Живея в Бургас, но преди 6 години стегнахме бащината къща в едно селце Лозарево - до Сунгурларе. Всяка свободна минутка съм там. Затревихме около 500 кв.м, други 50 м2 отредихме за басейн, иновирахме всичко, прекрахме канализация и постигнахме условия по-добри от всяка градска къща...но все още не съм устроен да живея постоянно там. Липсва ми града и хауса в него. Надявам се след някоя друга годинка да се изхабя напълно и да се отдам на релакс тамПС: Качил съм 2 снимки от двора си там в Google Earth под името NTODOROV
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малка спретната къщурка...а къде?
Collapse
X
-
ntodorov: Хубаво е, харесвам точно такива дворове, затревени.Ние с жената имаме едно място във Великотърновско, лошото е, че не се води дори селоа махала, има няколко къщи само и живеят много малко хора. Не че това е лошо, ами няма вода. Има само една чешма. А за да се прекараводопровод искали постоянно да живеят там еди колко си хора.Има някакви подписки ама ще видим какво ще стане. Иначе веднага вдигам една къщичка, материал има.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Humppa
-
Да, впрочем давам безплатни съвети отностно тенденции и ценообразуване в модерното строителството и областта на ремонтите. :D Kuku тая дума сос много кофти звучи, нещо като "вафла" - Ужас! Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 ПП- колега Humppa, да ти се похваля - на път съм да изградя сама гардероба, който обсъждахме!Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
trace написа:ntodorov: Хубаво е, харесвам точно такива дворове, затревени.Ние с жената имаме едно място във Великотърновско, лошото е, че не се води дори селоа махала, има няколко къщи само и живеят много малко хора. Не че това е лошо, ами няма вода. Има само една чешма. А за да се прекараводопровод искали постоянно да живеят там еди колко си хора.Има някакви подписки ама ще видим какво ще стане. Иначе веднага вдигам една къщичка, материал има.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Humppa
SokOtPraskova написа:да ти се похваля - на път съм да изградя сама гардероба, който обсъждахме!
Коментар
-
Айде и аз да се включа,преди 2 години си купихме къща в едно прекрасно село в полите на Средна гора-Лясково.Чист въздух,що годе добри съседи и най-важното - няма цигани които да те крадат :P Обаче къщата е много голяма,двора също и има работа за целия китайски народ ама се надявам до 1-2 години да е готова и да си живея там ... На 15 км е от Стара Загора,но лошото е че пада много сняг,което на мен ми харесва,но като не чистят пътя и няма излизане Ето и малко снимки П.П Да се похваля че вчера сменихме част от дограмата,а след малко отиваме да лъснем другата част от дограмичката и да я сложимAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
trace написа:Знам, и ние сме на положение оправяне на двора в момента. Ето така изглеждаше миналата пролет Тази се надявам за завършим.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ele написа:И в Австрия да я направиш, и в Германия да я направиш - все кусури ще намериш - на българинът ако едно му е добре - 100 неща ще намери, които не му харесват. Важно е не къде е, а кои са ти съседите, а добри хора има много по родните села. Лъжа е, че по селата само циганите крадат - българите не им отстъпват нито по изобретаелност, нито по количество, нито по съсипване на удоволствието от чистия и свеж въздух и тишината. Не си мислете, че в чужбина не се краде - докато бях в Англия ме посъветваха да оставам колата отключена вечер - като решат да влизат да крадат сд-плейъра, поне да не разбиват стъклото. Не се краде в скандинавските страни, но там едва ли ще отидете.Освен това не ти трябва да строиш къща - купи си една и и направи ремонт, вярно е, че трябва да подаваш разни документи, ама по селата, първо никой не гледа какво строиш, освен ако някой не се оплаче, нито някой ще те задиря, че си разкрасил къщата. А по-селата по-малко се краде, отколкото в градовете - измислица е и, че по-лесно се влиза - ако един крадец е решил да влезе, ще влезе и 100 катинара да сложиш. Слагаш една аларма, не държиш пари в брой - и да влязат, какво мислиш, че ще вземат - кухненската маса ли? Въпреки, че самата идея, че някой е влязал не е много приятна. Моята къща без липи е на село, но няма нито катинари, нито решетки, даже и е с една проста алуминиева врата, която с един напън ще се отвори. Веднъж влизаха крадци - отмъкнаха счупения гсм, лаптопа, който ми върнаха, и прасенцето-касичка. Ако бях в града - това също можеше да се случи, затова вече не му отдавам кой знае какво значение. Съседите са разбрани, освен един дебил през една къща, който виждам веднъж в месеца най-много. Улиците не са прекрасни - дупка до дупка, някъде даже ги няма, улицата не се мете, а всеки си чисти пред къщата. Е и? Но имам чист въздух, лятото - прекрасна градина с барбекю, тишина и спокойствие. Плюсовите винаги вървят с минуси, където и да отидете.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
На мен ми е харесала ей тая къщичка. Но не ми се иска да попадна на такива майстори та по добре сам да си майсторя.Но ако някой го интересуват интересни архитектурни решения на еднофамилни къщички мога да му покажа доста снимки. Де що ми е харесало по света съм го снимал. Не че вече ще се хвана със строителство но съм ги правил за собствен гъдел на душата.
Коментар
-
А, за гледане на къщички еднофамилни не съм спрял. Напоследък си дърпам и гледам поредицата на BBC ’Grand Designs’. Вярно че там става дума за едни други пари, но пък проследяват строежа на къщата от проект - до абсолютно завършен вид. Има много интересни идеи, е днеска гледах как едно семейство си вдигна къща като за външна стена използва стари автомобилни гуми като материал. Натъпкват ги с пръст и ги редят, после замазват помежду, мятат една мазилка и готово, направо останах без думи. А един друг брой правиха пасивна къща - зима и лете без отопление и охлаждане. Дотолкова е изолирана че чак отвън вкарват въздух. А правителството им дава 1800 паунда на година за екологичните стандарти които са покрили и енергията която произвеждат със слънчевите батерии на покрива.
Коментар
-
Търсиш в http://thepiratebay.org с кодова дума ’Grand Designs’ и те излизат.Между другото всеки ден го дават по Discovery Travel&Living. В 1 през нощта, но мисля и през деня по обед някъде. Ние го имаме на кабелната, за теб не знам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар