Не знам да ли е възможно ... ето данните от миналите избори за парламент (2005)http://www.2005izbori.org/results/index.htmlОбщ брой гласове 3323137 за 240 депутати или средно по 13-14 хиляди гласа за място.Ако е възможно да се купят 14000 гласа (и това е само за една партия) теоритично ще се вкара един депутат който ще е 0,4% от общият брой 240 депутатиНе виждам с какво ще се измени ситуацията в парламента със или без него.Разбира се не казвам че е нормално да се купуват гласове - просто казвам че се шуми прекалено много за този факт. Истинският проблем е при местните избори когато разликите между кандидатите е няколко десетки гласа и подобно купуване може да повлияе на резултатите.На тези избори 3те милиона гласа ще изберат само 17 Евродепутати - сметни колко гласа трябва да се купят за да има резултат ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За кого бихте гласували на предстоящите избори?
Collapse
X
-
ilkor написа:Не знам да ли е възможно ... ето данните от миналите избори за парламент (2005)http://www.2005izbori.org/results/index.htmlОбщ брой гласове 3323137 за 240 депутати или средно по 13-14 хиляди гласа за място.Ако е възможно да се купят 14000 гласа (и това е само за една партия) теоритично ще се вкара един депутат който ще е 0,4% от общият брой 240 депутатиНе виждам с какво ще се измени ситуацията в парламента със или без него.Разбира се не казвам че е нормално да се купуват гласове - просто казвам че се шуми прекалено много за този факт. Истинският проблем е при местните избори когато разликите между кандидатите е няколко десетки гласа и подобно купуване може да повлияе на резултатите.На тези избори 3те милиона гласа ще изберат само 17 Евродепутати - сметни колко гласа трябва да се купят за да има резултат ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
No_Name написа:kiro_of_the_day, никога не се бях замисляла колко мащабна може да е тази мафиотска структура. Ти направо ме разби. Аз тотално се отчаях. Че то тази държава тогава никога няма да се оправи. Всякаква надежда ми се изпариVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Днес се запознах с ЗИЧЕПотРБ(закон за избор на членове на европарламент от Република България) и методическите указания на ЦИК за провеждане на изборите за европарламент. Технологията на гласуване е следната: Бюлетината не е интегрална, т.е. има отделна бюлетина за всяка партия (коалиция). Бюлетините са подредени в тъмната стаичка на купчинки - за всяка партия, отделна купчинка. Във всяка бюлетина са написани имената от кандидатската листа, като срещу всяко име има квадратче, даващо възможност за преференциално гласуване за дадения кандидат. Всеки избирател получава от член на СИК плик, в който поставя бюлетината за избраната партия. Ако желае, може да гласува преференциално само за едно единствено име от партийната листа, като отбележи с X или друг символ в квадратчето срещу името на кандидата. Ако не отбележи нищо или отбележи повече от едно име от партийната листа, бюлетината е валидна за партията и се приема, че няма преференциално гласуване за даден кандидат. Всякакви други отбелязвания върху бюлетината я правят невалидна !На тези избори печати върху бюлетините няма да се поставят за разлика от следващите само след месец парламентарни.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар