАТ, ама още не е така, закона не е променен!Изпробвано и работи на 100%
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Призовка от КАТ
Collapse
X
-
Съмнявам се.Не че е изпробвано, сигурно е така, има хора, които четат само корицата на Закона. Ще се учудя, ако този метод работи и на 1%, камо ли пък на 100%.Напълно законни са снимките в съда.Не е незаконно да те снимат, когато снимката е доказателство за нарушение или престъпление.Предвидено е в Закона, в частност ЗДП.Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон............... (7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@BO: По същата логика - никой няма право да те спира с твоята кола, щото тя е твоя неприкосновена спбственост и с нея може да правиш каквото искаш.Има обаче един явен проблем: Живеем в общество, колкото и калпаво да е то. Трябва да се подчиняваме на порядките в това общество, тези порядки са събрани в ЗАКОН. ЗАКОНа обаче не винаги е в твоя полза - особено когато си нарушител. На Българският закон не му харесвам няколко неща, но това не го прави невалиден само защото аз не го харесвам...... и както Malone е писал по-горе - според тоя ЧЛЕН - могат да те записват.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И какво стана с колегата Данди? Все пак отиде ли в КАТ и за какво са те викали? Разкажи малко подробности да знаем и ние какво ни чакаАз честно казано, вече няма светофар в София без таймер, но с камера, на който да не съм минала на жълто (и да има, скоро и него ще го мина
). То моето е да кажем ранно жълто де, хваща ме винаги в момент в който вече е късно да спирам, защото така и така няма да спра на стоп линията, а и ако се опитам колегата зад мен може и да ме псува цял ден после, та за това си минавам, ама не е зле да знаем какво мислят хората на закона. Общо взето мразя да минавам на жълто и се старая винаги да спирам, но понякога просто не става. Определено за мен минаване на жълто не е, когато видя, че светва жълтото и аз да давам газ за да мина, въпреки че мога и да спра, а когато е в последния момент и вече дори и да спра ще съм в кръстовището.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар