Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За кого бихте гласували на предстоящите избори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley, месиянството започна още от времето на царя-дедо. Още когато червените медии започнаха да вият колко много бил откраднал Костов...Крадецът вика "Дръжте крадеца".Абсолютно съм съгласен с теб и за плоския данък, и за Атака, и за ББ. Ето затова ще гласувам (както и винаги преди) за сините.Демонизирането на Иван Костов показва едно единствено нещо - силата на медиите. "По телевизора казаха...". Иди после доказвай, че нямаш сестра.Колко пъти сте чули например Слави Трифонов да оплюва червените? Напоследък тук-там почна да пуска по някой виц и за тях - явно са му врътнали кранчето.Бат Бойко ми е ясен като чаша вода - знам го и кой е, и от къде тръгна. Ясно ми е и че той е поредният балон. Лично с ушите си съм чувал от негов човек (на ръководен пост в ГЕРБ в един голям град) фразата "Ааа, ми то без комисионни не може". Още на власт не са дошли, и вече за комисионни говорят... Съмнявам се обаче, че точно ти, Lane Staley, ще гласуваш за БСП. Най-малкото защото досега винаги си се показвал като трезво мислещ човек. Иначе да си фен на определена партия е нещо като да си фен на даден футболен отбор. Аз например мачове нито гледам, нито се интересувам от футбол, но съм фен на Левски. Ако ме питате защо - не знам. Ей, така, от малък съм левскар.Та и хората, симпатизират на партия, ей така, щото са им симпатични. Не че разбират от политика, икономика или управление на фондове или държава.Много хора например гласуваха навремето за Първанов, щото бил по-красив от Петър Стоянов. Е ха де...

Коментар

Lane Staley написа:
      В тази тема банана е виснал над мен като дамоклев меч, ама...Колега, странно е как не си гласувал за БСП, а смяташ за справедливо хората с високи доходи да плащат високи данъци.Аз лично го намирам несправедливо, а и глупаво. Никой не обича да плаща данъци, колкото по-високи са те, толкова по-големи са стимулите да се укриват. При тази слаба данъчна администрация у нас и наказанията не са заплаха. Освен това, замисли се - човек с достатъчно акъл да направи много пари винаги може да намери начин да си намали данъците. Или да плати на някой с акъл за да го направи вместо него. И още - планирането така става по-лесно и се стимулират хората да работят повече - ако разбереш, че с още 100 спечелени лева преминаваш в по-висока категория облагане, какъв ти е стимулът да се зориш за тях? Защо гледаш колко са спечелили другите? Не трябва ли да си доволен, че си спечелил и ти? Защо вечно гледаме в чуждата паница и стоим с горчив вкус в устата, а не се зарадваме на това, което има и в нашата? И да се опитваме да го направим повече и по-вкусно?И мен много не ми харесва това управление, но истината е, че преди 4 години нямаше много варианти. Това беше за предпочитане пред повторни избори и АТАКА втора политическа сила. Не е лесно да водиш политика в такава обстановка и с доста грешки, но и с удачни решения, аз оценявам усилията на Станишев. Много плюете по БСП, но защо никой не се притеснява от гласовете за АТАКА. Или за ББ? Не ви ли притеснява тази тенденция, вече устойчива, на залитане по месиянството? Атавистичния страх от непознатото е заменен от детско любопитство и доверие в него. ББ в ролята на силния, до момента в който го попитат защо не е свършил нещо. Тогава се нацупва и веднага посочва "лошите чичковци", които вечно му пречат.
      Аз ще ти отговоря много кратко.Колко страни в Европа и света са с плосък данък??Особенно управлявани от социалист.или социалдем.правителства.Те прости ли са.А стимулите за укриване на доходи и данъци трябва да бъде затвора.Не знам дали знаеш какво значи да те хванят в Щатите за укриване на доходи.Това е едно от най голямите престъпления.Не ми е Бойко алтернатива на сегашното.Надявам се на друго развитие.Атака не я броя.Както се появи така ще изчезне.Който познава добре Волен Сидеров не може да гласува за Атака.Изброй ми един успех на сегашното управление за да мога да влеза в твоите разсъждения.

Коментар

В грешка си. Аз не ги защитавам. Далеч съм от мисълта, че са много добри. Бих им сложил оценка 3 ( евентуално 3+ ) Относно това в колко страни има плосък данък - данъчната реформа е нещо нелеко. Затова имено свалям шапка на Станишев - направиха нещо със съзнанието, че е непопулярно. И мисля, че точно в кризата ще се окаже добър ход- ще остави малко повече пари у хората. Защото на всички е ясно, че държавата, особено управлявана социалисти, не разпределя ефикасно.Immortal не знам, но май наистина ще подкрепя БСП. Не виждам алтернативи. Костов не е. Иска ми се да е, но не е. Поне не и за мен. Има една много мъдра фраза - Ако на 20 не си социалист значи нямаш сърце, ако на 30 не си от десницата значи нямаш акъл. За тези избори може да се окаже, че съм без акъл. Гледам онази раклама на Мтел интернет - Затворени са бе. И вратата и прозореца са затворени. Много е яка.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ако трябва да се дадат отрицателни примери съм сигурен че ще се намерят за всяко правителство. Конкретно за Костов - още докато беше прост финансов министър той даде една бележка на един поп с която попът прекарваше през митницата тирове без обмитяване в името на демокрацията По късно същият подари националната ни авио-компания ... да не изброявам още...И на Станишев също ще се намерят кусури ... сигурен съм.Затова всеки си решава за себе си как ще гласува. Колкото и да спорим нито ти ще ме убедиш нито аз ... затова подобни теми освен да скарат някой друго не вършат. Най вече се чудя на хората които си позволяват да обиждат други заради това че са изказали различно мнение. По голяма слабост от това, аз не знам ...Според мен на тези избори ще се получи същата ситуация както когато се върна Симеон. Бойко ще изкара един мандат и ще се прибере в Банкя обиден на всички.За данъците - според мен е справедливо всички да плащат еднакъв процент - така тежеста е еднаква за всички.А за моите данъци - направил съм всичко възможно за да ги намаля в рамките на закона ...

Коментар

Наистина не схващам толкова ли е трудно да се разбере един елементарен факт за данъчната политика на страната ни (и то не само при това, а и при предишното правителство ). Извинявам се, че се повтарям, но намаляването на преките данъци (например корпоративен и данък общ доход ДОД на физическите лица) е просто един популистки трик. Защото това намаление се съпътства с успоредно увеличение, и то по-голямо по стойност, на косвените данъци (напр. акцизи и ДДС), които плащаме поголовно ВСИЧКИ.С други думи, ако сте спестили 1000 лева на година от ДОД, помислете си: Пушите ли? Пиете ли (алкохол )? Сипвате ли гориво в колата? Купувате ли хляб, месо, храна, дрехи и т.н.? Ами тогава направете си сметката. 1000 на година са 83 лева на месец. Сипвате ли 50 литра гориво? Значи за тях държавата ви взема с 23 ст. повече акциз и ДДС на литър спрямо 2005, или ето ви ги 11.40 на месец. Пушите ли по 30 кутии цигари на месец? Ето ви ги още 30 лева загуба. Купувате ли по 5 бутилки алкохол на месец - ето ги следващите 10-ина лева. Ако всеки си направи подробна сметка, неминуемо ще се приближи до макроикономическата истина. А тя е:дял на косвените данъци в бюджет2005 - 61.55%2009 - 65.80%Извод: държавата постепенно се отказва от преките данъци, които и без това трудно събира (вместо да увеличи събираемостта). За сметка на това цака населението поголовно, без оглед на доходи и соц. положение - щото е по-лесничко. Пък ако искате радвайте се, че плащате малко по-малък ДОД.Аз лично предпочитам да ми бяха оставили ниските акцизи и малко по-високия ДОД.И не може да ме кефи такава политика независимо от кое правителство е провеждана. В случая това са комунистите Преди тях НДСВ
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Не размътвай главите на хората, ей Популистко е точно това което ти казваш. Косвените данъци се събират по-лесно и тенденцията в световен мащаб е прехваърляне на тежестта от преки към косвени. Акцизът - за горивата - сам си казал - 11 лева при 50 литра. Ако са 100 са 22. Но разликата в данъка ги компенсира. ( Е, тук можеш да започнеш да обясняваш как стойността на транспорта формира част от цената на продуктите, но ако заложиш на тази карта искам да ми покажеш разбивка на 2-3 цени ).Останалите неща - алкохол и цигари - никой не те бие по главата да пушиш или пиеш. Можеш да станеш свеж като репичка трезвеник с чист като изпран с Бонукс бял дроб и на всичкото отгоре ще спечелиш пари. Е кое му е лошото?
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

без да агитиратеее моляяяяяяя http://sportni.bg/index.phtml?tid=40...519134&cid=521 p.s.Кироооооо закъсахме го
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Lane Staley написа:
                  ...( Е, тук можеш да започнеш да обясняваш как стойността на транспорта формира част от цената на продуктите, но ако заложиш на тази карта искам да ми покажеш разбивка на 2-3 цени )....Е кое му е лошото?
                  Ами точно това беше следващият ми ход. Цените на горивата и на енергоносителите са ключови за всяка една икономика и ти го знаеш не по-зле от мен. Тръгнат ли те нагоре - нароге върви и общото ценово равнище. Това е безспорен факт, който дори и ти не можеш да отречеш Що се отнася до калкулация, не съм толкова амбициран в спора - би било самоцелно да правя калкулация, още повече липсват ми конкретни данни за който и да било сектор. Ще направя друго, обаче (понеже съм хитър ). Ще припомня месечната инфлация за първите 5 месеца на 2008 за да се види тенденцията, или как влияе шоковото покачване на акциза върху общото ценово равнище:Януари 1.4Февруари 1.1март 0.8Април 0.9Май 0.6Извод: скок, а после постепенно успокояване на по-високо ценово равнищеТоест, всичките пари от спестените данъци са изядени от акцизи, ДДС и инфлация. Гарантирам го. Подробни сметки може да си прави всеки в зависимост от потреблението ПП. И още нещо - средната данъчна тежест (като процент на бюджета от БВП) през 2005 е била 29.6%, а през 2008 - 33.36%. Това означава, че независимо какво ви казват, са взели от българското население с близо 4% повече данъци за да хранят държавна администрация и мангали. Надявам се, че дори и колегата Lane Staley ще приеме този довод за достатъчно десен А пък ние нека се радваме, че плащаме "по-малко" данъци
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз гласувах за Атака но който и да спечели ще е добре само ДПС да не са в парламента.А за Герб не виждам един образован там.Ще спечелят,ще живеем 1-2 години много добре ще изхарчат българските пари до край и после пак Иван Костов ще трябва да ни спасява от фалит на държавата
                    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                    Punto Sporting 1.9JTD 2003
                    ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Колеги, моля ВИ !!! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ !!!1.за всяка партия без изключение може да се намери пример за корупция и клиентелизъмако някой не го осъзнава .... ’бетонна глава’ ще му отива.2. критерий за това ’За кой бихте гласували?" - разумно погледнато може да има само един - - "За този , който ще е най-полезен за България"но в 99,99% , този който е осъзнал точка (1.) ,гласува за " Този който ще е най-полезен за мен"всичко останало е "А съм от Левски щото са най-добри = аз ще гласувам за ...... щото са некорумпирани, чисти ... бе девствени са бе"п.с. така , че моля запалянковците по футбол или политика да озптяват страстите си , когато пишат във форума

Коментар

Аз съм решил за първи път тази година да гласувам , РЗС . Нямах желание да гласувам , но тези "реклами" много ме подразниха дпс ндсв мнпгп нагли станаха всички .
                        "ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
                        "What do you do to help save the world?"

Коментар

Твърдо за ОДС и по точно за Иван Костов и Мартин Димитров .
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

А мене най много ме дразни лицемерието на всички партий. Всяка една обявява че купуването и продаването на гласове е престъпление, нали така. Ще видите обаче на изборите колко партий няма да купуват гласове. Оня ден се опитаха да ми купят гласа срещу 50 лева за Кушлуков. Това е гадно. Мразя ги подобни измекяри. Как му викате вие колеги на това, да се обявава че купуването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а после да гласувам за партия която започва мандата си с ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Ми то е очевадно че ще гласуваме за ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Лично аз не занам за кого да гласувам. Нямам думи направо!
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Аз се чудя само, как така ще ми купят гласа? Ами аз мога да взема парите и пак да си гласувам, за когото си ми е кеф. Нали вота е таен....Или има някакви врътки да доказвам за кого съм гласувала все пак и след това ми се дават парите?

Коментар

Re: За кого бихте гласували на предстоящите избори?

dudulia написа:
                                Колеги,пускам тази анкета провокиран от темата за дебата между Борисов и Станишев.Искам да видя каква е политическата ориентация на форума.Знам,че не сме политически форум и ако модераторите сметнат темата за излишна,могат да я изтрият.
                                Колега, ако България не покаже, че може да опази децата си /случаят в Асеновград/ няма да гласувам.
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                                X