Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За кого бихте гласували на предстоящите избори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    peho написа:
    Lane Staley написа:
    Защото се разпределят между ВСИЧКИ парттии преминали 4те процента.Не отиват само за една.Другото е демагогия.
    Това е така на теория, обаче на практика се получава нещо друго. Сега ще ти кажа защо, предполагам че и сам го знаеш.БСП и ДПС си имат сравнително постоянен брой избиратели, те са някакъв процент от цялото, имащо право да гласува, население на страната.Когато обаче това население не гласува, то това са все гласове, които не биха отишли в подкрепа на тези две партии, тъй като техните избиратели винаги ходят да гласуват ( малките изключения ги пренебрегваме ). Тогава при броенето на бюлетините се получава нещо друго, понеже гласувалите са много по-малко от тези които имат право да гласуват, то процента на партиите със сравнително постоянен брой гласуващи за тях, вдигат много процента си на получена подкрепа. Казано кратко, не е едно и също да те подкрепят 200 000 от 4 милиона и да те подкрепят 200 000 от 1,5 милиона, процентите са мнооого различни. Ако голяма част от хората отидат да гласуват, то тогава тези две партии няма да имат голям процент спечелени гласове на изборите. Та кой има изгода от всички действия, водещи до отказване на населението да гласува?
    И?Ти сам каза - на теория е така. А защо мислиш, че тези които не гласуват, ако го направят ще гласуват за различни от първите 2-3 партии? Защо мислиш, че незаинтересуваните ще направят "правилен" избор? И всъщност кой е виновен на другите партии, че не могат да мотивират потенциалните си гласоподаватели? Всъщност нещото което най-много ме впечатлява е радостта, че форума е десен. Съпоставена с ужасяващата липса на икономически познания показана в една друга тема, тази радост е сатиричен апогей на хорската лицемерност.За доказателство, аз, първия казал, че ще гласува за БСП, излагам най-крайните ДЕСНИ идеи в темата за дебата, а ДЕСНИТЕ проповядват нулева безработица, заплати давани според разходите на индивида, а не според произведеното от него и прочеее.Замислете се
    Колега защо не конкретизираш това което искаш да кажеш , защото пак много писано за две. думи.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Ако това 71 в ника ти е годината ти на раждане, то,опасявам се, е безмислено да обяснявам.Четене с разбиране се усвояваше през първите години в училище.Такива мнения не се толерират в този форум!При следващо засечено такова - ще получиш официално предупреждение.Модераторски екип на fiat-bg.org
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Адаш, това което ти казваш е на теория, това което аз съм казал, се получава на практика.И да смятам че огромната част от тези които не гласуват ако отидат на изборите, то те няма да гласуват за БСП, а още по-малко за ДПС. Нима искаш да ми кажеш че не са точно тези партиите с най-добре организираните и отиващи да гласуват почти под строй избиратели. Имам чувството че тук спориш само заради спора и не съм убеден че ти би гласувал за БСП.

Коментар

Lane Staley написа:
          Ако това 71 в ника ти е годината ти на раждане, то,опасявам се, е безмислено да обяснявам.Четене с разбиране се усвояваше през първите години в училище.
          :D Това е типично изказване на ..... На четене с разбиране учи децата си , колкото и странно да изглежада израза. Безмислено е да те слушам с тези твои политически убеждения , благодаря , заразно е В близкото минало една госпожа от Партията беше казала една велика мисъл " Нашата социалистическа идея даже и утопична тя е красива Е как можеш да спориш с хора които правят и приемат такива изказвания. Тези хвърковати слова бяха като завършек на нейната реч и в залата , всички станаха на крака и я изпратиха с бурни аплодисменти. Така е и сега знаят че нищо не правят , сигурни са . Европа им го каза и те разбраха че тая знае че те нищо не правят . Наглоста им не свършва до тук като продължават да лъжат и говорят глупости. Е как да водя диалог с човек който вярва в тяхните лъжи и защитава утопичната [неосъществима защото няма такава] им идея. Ако искаш ми се сърди и обиждай невиждам с какво съм те обидил но това е голата истина . Безмислено да обясняваш на мен който в ника има 71 и е пропуснал да се досети че "Четене с разбиране се усвояваше през първите години в училище" Гледай в профила като видиш някой в ника му да има 90++++ говори на него по същия психо-терапевтичен начин но и те не са балами.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

peho написа:
            Адаш, това което ти казваш е на теория, това което аз съм казал, се получава на практика.И да смятам че огромната част от тези които не гласуват ако отидат на изборите, то те няма да гласуват за БСП, а още по-малко за ДПС. Нима искаш да ми кажеш че не са точно тези партиите с най-добре организираните и отиващи да гласуват почти под строй избиратели. Имам чувството че тук спориш само заради спора и не съм убеден че ти би гласувал за БСП.
            Не си напълно прав - не споря заради спора.Погледни данните от преброяването - да, ДПС има сравнително организиран електорат, но мобилизацията им не е толкова силна, колкото се изкарва. Иначе при 1,5 млн гласували нали се сещаш какъв процент би имало ДПС? Второ - предпочитам лапетиите да си останат в къши и да не гласуват, защото ако вас ви тревожат процентите на БСП, то мен ме тревожат тези на АТАКА. При по-голяма мобилизация от страна на хората мисля, че маргиналните партии биха засилили представянето си. Би ли го коментирал?Трето - мисля, че си запознат със системата на гласуване, кажи ми как става това разпределение? Пропорционално ли е? За съжаление ти си един от малкото хора тук, спорещи с аргументи, а пропусна нещо. Хайде отговори ми на това:Всъщност нещото което най-много ме впечатлява е радостта, че форума е десен. Съпоставена с ужасяващата липса на икономически познания показана в една друга тема, тази радост е сатиричен апогей на хорската лицемерност.За доказателство, аз, първия казал, че ще гласува за БСП, излагам най-крайните ДЕСНИ идеи в темата за дебата, а ДЕСНИТЕ проповядват нулева безработица, заплати давани според разходите на индивида, а не според произведеното от него и прочеее.Замислете се Smile

Коментар

Да сравнително съм запознат със ситемата на гласуване, точно така, пропорционално е разпределението.За другото което ме питаш не знам какво искаш там да отговоря, понеже моите разбирания се различават изключително много от тези на масовата част от населението. Само ще ти кажа че не изпитвам някаква радост от това че форума е десен, дори не съм виждал резултатите, понеже не съм гласувал. А не изпитвам някаква радост от това, защото пределно добре знам че който и да дойде на власт, пак ще има далавери и яко корупция, неправда и какво ли още не, вече съм спрял да имам някакви надежди за тази държавичка. Този път ще отида да гласувам и ще гледам да избера от една от най-малките злини.Предполагам, с това което си цитирал от предно твое мнение, имаш предвид, че голяма част от хората не са осъзнали добре много основни принципи, това е така, но лошото е че от наблуденията които имам над подрастващите, нещата ще стават още по зле.

Коментар

Lane Staley написа:
                Всъщност нещото което най-много ме впечатлява е радостта, че форума е десен. Съпоставена с ужасяващата липса на икономически познания показана в една друга тема, тази радост е сатиричен апогей на хорската лицемерност.За доказателство, аз, първия казал, че ще гласува за БСП, излагам най-крайните ДЕСНИ идеи в темата за дебата, а ДЕСНИТЕ проповядват нулева безработица, заплати давани според разходите на индивида, а не според произведеното от него и прочеее.Замислете се Smile
                Хахахах, еми да. Най-накрая да имаме сравнително еднакви мнения.Масово хората се наричат десни защото са антикомунисти, всъщност те не са точно антикомунисти, защото не знаят какво е комунизъм. Хората определят комунизма като част от това което се е случвало в БГ 50 години. Като единственото реално ляво виждане тогава е било плановата икономика, която в крайна сметка не издържа чисто финансово.В момента в който видяха действащо дясно оправление се разплакаха, че Ккостов е болшевик и е окрал България.Просто не знам как не се намери някой да обясни на ората ко всъщност е дясно оправление, какво е ляво и що е то либерал. Тогава гарантирам, че ние ще сме втора Франция по обеждения защото над 80% ще се видят много бързо в ляво.Също бих добавил, че демократичните възгледи изобщо не определят икономиката като дясна или лява. БСП също е демократична партия в смисъла си на оправление, но се очаква да прокарва лява политика Като цяло лявата политика е приоритет на много стари икономики, бивши империи и демокрации. Характерно за лявото оправление е много богат портфейл, от тази гледна точка не виждам как в БГ би се получило реално ляво оправление.Имайки предвид, че целта не една идеална дясна политика е ограничено присъствие в живота на хората или казано така абдикация от основни клетки на социалния живот, то за мен това е нужното оправление на БГ следващите 10-20 години. Създаването на истинска пазарна икономика би спомогнало в последствие за оформяне на един чуден "пазарен модел" в който Държавата да си стъпи на мястото като регулатор .....

Коментар

LiGuru написа:
                  Хахахах, еми да. Най-накрая да имаме сравнително еднакви мнения.Масово хората се наричат десни защото са антикомунисти, всъщност те не са точно антикомунисти, защото не знаят какво е комунизъм. Хората определят комунизма като част от това ! което се е случвало в БГ 50 години. Като единственото реално ляво виждане тогава е било плановата икономика, която в крайна сметка не издържа чисто финансово.В момента ! в който видяха действащо дясно оправление се разплакаха, че Ккостов е болшевик и е окрал България.Просто не знам как не се намери някой да обясни на ората ко всъщност е дясно оправление, какво е ляво и що е то либерал. Тогава гарантирам, че ние ще сме втора Франция по обеждения защото над 80% ще се видят много бързо в ляво.Също бих добавил, че демократичните възгледи изобщо не определят икономиката като дясна или лява. БСП също е демократична партия в смисъла си на оправление, но се очаква да прокарва лява политика Като цяло лявата политика е приоритет на много стари икономики, бивши империи и демокрации. Характерно за лявото оправление е много богат портфейл, от тази гледна точка не виждам как в БГ би се получило реално ляво оправление.Имайки предвид, че целта не една идеална дясна политика е ограничено присъствие в живота на хората или казано така абдикация от основни клетки на социалния живот, то за мен това е нужното оправление на БГ следващите 10-20 години. Създаването на истинска пазарна икономика би спомогнало в последствие за оформяне на един чуден "пазарен модел" в който Държавата да си стъпи на мястото като регулатор .....
                  Колега, с червено съм отбелязал някои правописни и граматически грешки, както и липсващи запетаи. Със зелено са маркирани определени високопарни думи и изрази, които в случая не означават нищо (от чисто семантична гледна точка). Съчетанието между двете придава комичен ефект на писаното от теб, защото издава някакъв интелектуален напън. Това определено ми разваля доброто впечатление от теб, получено след веселия ти и духовит разказ за една случка на спирка, където май беше окъпал някого с кал :DМисълта ми е, че никой няма да се заблуди, че си научен сътрудник - пиши си по-нормално и просторечно, както по принцип можеш. Ся да не се засегнеш Иначе, по същество, аз също мисля, че много хора неправилно приравняват антикомунизма и десните възгледи за икономическо развитие.
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Иван Костов и компания

Коментар

gantcho написа:
                      Колега, с червено съм отбелязал някои правописни и граматически грешки, както и липсващи запетаи. Със зелено са маркирани определени високопарни думи и изрази, които в случая не означават нищо (от чисто семантична гледна точка). Съчетанието между двете придава комичен ефект на писаното от теб, защото издава някакъв интелектуален напън. Това определено ми разваля доброто впечатление от теб, получено след веселия ти и духовит разказ за една случка на спирка, където май беше окъпал някого с кал :DМисълта ми е, че никой няма да се заблуди, че си научен сътрудник - пиши си по-нормално и просторечно, както по принцип можеш. Ся да не се засегнеш Иначе, по същество, аз също мисля, че много хора неправилно приравняват антикомунизма и десните възгледи за икономическо развитие.
                      Равам се, че с интерес четеш написаното от мен. И още повече, че си намерил време за редакция на толкова дълъг текст. Относно заленото, ако бях го сложил в кавички щеше ли да е толкова високопарно. Това е извадка от текст на Юнг, дето прави сравнения м/у индивидуланите разбирания на обществото.... Тежко и трудно достъпно четиво, но все пак си заслужава. Относно дали съм научен сътрудник, ми не съм. Но на фона на Бг пресата, направо съм си литератор... "Македонското БНТ", думи като "алтернативи", "обвиняемия не се яви в съда". Така, че прости ми леките неточности, всеки греши .... а на хора дето и парите не си вадят с писане направо си е позволено.

Коментар

LiGuru написа:
                        ... Но на фона на Бг пресата, направо съм си литератор...
                        :D Тук две мнения по въпроса няма. И не само ти - това важи за почти всички нас, членове на този форум.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аууу, изтекоха ми очите....имаме цели 9 комунисти във Форума...засега Аз гласувам за някой от десните, няма голямо значение май, само да няма комунисти и турци повече.....
                          Ползвайте мигачи!
                          Sometimes I feel like screaming

Коментар

EasternAlien написа:
                            Аууу, изтекоха ми очите....имаме цели 9 комунисти във Форума...засега Аз гласувам за някой от десните, няма голямо значение май, само да няма комунисти и турци повече.....
                            Айдееее, още един "десен"

Коментар

Колега, дръж фронта, аз съм от деветимата, ама да не се разчува, щото нали е признак на тесногръдие и много ме е срам В Русия съм, в Русия съм :D
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Re: За кого бихте гласували на предстоящите избори?

[quote="dudulia"]Колеги,пускам тази анкета провокиран от темата за дебата между Борисов и Станишев.Искам да видя каква е политическата ориентация на форума.Знам,че не сме политически форум и ако модераторите сметнат темата за излишна,могат да я изтрият.[/quotе]Май от дебат, ще стане коалиция, а?!?!?

Коментар

Working...
                                X