Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Призовка от КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Милиционерите като са станали такива, са знаели, че ще бъдат оплювани. Моля, да не се обиждат, но си е така.Това е тежестта на униформата. Докато не ви връчат призовката по редовен и законен начин - единствено и само срещу ПОДПИС, ваш, на ваш роднина или на ваш съсед, считайте, че не сте получили нищо.Живейте си живота и се надявайте да мине една година и да не ви потърсят дотогава "редовно". След това има давност (която те съответно ще оспорват, но си я има)...Пък който го потърсят както е редно - и той да ходи да си плаща, както е редно.Не съм за неспазване на законите, не ме разбирайте погрешно.За спазване на законите съм, но и от двете страни!!!

Коментар

Immortal написа:
      Милиционерите като са станали такива, са знаели, че ще бъдат оплювани. Моля, да не се обиждат, но си е така.Това е тежестта на униформата.
      ОК, но не бива да се сърдим, като те, когато имат възможност демонстрират същата тази тежест на униформата. Надявам се да ме разбираш.Каквото почукало, такова се обадило.След като ти се отнасяш с тях, като с боклук, очаквай същото отношение и от тях, когато имат възможност.
      Immortal написа:
      Не съм за неспазване на законите, не ме разбирайте погрешно.За спазване на законите съм, но и от двете страни!!!
      Та какво незаконно има в това, че те призовават да уточните нарушение, извършено от теб или с твоя автомобил?Ако няма нищо и си сигурен в това, иди и го докажи.Ако имаш гражданско самосъзнание, каквото твърдиш че имаш, няма никакво значение как са те призовали. Въпроса опира до морал.Ако пък използваш процедурата за да клинчиш, не се сърди, когато утре те те правят на луд с административни и процедурни похвати.Пак сме на "каквото почукало, такова се обадило".Нищо лично Безсмъртни, но не си прав. Така няма да са опраЙм скоро.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Нямам нищо лично срещу който и да е полицай като човек, имам доста приятели в системата.Но като искат да призоват някой, нека го направят както трябва - да го намерят, да се подпише и така.Ами ако някое хлапе открадне призовката от пощенската кутия, кой ще е виновен после?!?Никога не съм се отнасял с полицай на служба зле, обратното обаче е факт. Факт е, че и много "човечни" полицаи съм срещал.(Като казвам полицаи, имам предвид катаджии. С останалите служби, слава Богу, не съм имал вземане-даване, с изключение на следствието, но там аз работя за тях понякога).Обикновения полицай ТРЯБВА да се научи да спазва законите. Съвсем пресен пример от вчера - карам за патрулка, която се движи изключително бавно. Карам, търпя... Стигаме до светофар с червено, но без трафик. Пуснаха си буркана, минаха на червено, след което си го угасиха и пак си караха бавно. Настигнах ги след 20 секунди, като аз си изчаках зеленото... Ей за тва говоря.

Коментар

Malone написа:
          Та какво незаконно има в това, че те призовават да уточните нарушение, извършено от теб или с твоя автомобил?Ако няма нищо и си сигурен в това, иди и го докажи.Ако имаш гражданско самосъзнание, каквото твърдиш че имаш, няма никакво значение как са те призовали. Въпроса опира до морал.Ако пък използваш процедурата за да клинчиш, не се сърди, когато утре те те правят на луд с административни и процедурни похвати.Пак сме на "каквото почукало, такова се обадило".
          Колега, аз това казвам, че до сега не са ме викали изобщо не знам дали ме викат директно за акт или да уточним за какво става въпрос. Защото на въпросната дата точно дойдох в София с тази кола и за добре дошъл са ме награбили. Преди не съм имал нарушения тук, а във въпросният момент минах на жълто. До колкото знам за Софийския за камерите-викат те за най-малкото нещо. Аз ако мога да оспорвам ще ида. А може ли да се отиде преди датата, на която ме викат ? И някой знае ли колко точки е за червено и глобата. Както и за настъпване на стоп линия ?
          Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Винаги можеш да оспорваш, това е твое право.И ако ти пишат Акт, то трябва да имат сериозни доказателства, както казваш снимки от камера и т. н.Аванта никаква, ако доказателствата не са годни, веднага или до три дена им напиши възражение по Акта.Принципно те могат да пишат каквото си искат, но и ти имаш право да направиш същото, ако смяташ, че не са прави. След това е въпрос на доказателства.
            www.cyxap.com

Коментар

Dandy написа:
              Malone написа:
              Та какво незаконно има в това, че те призовават да уточните нарушение, извършено от теб или с твоя автомобил?Ако няма нищо и си сигурен в това, иди и го докажи.Ако имаш гражданско самосъзнание, каквото твърдиш че имаш, няма никакво значение как са те призовали. Въпроса опира до морал.Ако пък използваш процедурата за да клинчиш, не се сърди, когато утре те те правят на луд с административни и процедурни похвати.Пак сме на "каквото почукало, такова се обадило".
              Колега, аз това казвам, че до сега не са ме викали изобщо не знам дали ме викат директно за акт или да уточним за какво става въпрос. Защото на въпросната дата точно дойдох в София с тази кола и за добре дошъл са ме награбили. Преди не съм имал нарушения тук, а във въпросният момент минах на жълто. До колкото знам за Софийския за камерите-викат те за най-малкото нещо. Аз ако мога да оспорвам ще ида. А може ли да се отиде преди датата, на която ме викат ? И някой знае ли колко точки е за червено и глобата. Както и за настъпване на стоп линия ?
              твоето жълто зьа тях е било "узряло" до червено,щото видиш ли ти си навлязъл на жълто,но в самото кръстовище те е хванало червено и хоп,тия щракват капана и казват минал е на червено... особено ако таймерите на камерата и светофара имат някаква минимална разлика ...не знам възможно ли е на практика това,но на теория ми се вижда вроятно.
              ex.Мареа ТД100

Коментар

всъщност да ви питам,на тия камери,като снимат кон на какъв сигнал от светофарната уредба минава снимка ли ви показват или видеозапис? и как изобщо се процедира в случая,да разкаже някой патил
                ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                  твоето жълто зьа тях е било "узряло" до червено,щото видиш ли ти си навлязъл на жълто,но в самото кръстовище те е хванало червено и хоп,тия щракват капана и казват минал е на червено... особено ако таймерите на камерата и светофара имат някаква минимална разлика ...не знам възможно ли е на практика това,но на теория ми се вижда вроятно.
                  Чешем си езиците. Моето жълто, тяхното жълто ... като има мегдан, обжалвай си Акта.Файда от общи приказки по форумите няма. Въпроса беше дали да отидеш като пич, като ти изпратят призовка или да се правиш на ударен като шушумига.Аз в това отношение си имам изграден стерeотип.Не се крия. В интерес на истината нито един път досега не са ме спирали без да има някакъв повод. В повечето случаи съм бил в нарушение. Правили са ми компромиси, писали са ми Актове, убивал съм ги в съда, както и те мен. Пари никой за нищо не ми е искал на пътя, никога. Вероятно ми личи, че не съм по даването.Затова казвам: като имаш сърце да нарушаваш правилата, трябва да имаш и дупе да си носиш последствията.
                  www.cyxap.com

Коментар

Dandy написа:
                    Колеги, видях че вече има тема, та да питам тук. Получих днес и аз ПРИЗОВКА от КАТ. Проблема е, че пощальона я е дал на майка ми, защото се познават, но е нямало обратна разписка и тя никъде не се е подписала, че го е получила (предполагам, че ако не са се били засекли са щели да го пуснат в пощенската кутия). Пише: За справка във връзка с извършено нарушение по Здвп от водач на мпс с номер ..... на 17.03 по преписка номер...... Явяването задължително и ако не се явя нося отговорност по член 271 от незнам си какво. Та.... важи ли още това, което сте писали за призовката, че мога да се направя на ударен и да не ида или вече има някакъв закон ? Викат ме след 2 седмици. Могат ли да ми направят нещо и ако ида кво ме чака (предполагам че става дума за преминаване на червено на софийския). Ако е за червен светофар и отида колко е акта и колко точки се вземат ? Изобщо докато не получи майка ми лично с подпис такова нещо мога ли да се направя на луд (колата се води на нейно име). Благодаря предварително
                    Е не смяташ ли че е подло от твоя страна да се криеш след като си видял така или иначе призовката и да се правиш на бай Ганьо надявайки се да отървеш стотина лева акт.Заради хора като теб с такова мислене няма да ни се оправи държавата. Ако това беше в Германия германеца нямаше да се прави на мишка и да пише теми по форумите да иде или да не иде, а щеше да си плати глобата и следващия път кат седне зад волана да се позамисли как кара, а тука правим нарушения мрем по пътищата и се стискаме да платим акта !!!
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Айде да спрем да ги боготворим тез германци, шведи и пр. европейци. Колко съвестни граждани били и как нямало да се крият - MY ASS! Просто там има държава и системата не им позволява да се крият. Знаят, че ако се направят на ударени после става още по-тежко. А тука всеки гледа да скатае и ако случайно го хванат най-много да го накажат колкото и ако не се беше крил. Е защо да ходи доброволно?paralesa, мен са ме викали веднъж - има клипче от камера и черно-бяла снимка от фотоапарат. На клипчето се вижда колата, но без детайли. На фотото - зависи от ъгъла, ама в моя случай почти се познах.
                      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

АЙДЕ ДА СПРЕМ ДА ГОВОРИМ И ЗА МОРАЛА НА ПОЛИЦАИТЕ !!! За изказалия се по-горе колега, виждам, че май е от органите на реда. Защото въпросните униформени никак не са цвете за мирисане. Не един или 2ма са патили защото някой от господата трябва да си купи закуска или вечеря. Не един път или два пъти сме били спирани и сме получавали вулгарно отношение от въпросните господа. Нека точно такива да не ми говорят за морал и за това кога България ще се оправи и кой е виновен за това дередже. Те нека първо си оправят системата и законите, та тогава да се говори. Докато има вратички за тях и те могат да ги използват, до тогава ще използвам и аз всеки един шанс да оттърва кожата! Ако всичко тук са моралисти на тая тема, е съжалявам аз не съм ! И това че са ми пратили призовка, която съм на 99 процента сигурен, че е за минаване според мен на жълто или се е*ават с нас като пращат дори за настъпване на стоп линия, не значи че това задължително ще доведе до претрепване на някой, стига водача да съобразява ситуацията.
                        Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Съгласен, съгласен ... и като почнат да ми ходят Като Силвестар Сталоун след като е снимал Рамбо първа кръв ... И като се опре до парички обаче веднага вадят погледа на монголско сираче пред английска месарница ... Тез ми се струва, че НАТФИЗ са завършили :D
                          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ами като са ти искали пари "за закуска", защо не се оплака бе колега?Стой там на място и звъни на МВР. Приказката "Гарван гарвану око не вади" е вече тотално остарял рефрен. Вади. И то много бързо.Има два варианта. Или си говорим врели некипели или ти си бил по доволен, че си им платил.Последното не ги оправдава, но и нямаш право да мърмориш. И те и ти не сте цвете за мирисане и по добре да си мълчите на тази тема.Както казах, на мен никой за нищо не ми е искал пари. А съм шофьор повече от 20 години и то не от най дисциплинираните.И поне в легендите, на които съм се наслушал, инициативата за рушвета обикновено е в нарушителя, а не в Ушев."Няма ли начин ... нещо да напраЙм ...?"
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                              Ами като са ти искали пари "за закуска", защо не се оплака бе колега?Стой там на място и звъни на МВР. Приказката "Гарван гарвану око не вади" е вече тотално остарял рефрен. Вади. И то много бързо.Има два варианта. Или си говорим врели некипели или ти си бил по доволен, че си им платил.Последното не ги оправдава, но и нямаш право да мърмориш. И те и ти не сте цвете за мирисане и по добре да си мълчите на тази тема.Както казах, на мен никой за нищо не ми е искал пари. А съм шофьор повече от 20 години и то не от най дисциплинираните.И поне в легендите, на които съм се наслушал, инициативата за рушвета обикновено е в нарушителя, а в Ушев."Няма ли начин ... нещо да напраЙм ...?"
                              Тц ... нещо не си информиран ... това е още от уно време ... от отдавна не смеят така ... само по старите, като те огледат хубаво и те поразпитат ... вече кодовия израз е - А какво аботите вие ? Тогава ако не отреагираш си пишат ...
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Аз съм шофьор от 13 години. Доста пъти са ме спирали къде с причина, къде без причина. Никога не съм получил неуважение, както и аз никога не съм се държал неуважително с тях, никога не са ми приписвали вина без да съм виновен. Дали причината да се държат лошо с вас не се корени във вашето отношение към тях?

Коментар

Working...
                                X