Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За кого бихте гласували на предстоящите избори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всъщност ми е абсолютно все тая дали ще бъде предупреден този или онзи. Щом в този форум вече не може да се изразяват свободно мнения без опасност от обиди и вместо място за взаимопомощ и добро настроение започва да ми носи негативни емоции, има много просто решение. Просто повече няма да пиша за известно време, пък може и да ми хареса така. Временните неща обикновено са най-постоянни.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Уви, форумът ни е огледало на обществото. И ако образът е крив не е виновно огледалото. Форумът си е готин, има много свестни хора, но има и някои неща срещу които уж се борим, а правим. "Десния" форум има модераторски екип тип "болчевишка тричленка" - аз съм заплашен с предупреждение за обида, а, парадоксално, това предупреждение може да идва от човек нарекъл политическите си опоненти "бетонирани глАви"?!?!?!? Всъщност това не беше ли форумът на "Свободните хора"? Можем да обиждаме хората гласуващи за БСП и да ги наричаме СГАН, стига те да не са членове на форума?Специално за един колега - можеш да замениш "болшевишките тричленки" с " комисията Маккарти". Да, имало е такова нещо. В страната на "свободните хора". За съжаление демокрацията, макар и нещо добро, не е играчка за незрели нации и хора. Или както казваше Хелър - Що за демокрация е това, ако не можем да осъдим на смърт когото си поискаме?П.С. Дано не се прибегне до любимото действие - заключване на темата. Да скриеш нещо не означава, че го няма.П.С.2Дано колегата Snake размисли. Форумът се изгражда от нас, потребителите, и той е един от онези, които спомагат това място да е приятно.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Темата придоби очакван развой. И е напълно нормално в крайна сметка. Не случайно в цивилизования свят да питаш някой за кого ще гласува е равно на това да го питаш каква заплата има т.е. напълно неприемливо....

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

[quote="snake"]
          Atanas71 написа:
          snake написа:
          Само мен ли ме дразни тази тема и споделянето на мъдрите мисли на някои хора кое е правилно и кое не и колко са глупави тези, които не са осъзнали правилната линия ? Та дори и неофициално предупреждение за един от уважаваните от мен потребители.И да, вероятно ще гласувам за БСП.
          Форума леко започна да мирише на мухал , да вони .....Правилната линия да я обесняват по партийните си сбирки един на друг. Започнаха и конспирации с социалогически проучвания спонсорирани от партийната централа. Изобщо всичко се прави по най-долния и мръсен начин съпоставим само с мръсните мушенически душици на партийните ръководители на столетницата. Тази сган[предупреждавам че невизирам някой от форума] трябва да се изрине , тя заразява млади хора като ги заблуждава с разни социални програми и идеи , но в действителнос виждаме за какво става въпрос. Корупцията е обладала държавата до неузнаваемост , краде стихийно , пренебрегват се заключения на ЕС за състоянието на страната които пряко уличават управниците в безхаберие. Не се обиждайте но човек трябва да е сляп и глух зада не разбире че тази партия е ВРЕДНА за държавата. Хайде колеги убедете ни че изброените по-горе от мен неща са лъжа. Или да ви припомня великата фраза на рошавата озъбена госпожа от БСП[която беше на дебата] която каза преди време "Нашата социалистическа идея даже и утопична тя е много красива" Е как да вярвам на такива налудничави идеи.
          Не не съм цитирал теб и това за мухала не се отнася за теб или за член на форума . Това е за любимата на някой партия . Съжалявам че се получи така но въобще несъм те цитирал за да те свържа по някакъв начин с .....Грешно си разбрал насоката на поста ми
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

snake написа:
            Atanas71 написа:
            snake написа:
            Само мен ли ме дразни тази тема и споделянето на мъдрите мисли на някои хора кое е правилно и кое не и колко са глупави тези, които не са осъзнали правилната линия ? Та дори и неофициално предупреждение за един от уважаваните от мен потребители.И да, вероятно ще гласувам за БСП.
            Форума леко започна да мирише на мухал , да вони .....Правилната линия да я обесняват по партийните си сбирки един на друг. Започнаха и конспирации с социалогически проучвания спонсорирани от партийната централа. Изобщо всичко се прави по най-долния и мръсен начин съпоставим само с мръсните мушенически душици на партийните ръководители на столетницата. Тази сган[предупреждавам че невизирам някой от форума] трябва да се изрине , тя заразява млади хора като ги заблуждава с разни социални програми и идеи , но в действителнос виждаме за какво става въпрос. Корупцията е обладала държавата до неузнаваемост , краде стихийно , пренебрегват се заключения на ЕС за състоянието на страната които пряко уличават управниците в безхаберие. Не се обиждайте но човек трябва да е сляп и глух зада не разбире че тази партия е ВРЕДНА за държавата. Хайде колеги убедете ни че изброените по-горе от мен неща са лъжа. Или да ви припомня великата фраза на рошавата озъбена госпожа от БСП[която беше на дебата] която каза преди време "Нашата социалистическа идея даже и утопична тя е много красива" Е как да вярвам на такива налудничави идеи.
            Щом си цитирал мен, разбирам, че моите постове ти миришат на мухъл и вонят. Е това, ако не е обида... А иначе за миризмите нали знаеш как е, кой подуши, той отпуши. Моля модераторите да предупредят въпросния потребител и да му забранят да ми пише лични !
            Както казах и в предишния пост въобще не съм те цитирал за това да те свързвам по някакъв начин с..... А това за личните съобщения от каде ти дойде на ум. Модераторите могат спокойно да проверят дали съм ти писал някога лично съобщение. Тук става някаква правокация . Ти изкара че съм ти писал лично съобщение , за което моля модератора да провери имали такова лично съобщение и ако има нека то да бъде цитирано в темата зада видя и аз какво съм писал Не по този начин Написах отговор по темата защото ми харесха някои неща които беше писал и цитата на твоето мнение беше за да продържа в същия дух само че малко по ХАРД и ако си се почуствал лично засегнат значи моето писание е имало обратен ефект. Преди време имахме спречкване в една тема което завърши в добрия тон и с наздравица. Мисля че няма какво да обеснявам повече , това с цитата се оказа недоразомение и очаквах да реагираш обратно с повече хумор а ти каде задълба че искаш от модератор да бъда предупреден :D Също бях писал в началото че не визирам някой колега от форума . Щом съм написал това как ти се обиди незнам
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

аз казах ли ви ,че така ще стане ама кой ли ме слуша .
              фиатче Браво 2.0

Коментар

И за да сме в крак с правилата и да несе получат 3 последователни отговора от моя страна изчаках друг колега да пише и отново аз. Искам да се изясни въпроса на колегата snake за изпратени мои лични съобщения към него . Нека бъде честен и да побликува същите зада прочетат колегите или няма такива съобщения

Коментар

Айде сега стига сте искали предупреждения за себе си или за друг.Право на модераторите е да преценят кога има нужда от предупреждения.Относно анонимността - при налагане на официално предупреждение модератора не може да остане анонимен и се вижда кой е той. А неофициалните предупреждения са неофициални, един вид "предупредителни предупреждения" "Българската нация е с болна душа. И тя е болна от повече от 60 години..." (цитирам Петко Бочаров)Нямам какво повече да добавя по темата.П.П. Не съм аз с червеното по-горе, но подкрепям колегата, който го е написал (не знам и няма как да знам кой е).Въздържайте се от лични обиди, както и към групови такива!

Коментар

Atanas71 написа:
                    И за да сме в крак с правилата и да несе получат 3 последователни отговора от моя страна изчаках друг колега да пише и отново аз. Искам да се изясни въпроса на колегата snake за изпратени мои лични съобщения към него . Нека бъде честен и да побликува същите зада прочетат колегите или няма такива съобщения
                    Никъде не съм казал, че си ми писал, а че не искам да получавам лични съобщения от теб, защото предположих че ще започнеш да се изясняваш на личен. А поста ти за мухъла беше изключително обиден за мен лично, защото беше публикуван точно след като си цитирал мен, и нямах желания да чета обиди и на личен, след като съм поискал да те предупредят.Това е, няма конспирации, няма скрито-покрито. Както предния път, когато ме нападна и ме обвини, че съм пуснал анкета с цел провокация и за щастие завърши с наздравици на личен ( не е баш никога да не си ми писал ) и пожелания да се видим на Цигов чарк (така и не разбрах дали си бил там, а аз бях), така и този път ме нападаш и вероятно очакваш просто да си мълча. За разлика от хората, които си мислят, че вали, когато ги плюят, аз отвръщам ... и още как. Даже на една от снимките, които не изпратих на Илко, големият син ме попита пак ли съм се бил, защото имах раздърпан вид след екшъна с гумите . Мога да бъда много лош, но провокации или конспирации от моя страна - НИКОГА !

Коментар

а на мен ми е жал, че колегите от страната не знаят какво всъщност е ГЕРБ... за тях Бойко не е мутра и престъпник, и не знаят на какво заприлича София откак той е "кмет" Борисов е същото, което беше Крушата за Ловеч, Очите за Несебър, и т.н. - пример има във всеки град. ама пропагандата си направи своето, и сега хората по страната ще гласува за мутрата, понеже друга алтернатива няма, а няма да знаят мутренското минало на своя "герой"жалко....

Коментар

snake написа:
                        Atanas71 написа:
                        Никъде не съм казал, че си ми писал, а че не искам да получавам лични съобщения от теб, защото предположих че ще започнеш да се изясняваш на личен. А поста ти за мухъла беше изключително обиден за мен лично, защото беше публикуван точно след като си цитирал мен, и нямах желания да чета обиди и на личен, след като съм поискал да те предупредят.Това е, няма конспирации, няма скрито-покрито. Както предния път, когато ме нападна и ме обвини, че съм пуснал анкета с цел провокация и за щастие завърши с наздравици на личен ( не е баш никога да не си ми писал ) и пожелания да се видим на Цигов чарк (така и не разбрах дали си бил там, а аз бях), така и този път ме нападаш и вероятно очакваш просто да си мълча. За разлика от хората, които си мислят, че вали, когато ги плюят, аз отвръщам ... и още как. Даже на една от снимките, които не изпратих на Илко, големият син ме попита пак ли съм се бил, защото имах раздърпан вид след екшъна с гумите . Мога да бъда много лош, но провокации или конспирации от моя страна - НИКОГА !
                        Няма да ти обеснявам дали мога да бъда лош или немога защото ми изглежда... :D , както не ме интерисува личния ти живот . Важното за мен лично е да разбереш че стана недоразумение а това дали съм бил на Цигов чарк не , бях на работа

Коментар

А на мен ми е некомфортно след всяко мнение, което не се харесва на някого, да получавам лични обиди, да ме обвиняват, че пиша пиян (които бяха до мен на срещата, видяха колко пия, с Коцето (Kluchar) едва ли изпихме общо повече от 200 грама за цяла вечер ) или да ме цитират и да казват, че форумът е мухлясал и мирише. За толкова години, откакто съм регистриран тук, съм си позволил една единствена обида и то към колежка, за което още съжалявам. А някои хора го правят с лека ръка без да познават човека, когото обиждат. Така че наистина ще си починете за известно време от мен. Казвам това без лоши чувства и оставам с уважение към форума като цяло, както и към всички колеги, с които се познавам лично, а те не са никак малко.

Коментар

Гледам да избягвам такива теми защото според мен са вредни за форума. Има си форуми с политическа насоченост ако някой го влече тематиката ...Всеки си има право на лично мнение особено по такива въпроси. Ето и моето : до сега винаги с едно изключение съм гласувал за БСП. Веднъж преди доста избори гласувах и за СДС но това никога няма да се повтори повече. На следващите избори смятам пак да гласувам за БСП !!!До сега единственото добро нещо което съм видял от нашите управляващи е плоското данъчно облагане и въпреки че се спрягаше и от леви и от десни като вариант единствено БСП успя да го наложи.Вероятно за хората които не плащат данъци (това са всички с укрити доходи) това е без значение но за мен с въвеждането му отпадна голяма тежест от парите които заработвам. Да не ви вадя данъчни декларации да видите че след 15% авансово облагане всеки месец на края на годината имам да плащам още близо 1000 лева данъци ...Забелязъл съм че има хора които само искат - искат пътища, детски градини, градски транспорт, чистота ..., а когато трябва и те да дадат - се оказва че са безработни и взимат дори социални помощи ... Именно защото това правителство ми направи това "добро" смятам да му го "върна". За кражбите - не си мислете че като дойде на власт бойко неговите хора няма да крадат ... За мен няма значение кой и кога в минало време се бил провалил или не. Ако говорим за провали всяко предишно правителство е провалено защото е изгубило изборите ...

Коментар

ilkor написа:
                              Гледам да избягвам такива теми защото според мен са вредни за форума. Има си форуми с политическа насоченост ако някой го влече тематиката ...Всеки си има право на лично мнение особено по такива въпроси. Ето и моето : до сега винаги с едно изключение съм гласувал за БСП. Веднъж преди доста избори гласувах и за СДС но това никога няма да се повтори повече. На следващите избори смятам пак да гласувам за БСП !!!До сега единственото добро нещо което съм видял от нашите управляващи е плоското данъчно облагане и въпреки че се спрягаше и от леви и от десни като вариант единствено БСП успя да го наложи.Вероятно за хората които не плащат данъци (това са всички с укрити доходи) това е без значение но за мен с въвеждането му отпадна голяма тежест от парите които заработвам. Да не ви вадя данъчни декларации да видите че след 15% авансово облагане всеки месец на края на годината имам да плащам още близо 1000 лева данъци ...Забелязъл съм че има хора които само искат - искат пътища, детски градини, градски транспорт, чистота ..., а когато трябва и те да дадат - се оказва че са безработни и взимат дори социални помощи ... Именно защото това правителство ми направи това "добро" смятам да му го "върна". За кражбите - не си мислете че като дойде на власт бойко неговите хора няма да крадат ... За мен няма значение кой и кога в минало време се бил провалил или не. Ако говорим за провали всяко предишно правителство е провалено защото е изгубило изборите ...
                              Уважавам мнението ти,но не го споделям и ще ти кажа защо.Аз досега също като тебе винаги съм гласувал,но никога за БСП/БКП/.Защото винаги съм смятал,че това е партията нанесла най-голями щети на българския народ от нейното създаване в началото на миналия век до ден днешен.Ако използваме твоята логика,че всички правителства са се провалили до сега,защото са изгубили изборите,то понеже БСП ще загуби и тези за четвърти път то значи отново провал.Но въпрос на избор,някои обичат да гласуват за провалени партии.За информация трябва да ти кажа,че през 2001 год СДС щеше да спечели изборите ако не беше се появил Мадритския човек.То тогава се класира на второ място ,а БСП беше на трето.А що се касае за плоския данък,това беше най голямото безобразие за една партия,която е с притенции за лява.Ако ти си спечелил някаква дребна сума от въвеждането му,то много хора са загубили.А тези които имат стотици хиляди и милиони доходи,представяш ли си колко са спечелили.А знаеме всички кои са тези хора и от коя партия са.Въвеждането на плоския данък е реверанс към спонсорите на тази партия.С това БСП им се отблагодари.Както писах в друг един пост,във резултат на този данък се появиха яхтите,частните самолети,жилищните комплекси от затворен тип,огромните джипове и социалното разделение на нацията се задълбочи неимоверно.Разходи се из провинцията,селата,малките градове и ще се убедиш.Справидливо е хората с огромни доходи да плащат огромни данъци.Най голямия недостатък на капиталистическата система е неравномерното разпределение на материялните блага всред обществото.И призванието на една лява партия е да балансира и урегулира тази неравномерност.При тази безпрецедентна дясна политика това се задълбочи и за това недоволствието е огромно.А що се касае за некопетентноста на правителството да усвоява европеиски фондове,за това нямам думи.Впрочем за какво е компетентно не мога да видя,освен в крадне и усвояване на всякакъв вид фондове,като започнем от европейски и свършим до бюджетни излишъци.Нарочно си ги планира,за да не отидат парите по предназначение,а да се усвояват по непрозрачно решение на мин.председателя.Има ли една ниша в социалния живот на страната,където да има някакъв едва забележим напредък,за да може да го отчетем.Много те моля помогни ми да забележим и отчетем.Аз не мога.Колко милиона Евро загуби BG от ЕС заради некопетентноста и крадливоста на това правителство.Ние фактически сме се превърнали в икономически спонсори на ЕС заради некадърноста на тази партия да управлява страната така както би трябвало.И дай сега заради това,че ти като частен случай си спечелил нещо си от плоския данък,да я изберем отново тази партия да се гаври с Българския народ.Нямам друго определение.Размисли! и поздрави.

Коментар

В тази тема банана е виснал над мен като дамоклев меч, ама...Колега, странно е как не си гласувал за БСП, а смяташ за справедливо хората с високи доходи да плащат високи данъци.Аз лично го намирам несправедливо, а и глупаво. Никой не обича да плаща данъци, колкото по-високи са те, толкова по-големи са стимулите да се укриват. При тази слаба данъчна администрация у нас и наказанията не са заплаха. Освен това, замисли се - човек с достатъчно акъл да направи много пари винаги може да намери начин да си намали данъците. Или да плати на някой с акъл за да го направи вместо него. И още - планирането така става по-лесно и се стимулират хората да работят повече - ако разбереш, че с още 100 спечелени лева преминаваш в по-висока категория облагане, какъв ти е стимулът да се зориш за тях? Защо гледаш колко са спечелили другите? Не трябва ли да си доволен, че си спечелил и ти? Защо вечно гледаме в чуждата паница и стоим с горчив вкус в устата, а не се зарадваме на това, което има и в нашата? И да се опитваме да го направим повече и по-вкусно?И мен много не ми харесва това управление, но истината е, че преди 4 години нямаше много варианти. Това беше за предпочитане пред повторни избори и АТАКА втора политическа сила. Не е лесно да водиш политика в такава обстановка и с доста грешки, но и с удачни решения, аз оценявам усилията на Станишев. Много плюете по БСП, но защо никой не се притеснява от гласовете за АТАКА. Или за ББ? Не ви ли притеснява тази тенденция, вече устойчива, на залитане по месиянството? Атавистичния страх от непознатото е заменен от детско любопитство и доверие в него. ББ в ролята на силния, до момента в който го попитат защо не е свършил нещо. Тогава се нацупва и веднага посочва "лошите чичковци", които вечно му пречат.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X